Sir Alex Ferguson: “Cristiano Ronaldo ar marca un hattrick pe meci si pentru QPR, Messi…nu cred!”

Browse By

Fostul mare antrenor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson a explicat pentru postul BBC diferenta pe care o vede el intre Cristiano Ronaldo si Lionel Messi. La intrebarea “care este cel mai bun fotbalist din lume”, Ferguson a replicat ca probabil multi considera ca Messi insa: “Cristiano Ronaldo si daca ar juca la QPR, Millwall sau Doncaster poate sa marcheze un hattrick pe meci. Nu sunt sigur ca Messi poate face asta. L-am antrenat pe Cristiano, e un jucator care isi foloseste ambele picioare, este foarte rapid si are un joc aerian perfect. Messi este un fotbalist extraordinar…pentru Barcelona” a marturisit Sir Alex.

Pentru legendarul antrenor scotian Messi ar trebui sa schimbe echipa pentru a putea fi considerat cel mai valoros fotbalist din lume, insa fostul tehnician de la United crede ca starul argentinian nu va indrazni sa paraseasca echipa catalana. “Pana n-o va face, pana nu va pleca nu vom stii niciodata cum este ca Messi sa joace pentru un alt club si daca poate sa aiba, sau nu, acelasi randament” a mai adaugat Ferguson.

 • Andries Vasile

  Omul are perfectă dreptate , Ronaldo înainte de a veni la noi era REGE în Premier League !

 • Ches0

  Foarte bine zis.

 • psycho

  perfect de acord dar lumea sportiva captiva fenomenului catalan au ridiculizat aceasta versiune.s-au facut multe nedreptati vis a vis de cr7 dar ma bucur mult ca reuseste intodeauna sa le depaseasca.
  avem nevoie neaparat de un trofeu important acum pe final(personal as renunta daca s-ar putea la campionat in favoarea unui UCL consecutiv si castigat impotriva barcelonei sau lui pep dar cum nu avem garantii tragem cat mai putem pe ambele fronturi)

 • bembiluna

  corect, insa, asa cum spunea Costel de foarte multe ori, in fotbal, ca si in sport in general, imaginea conteaza mai mult, indiferent de felul in care este obtinuta sau fabricata. ca Messi e o minune de fotbalist, nu se pune in discutie, insa imaginea sa publica de sportiv a fost construita, de multe ori, in antiteza cu a lui Cristiano, ca si cum lumea ar fi avut nevoie de un zmeu rau si arogant pe langa Praslea cel modest. adevarul este, probabil, pe la mijloc. amandoi sunt super sportivi si niciunul nu e perfect sau malefic in totalitate ca om. apoi, au aparut cliseele: “Cristinao e munca, Messi e talent” (de parca daca eu ma apuc acum sa dau cu piciorul in minge de 1000 de ori pe zi, o sa ajung sa marchez la vinclu de la 20 de metri). “Cristiano e arogant, Messi e modest”, “Cristiano e preocupat doar de trofeele individuale, lui Messi ii pasa mai intai de grup”. si uite asa s-au format doua tabere care se lupta pentru a-si apara favoritul. aiurea. fiecare ar trebui sa si-l iubeasca “pe al lui” si toti ar trebui sa recunoasca faptul ca duelul dintre ei, la distanta, a facut forbalul asta care ne mananca nervii saptamanal, mai atractiv.
  desi eu tot cred ca Ronaldo ar marca un hat-trick la QPR, iar la Messi am dubii. 🙂
  Hala Madrid si bafta diseara!

  • Andries Vasile

   Ai dreptate !

 • http://realmadrid.com.ro/ Angelito

  N-am recunoscut niciodata, dar mereu mi-a placut Sir Alex. Ma uitam peste clip, cred ca pricepe si el ceva din fotbalul asta, nu la fel de bine ca ceilalti specialisti, dar argumentele sale sunt simple, rationale si corecte. Multi se feresc sa spuna ceea ce spune Ferguson. Omul are insa statutul prin care isi permite sa spuna orice, cu toate ca e considerat subiectiv. Ceea ce lumea nu intelege este ca Ronaldo poate juca in orice echipa cu orice stil, Messi trebuie sa primeasca la indemana o echipa care sa munceasca pt el si care sa tina de minge pt ca apoi sa i-o dea starului s-o bage in poarta. De-asta Argentina e unde e…de-asta Messi nu va pleca niciodata de la Barcenula. E simplu ca “Good Evening”. Hai sa avem bafta diseara!

 • Andries Vasile

  Mijlocul nostru !

 • COSTEL

  cea ce SIR ALEX este perfect adevarat.
  cine il contesta pe argentinian invoca ca prim criteriu de departajare ADAPTABILITATEA jocului .CUM SUNT CONSTRUITE CELE DOUA STILURI DE OMOGENITATEA .unul s-a creeat adata cu stilul sistemul jucatori respectivi celalalt a supus schimbari stilul jocul tuturor coechiperilor .
  la unul din ei jocul echipei este facut ptr a ridica randamentul lui in teren ,la celalalt el jucatorul creste randamentul coechiperilor.
  si eu o spun de vreo 7-8 ani incoace Cristiano ESTE MAI COMPLET CA FOTBALIST.

 • gabipetre

  unde să plece Messi de la Barça? Mai mare ca ea nu e decât Real, ori aici nu vine el. Eventual Bayern. Pe de altă parte, Ronaldo să ajute echipa să câştige trofee, să ne “scoată ” la greu, că şi echipa l-a ajutat pe el să doboare recorduri. Altfel, poate să înscrie hat trick-uri pentru QPR, dar nu ştiu câte…

Real Madrid Romania