Real Madrid, model financiar pentru UEFA

Real Madrid

UEFA planuieste ca in viitorul apropiat sa permita cluburilor sa investeasca doar cu 100 de milioane de euro mai mult decat vand. Noul plan de Fair Play Financiar are drept model, Real Madrid!

Pe scurt, daca un club vinde intr-o vara jucatori in valoare de 50 de milioane de euro, va putea cumpara jucatori de maxim 150 de milioane de euro. UEFA pregateste noi reguli pentru Fair Play-ul Financiar, dat peste cap de tranzactiile unor cluburi ca Manchester City, Paris Saint Germain si chiar FC Barcelona. PSG are un bilant negativ de -311 milioane de euro, City “impresionand” de asemenea la acest capitol cu un bilant negativ de -246 de milioane de euro. Poate si mai grava e situatia la FC Barcelona, club care nu e detinut de un seic ci de abonati si care se prezinta cu un minus istoric de -170 de milioane de euro. “Aceste cluburi investesc mai mult decat obtin din venituri” sustine UEFA.

Exista si exemple pozitive de investitii, iar in aceasta situatie se afla clubul condus de Florentino Perez, Real Madrid. Culmea, echipa lui Perez este si cea care a reusit cele mai mari performante europene in ultimii patru ani de zile! Doar Monaco, Borussia Dortmund si Lyon au procentaje mai bune din punct de vedere economic, insa cum sume mai mici si mai ales cu performante mai mici.

Real Madrid are cel mai bun bilant financiar din Europa in acest moment. Ba chiar cu diferenta mare fata de celelalte forte europene. La ultimul control economic reiese ca Madridul a investit putin peste 90 de milioane de euro in jucatori in ultimii doi ani si a vandut de peste 140 de milioane de euro. Directia in care Florentino ghideaza clubul devine un model pentru UEFA, care daca isi va impune noile reguli de Fair Play Financiar anunta si masuri radicale in cazul in care acestea vor fi incalcate: excluderea din competitiile organizate de forul suprem continental.

Despre autor

Tags: , , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap