Retrospectiva sezonului 2014-2015 pana in prezent (partea a V-a – Atacul)

Salutare dragi madrileni, pauza competitionala s-a incheiat asa ca trebuie sa inchei si eu retrospectiva noastra. Astfel,  azi va prezint a 5-a si ultima parte a retrospectivei in care va propun sa ne uitam impreuna (poate chiar si sa comentam) peste cifrele de atac. Trebuie sa facem totusi precizarea ca, retrospectiva de astazi nu include festivalul de goluri de duminica, contra Granadei.

Pana acum lucrurile stau cam in felul urmator (click pe poza pentru a mari):

 

Goluri

Aici intram in domeniul lui Cristiano, pentru ca daca incepem cu golurile, el are o impresionanta borna de 31 depasita (n.r intre timp Cristiano a marcat de cinci ori cu Granada). El este pe primul loc in La Liga ca si goluri pe meci cu 1.2 , urmat de Messi cu 1.1 si Neymar cu 0.7 . De la noi in top 10  ii mai gasim pe cei doi B ( Bale si Benzema ) cu 0.5  goluri pe meci. Iar in ce priveste echipa Real si Barcelona domina La Liga , iar orice meci al celor doua au garantat statistic 2.8 goluri pe meci. O chestiune interesanta, complementara,  e ca 1 gol din acele 1.2 goluri date de Ronaldo pe meci e din careul mic, iar 0.1 si 0.1 din careul mare, ceea ce inseamna  mai exact 2 goluri din afara careului, 3 din careul mare si 26 (!)  din careul mic. Acest lucru se vede si la cifrele pe echipa unde 2 din cele 2.8 goluri sunt marcate din careul mic, capitol unde suntem lideri autoritari in liga, peste Barcelona (1.8) . La golurile din afara careului, suntem de asemenea lideri cu 0.3 pe meci, insa la golurile din careul mare, suntem undeva pe 5 .

La capitolul asssisturi, lider e din nou Cristiano cu 11 assisturi iar in la Liga e devansat doar de Messi, care a atins un numar de 15 assisturi catre colegi. In top 10 din la liga, mai gasim 4 jucatori de-ai nostrii: Benzema cu 9 , Isco cu 8 si Kroos si James cu cate 7 (n.r James l-a egalat duminica pe Benzema). La fel de bine stau lucrurile si la capitolul echipa, unde Real are cele mai multe assisturi din la Liga cu 2.3 assisturi pe meci, chiar daca nu excelam la aproape nici un capitol in ceea ce priveste stilul de assist (corner, centrare, pasa printre , faza fiza etc. ) jocul colectiv se vede si da senzatia ca merge.

 

relatii

 

Suturile sunt un capitol la care Cristiano nu are rival, el trimite mingea inspre poarta adversa , in medie de 6,1 ori pe meci , cu 1,3 suturi mai multe decat competitorul sau direct la acest capitol : Messi ( 4,8). La acest capitol in La liga, podiumul e completat de Bale cu 3,5 suturi inspre poarta in medie pe meci.  Pentru cunoscatori ( dar si nu numai )  interesant de mentionat e ca din cele 6,1 suturi ale lui CR7 , 2,6 vin din afara careului, capitol unde in La Liga e intrecut  decat de compatriotul sau Bebe de la Cordoba cu o medie de 2,7 insa in mult mai putine meciuri . Din careul mare Cristiano suteaza de 0,4 ori  fiind pe locul  4 in liga , devansat de Messi , Suarez si Santa Cruz cu aceiasi medie 0,5, Iar in ceea ce priveste media suturilor din careul mic , Ronaldo este din nou lider in liga , cu o medie de 3 suturi pe meci , devansandu-l pe Messi care are 2,9 .

La capitolul echipa, lucrurile sunt similare, sau in ton cu ceea ce propune Cristiano . Real e echipa care suteaza cel mai mult la poarta din La Liga cu 17,8 pe meci, echipa care suteaza cel mai mult din afara careului cu  7 suturi pe meci si cel mai mult din careul mic cu 9,6 ( aici impartim podiumul si cifra cu Barcelona); la capitolul suturi din careul de 16 suntem undeva pe 5 cu o medie de 1,1 suturi pe meci. Si ca sa terminam cu cifrele la care exceleaza Ronaldo trebuie mentionat, ca el e cel mai des prins in offside jucator de la noi , iar amatorii de pariuri pot paria pe asta, deoarece in medie e prins de 1,1 ori pe meci. Insa nu e cel mai bun din liga la acest lucru fiind doar al 5-lea.  Aici de mentionat e ca desi suntem a 3-a cea mai prinsa in offside echipa din La liga cu o medie de 3,1  (dupa Barcelona 3,3 si malaga 3,1 ) nici un alt jucator  nu iese in evidenta la acest capitol in afara de Ronaldo .

Trecand la driblinguri il gasim pe fostul golden boy : Isco . El are cele mai multe driblinguri reusite dintre toti colegii sai si tine o medie destul de ridicata de 2,6 driblinguri reusite pe meci, aceasta cifra fiind a 4-a din La liga  dupa Messi (4,7 ) Neymar ( 3,3) si Bebe (2,7). De mentionat ca in top 10 se afla si Bale cu o medie de reusita de 2,2 driblinguri pe meci. La nivel de echipa , cu toate ca nu parem , facem in medie 22,8 driblinguri pe meci , cifra ce ne duce direct pe locul 2 in spatele Barcelonei care conduce cu 26,8

La capitolul posesie pierduta in care se masoara de cate ori un jucator pierde posesia datorita controlului defectuos si la numarul de cate ori este deposedat, ii avem  pe Bale , care controleaza de cele mai multe ori defectuos , si pe Isco, care este fotbalistul nostru deposedat cel mai des,  insa nici un jucator de la Real nu e in top 10 ( sau chiar 20) in  la Liga pentru aceste cifre , fapt si dovedit la nivel de echipa unde Real e echipa care controleaza cel ma bine balonul  pierzand balonul in medie de 9,2 ori in urma controlului defectuos al balonului , dar si de 9 ori per meci este un jucator de la real deposedat . La acest capitol din urma ,impartim locul 3 cu Barcelona.

Cel mai faultat jucator de la noi e Toni Kroos , care sufera in medie cam 2,1 faulturi pe , meci , insa el ( ca si echipa de altfel ) se situeaza pe la jumatatea clasamentului de genu, unde pe echipa Real sufera prin jucatorii ei , 14 faulturi pe meci , departe de liderul absolut : Valencia ( 16,1)

Ca de fiecare data va invit sa comentati aceste cifre, dorind sa aflu parerea fiecaruia, despre cum jucam pana acum in aest de-al doilea an cu Ancelotti. Iar in incheiere multumesc tuturos care au avut rabdare sa citeasca , si sa speram ca peste 15 meciuri ne vom bucura poate chiar mai mult ca anul trecut. In principiu cam asa a stat situatia “matematica ” pana acum. Mai avem 10 meciuri in La Liga si posibil 5 in Liga Campionilor. Sanse sunt in continuare pentru ambele trofee, iar lotul nu mai are accidentari de lunga durata. Asa ca noua nu ne ramane decat sa ne bucuram de ei in continuare. Si sa speram! 

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap