Trei nume pentru banca Realului! DEZBATERE: Dacă pleacă Zidane, pe cine alegi?

Zinedine Zidane poate pleca la finalul sezonului de la Real Madrid. ”Dacă dorește el” după cum notează ABC. Francezul nu va fi demis de Florentino Perez, omul care l-a susținut din prima clipă de când Zizou s-a aplecat asupra antrenoratului. Totuși, dacă Zidane pleacă de la Real Madrid, site-ul nostru inițiază o dezbatere, sperăm noi constructivă: pe cine alegi în locul său?

Pleacă Zidane de la Real Madrid? Ce alegem?

Vă propunem cele trei variante discutate de presa internațională. Propunerea noastră este să discutăm despre aceste trei nume, dar puteți adăuga după ce optați pentru unul din aceste nume și o opțiune personală. Varianta a doua este OPȚIONALĂ, prima dintre ele ar trebui să fie obligatorie.


Massimiliano Allegri (53 de ani)

Liber de contract, italianul născut la Livorno ar fi refuzat deja orice ofertă venită pe adresa sa, în așteptarea unui nou telefon de la Florentino Perez. Președintele l-a dorit și înainte de revenirea lui Zidane, dar Allegri a refuzat atunci numirea. În ultima vreme, Juventus, Arsenal, Bayern și acum Chelsea au fost interesate de serviciile sale. Este cel mai titrat antrenor de pe listă dacă ținem cont de titlurile naționale. Allegri a cucerit șase titluri de campion al Italiei (cu Juventus și AC Milan), are o promovare la activ cu Sassuolo și a dus-o pe Juve în finala Ligii Campionilor. Aproape 400 de meciuri le-a antrenat Max pe Juve și Milan și a bifat 282 de victorii, formațiile sale marcând 814 goluri. De la Allegri știi la ce să te aștepți, pentru că filosofia sa este destul de clară. Organizare excelentă, combativitate maximă, disciplină de fier în vestiar și discurs. În ciuda faptului că vine din Italia, nu este un antrenor defensiv.

Raul Gonzalez Blanco (43 de ani)

Cel mai mare jucător probabil din istoria Realului (la bătaie cu Di Stefano și Cristiano), Raul își așteaptă liniștit șansa. Are tact, super cunoștințe, pasiune, corazon 100% blanco, devotament și -se pare- destulă pricepere. E greu să repeți performanțele lui Zidane, venit de nicăieri și transformat în zeul Ligii Campionilor, dar antrenorul Raul, promite. Mult! Se spune că a refuzat Schalke pentru că știe că din vară poate prelua Real Madrid. Nu mă voi ascunde, dar este opțiunea mea preferată. La Castilla, cu probabil cea mai slabă generație din ultimii 15 ani, a oferit meciuri bune. Are 13 victorii și 13 remize și încearcă să facă un schimb de generații pe care începe să-l reușească.

Citește și: “Nu ma puteti da afara. Eu m-am nascut sa joc aici!”

Jurgen Klopp (53 de ani)

Cel mai greu nume de pe listă, germanul de pe banca lui Liverpool are contract ferm cu ”coromoranii”. Poate fi marea surpriză a lui Perez, care l-a refuzat în 2014. Motivele sunt bine ascunse, dar se spune că Jurgen Norbert Klopp nu a uitat.

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp este principalul artizan al noului Liverpool

A plecat la Liverpool pe care a transformat-o în campioana Europei și a Angliei. Exact de ce avea nevoie pentru a face pasul spre Real Madrid. După atâția ani, probabil că a înțeles de ce Florentino nu a insistat atunci pentru el. Acum, Klopp este numărul 1 în lume și are ușa deschisă spre Real Madrid. Este cunoscut că poate construi de la zero, și nu puțină lume crede că el va fi alesul lui Perez, chiar dacă mutarea sa de pe Anfield pare imposibilă. Ei bine da, acest cuvânt nu există în vocabularul președintelui nostru, știm bine asta, cu toții.

Celelalte variante vehiculate de presă le-am considerat fantasmagorice:

  • Nagelsmann – un tehnician talentat, de mare perspectivă, un viitor număr 1 la nivel mondial probabil. Nu cunoaște limba și este necopt. Într-un vestiar ca al Realului, pare o glumă măcar să pomenești că vine Nagelsmann și face ordine.
  • Roberto Martinez”Visez ca într-o zi să antrenez Barcelona!” Mult succes! Are o cotă bună și o presă și mai bună. Este un antrenor interesant, dar locul său este cât mai departe de Bernabeu.
  • Jose Mourinho – Șanse minime să plece de la Tottenham unde se pare că are o clauză imensă. Este fericit acolo și nu vede cu ochi buni revenirea în Spania, în ciuda prieteniei care îl leagă de Perez și a fascinației unei anumite părți a suporterilor blanco pentru el.
  • Nuno Santos – Campania de presă a lui Jorge Mendes l-a adus în cărți. Nu există nicio șansă să ajungă la Real Madrid.
  • Jose Maria Guti – L-am exclus pentru că nu cred că va fi ales de Perez. Guti nu are prieteni în fotbal, ci doar o mare pasiune pentru Real Madrid. Niciunul dintre greii din vestiar nu e sigur de continuitate în cazul în care Guti vine și primește rolul de manager. Ca antrenor, sunt ferm convins că este foarte interesant. Și are perspective. Eșecul de la Almeria e inexplicabil pentru că Guti dusese echipa pe loc de promovare, cu un joc foarte plăcut, dar a fost demis. Vestiarul …
  • Rafa Benitez – A rămas liber de contract și deși iubește Real Madrid, exclude o revenire în contextul în care Florentino Perez nu este dispus să facă o revoluție în vestiar. Președintele se simte cumva dator față de el, în condițiile în care demiterea sa nu a fost justificată decât de eșecul din acel Clasico de tristă amintire. O variantă aruncată de oamenii de presă care încă îl simpatizează. Cel mai probabil, după China și multele milioane pe an, urmează Premier League sau Serie A.

Despre autor

Tags: , ,

Dorian Preda

Dorian Preda

El antimadridismo es el precio que hay que pagar por tener mas ligas que nadie en Espana y mas Copa de Campeones que nadie en Europa.

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap