Vine finalul pentru Cristiano Ronaldo? Cifre senzationale intr-un sezon considerat “modest”

Pentru multi se afla pe finalul carierei. Si mai multi l-ar vinde maine pentru a aduce un alt star probabil “mai bun”. Pentru majoritatea, Cristiano ramane un mare fotbalist, care nu traverseaza cel mai bun sezon al carierei. Si totusi, intr-un moment in care presa de specialitate si unii fani il considera un jucator “problema” sau “pe final de cariera”, Cristiano Ronaldo raspunde prin cifrele sezonului 2015-2016. La doar cateva zile distanta dupa ce a decis El Clasico pe Camp Nou…

Niciun fotbalist din lume nu depaseste la aceasta ora numerele lui Ronaldo in acest sezon. Si nu doar ca numar de goluri un aspect deja obisnuit pentru Cristiano. Super starul lusitan impresioneaza in acest sezon competitional si prin numarul de pase decisive, care a crescut semnificativ odata cu venirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnica a echipei madrilene.

Cuantificand doar prestatiile din La Liga si din competitiile europene, Cristiano Ronaldo depaseste orice “greu” din fotbalul mondial ca numere personale. Portughezul are 43 de goluri si 15 pase decisive in acest sezon pentru Real Madrid, la distanta de ceilalti jucatori care corespund acestor criterii. Zlatan Ibrahimovic aduna 35 de goluri si 14 pase decisive (impresionant pentru un alt fotbalist aflat “pe final de cariera” conform specialistilor), in timp ce Luis Suarez atinge borna celor 34 de goluri marcat si 18 pase decisive. Marele rival al lui Ronaldo, Lionel Messi, are un sezon in care pana la aceasta ora bifeaza 28 de goluri si 13 pase decisive (evident, probabil toate sunt impotriva echipelor mari din fotbalul continental, pentru ca nu-i asa, doar Ronaldo marcheaza cu echipe mici). In acelasi timp, Neymar Jr. fotbalistul despre care se spune ca se afla in cel mai bun moment al carierei sale se afla la distanta si el de lusitan. “In cel mai bun sezon al carierei” conform specialistilor, brazilianul atinge 24 de goluri si 17 pase decisive…destul de departe de Ronaldo! In fine, unul dintre jucatorii cu o presa extraordinara, polonezul Lewandoswki, isi trece in cont in acest sezon 36 de reuste si doar 7 pase decisive de gol.

Un posibil inlocuitor al portughezului la Madrid, cel putin in opinia acelorasi “specialisti”, Pierre – Emerick Aubameyang aduna in acest an 36 de goluri si 11 pase decisive, in timp ce omul vazut de multi drept inlocuitorul perfect pentru Ronaldo (probabil intr-un film prost facut in studiourile Mediapro), belgianul Eden Hazard are cifre “colosale” in 2015-2016: doua goluri si 8 pase decisive!

Pe scurt, Cristiano Ronaldo ramane un jucator de top, indiferent de “gura lumii”. Sigur ca golurile sale nu au fost marcate doar impotriva echipelor mari (pentru a completa peisajul, Luis Suarez a marcat din cele 34 de goluri de 20 ori cu Las Palmas, Eibar, Celta, Betis, Bilbao, Rayo sau Levante…deh), dar e destul de aberanta afirmatia ca Ronaldo se apropie de finalul carierei in acest context (sa tot aiba sezoane asa ‘proaste’, am zice). Reamintim ca ciferele prezentate mai sus sunt valabile in ligile nationale si in competiile europene inter-cluburi.

Despre autor

Tags: , , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap