Real Sociedad – Real Madrid 0-4. Victorie mare fara Cristiano Ronaldo

Real Madrid a facut cel mai bun meci al ei fara Cristiano Ronaldo in deplasarea de pe Anoeta. Privata de prezenta starului portughez, trupa lui Ancelotti a evoluat fara greseala in fata echipei lui Arrasate si s-a impus la final cu 4-0 continuand lupta pentru titlu in Primera Division.

Emotii mari pentru madrileni in deplasarea de la San Sebastian. Presiunea exercitata de rivalele FC Barcelona si Atletico Madrid (invingatoare astazi in fata celor de la Betis respectiv Villarreal), absentele importante din lot (Cristiano Ronaldo, Di Maria, Khedira, Arbeloa, Jese, Marcelo), precum si importanta dar si nivelul ridicat de dificultate al partidei de pe Anoeta i-au facut pe madrileni sa admita varianta esecului in aceasta seara si implicit iesirea completa din lupta pentru La Liga. Numai ca Ancelotti a gasit formula ideala de joc si a fost foarte inspirat in alcatuirea unsprezecelui de start.

Madridul a inceput partida in acelasi sistem dar cu un Modric ceva mai ofensiv, cu Illaramendi titular langa Alonso si cu Isco in banda. Toti trei au facut un meci bun ghidati de experienta lui Alonso si de elanul covingator  de dupa golul marcat de omul serii, Asier Illaramendi. Intors „acasa” pe Anoeta, fostul jucator al gazdelor a fost intampinat cu ostilitate de spectatorii care pana in iunie anul trecut il asezasera la loc de cinste. Illarra a fost insa elegant, atat ca atitudine cat si ca joc. Bascul a marcat dupa o actiune inceputa de Bale si continuata cu sut de Benzema (un alt remarcat al serii) dar a refuzat sa celebreze. Dincolo de gol insa, Asier a demonstrat calitate. Un jucator cu un ritm foarte bun, curat in interventii si inteligent, cu o miscare continua si cu o cadenta exceptionala, Illarramendi a demonstrat tuturor ca investia madrilenilor este una corecta si de perspectiva. Ceea ce-i lipseste mijlocasului basc sunt minutele, iar cu timpul, acesta le va primi cu siguranta.

Remarcabil in joc si interventii a fost si canteranul Nacho. Folosit de Carletto in banda stanga, in lipsa lui Marcelo si pentru protejarea probabilului titular de la Dortmund (Coentrao), Nacho a oferit un randament peste asteptari. Jucator cu o mobilitate excelenta, rapid si precis in plasament, canteranul a fost solutia ideala si a confirmat increderea pe care tehnicianul italian i-a acordat-o. Dupa pauza, eroarea lui Bravo a usurat misiunea Madridului. La fel si intuitia, precizia si clasa lui Gareth Bale. Jucatorul transferat in aceasta vara de la Tottenham a sutat precis in poarta parasita de Bravo in urma degajarii imprecise si a marcat pentru 2-0. A fost al 18-lea gol stagional pentru „expresul de Cardiff” care continua sa joace din ce in ce mai bine. Mutat in banda stanga de Ancelotti (in absenta lui Cristiano) si cu toate ca incepuse jocul in dreapta, Gareth a evoluat perfect in ambele faze si s-a descatusat prin executia superba care a majorat avantajul echipei noastre. Bale, accidentat serios in partea a doua, a evoluat apoi inca 20 de minute cu dureri serioase la nivelul genunchiului drept, insa a facut-o foarte bine.

Pepe, din ce in ce mai bun de la un meci la altul, a majorat avantajul Madridului la 3-0 dupa o recentrare a lui Sergio Ramos, pentru ca Angel di Maria, proaspat intrat in teren, sa lumineze jocul cu o pasa senzationala spre Morata: 4-0 dupa finalizarea canteranului si dedicatie pentru Jese Rodriguez, prietenul sau din copilarie. Morata a devenit jucatorul cu cea mai buna medie a golurilor marcate in Spania in acest sezon, marcand odata la 52 de minute pentru echipa sa.

Victorie mare si importanta pentru Los Merengues in lupta pentru titlu, o lupta care continua sa ramana deschisa pana in ultima runda din Primera Division. Pentru „albi”, ultimele runde din La Liga se anunta mult mai usoare decat pentru principalele ei rivale, dar ecartul care o separa pe Real de Barca si Atletico se poate dovedi decisiv.

Despre autor

Tags:

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap