Statistica ingrijoratoare a numarului 9: Karim, en crise!

karim-benzema

Karim Benzema a iesit in fluieraturile fanilor la partida cu Las Palmas. Numarul 9 al Realului trage ponoasele unei perioade extrem de modeste, in care a reusit sa puncteze o singura data in campionat. Aceeasi performanta negativa o atinge si Cristiano Ronaldo, care este insa golgeterul Champions League in acest moment cu 6 reusite. Karim, in schimb, nu a inscris nici macar o data in meciurile din grupa preliminara din Uefa Champions League in acest an si traverseaza cel mai slab inceput de sezon al carierei sale la Real Madrid.

 

Desi si-a prelungit contractul cu actuala campioana a Europei si a Spaniei, francezul este greu de crezut ca, daca va continua in acest ritm, va mai juca si din vara la Real Madrid. Prin comparatie, marii atacanti de careu (numar 9) din fotbalul mondial au debuturi de an normale (unii chiar peste asteptari). Benzema este singurul dintre numele grele cu un singur gol marcat in campionat. O comparatie in acest sens il dezavantajeaza clar pe starul francez din atacul merengue.

[table id=3 /]

In comparatia realizata de realmadrid.com.ro sunt inclusi si Mariano Diaz si Alvaro Morata, jucatori care au plecat in vara de la Real Madrid. De remarcat ca si al treilea jucator ofensiv la care a renuntat Zidane in vara, columbianul James Rodriguez, desi nu este un atacant de careu (numar 9) are cifre peste Benzema in acest debut de sezon desi a jucat cu 300 de minute mai putin:

  • Karim Benzema : 861 de minute in toate competitiile » 2 goluri si 2 pase de gol
  • James Rodriguez: 558 de minute in toate competitiile » 2 goluri si 3 pase de gol

Speram ca perioada de seceta a lui Benzema sa se incheie dupa pauza competitionala, pentru ca Real Madrid are  nevoie de 9-le sau. Cu atat mai mult cu cat lipsa de optiuni din lot este una evidenta. Pentru moment putem vorbi despre “Karim, en crise!”. Dar nu o putem face fara un plin de speranta “Allez Karim!”

Despre autor

Tags: ,

Florentino

Florentino

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap