Santillana: “Cristiano Ronaldo este cel mai complet fotbalist pe care l-am vazut!”

Unul dintre cei mai mari atacanti din istoria clubului Real Madrid, Carlos Alonso Gonzalez “Santillana” a comentat ieri cifrele incredibile atinse de Cristiano Ronaldo. Portughezul are tocmai ce a egalat cele 186 de goluri marcate de Santillana pentru Real Madrid este considerat de fostul mare atacant blanco drept “omul care va dobori toate recordurile in istoria clubului blanco”.

-Cristiano a egalat recordul dvs de goluri in La Liga…
Santillana: Si le va depasi pe toate, pentru ca este dintr-o alta lume. Cristiano este o bestie! Golurile sale fac diferenta, dar o echipa ramane o echipa. Eu am cautat mereu titlurile, nu golurile, dar Cristiano vrea totul. Ronaldo este un fotbalist absolut incredibil, sper ca prezenta lui sa ne ajute sa castigam cat mai multe trofee.

-In ultima vreme marcheaza multe goluri cu capul. Va aduce aminte de Dvs?
Santillana: Din momentul in care a venit o face. Sare extraordinar de bine la cap si reuseste sa se mentina in aer suficient timp. Fizicul il ajuta foarte mult, dar a crescut mult si la acest capitol de-alungul timpului. Si-a imbunatatit tehnica si reuseste sa trimita baloanele chiar si din aer exact acolo unde vrea. Ceea ce face el, nu poate face oricine, este deja un specialist al loviturilor de cap fara sa fie specialist. Pentru ca Ronaldo e specialist in toate nu doar la loviturile de cap. Este cel mai complet jucator pe care l-am vazut.

-Care dintre golurile cu capul v-a placut mai mult: cel cu Deportivo sau cel cu Elche?
Santillana: Cel pe care l-a marcat cu Elche este fantastic. A pus mingea acolo unde trebuia, acolo unde a vrut. Cel cu Depor a fost insa unul exceptional. A venit din spate, mingea era in aer, deloc usor de controlat, a venit usor bombata. Incredibil.

-Dvs de ce reuseati sa marcati asa usor cu capul? Nu erati foarte inalt…
Santillana: Sincer, nu stiu. Am crescut jucand in nord unde se juca cu astfel de mingi inalte, cu centrari, iar eu mi-am dezvoltat aceasta capacitate. Daca aveam fizicul lui Cristiano poate marcam mai mult, dar pentru ca eram mic incercam sa caut orice spatiu liber si sa iau fata fundasilor adversi.

-Cine centra cel mai bine dintre colegii dvs de la Real?
Santillana: Buah! Am avut niste colegi…cei mai buni! Rubinan care era fundas stanga centra exceptional din alergare. Apoi Aguilar la fel. Eu si Juan (n.r Juanito) ne cunosteam perfect, avea o tehnica a centrarii impecabile. Chiar si Del Bosque centra foarte bine chiar daca el era jucator de mijlocul terenului, dar ma cauta mereu cu mingi inalte. Apoi au venit Michel si Gordillo care erau niste monstrii la capitolul asta. A fost usor sa marchez cand centrau ei.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap