Vozpopuli: Maşinăria mediatică a lui Florentino începe campania de hărţuire şi debarcare a lui Ancelotti

Browse By

În întreaga media spaniolă apare încet ideea că oficialii clubului blanco au deja dubii despre ceea ce face Carlo Ancelotti la Real Madrid; antrenorul pare să fi trecut de la imaginea de înger la cea de demon. Zidane pare că îşi aşteaptă rândul la marginea terenului, încălzindu-se.0

Când a ajuns la Madrid, un bun prieten jurnalist l-a avertizat pe Carlo Ancelotti asupra presei spaniole: „ Te vor elogia fără limită la victorie şi te vor distruge fără milă când vei pierde.” Însă pe Carlo, care a trecut prin multe în lunga sa expereinţă de antrenor, altă remarcă l-a neliniştit la acea cină: „ Preşedintele are multă putere în mijloacele de comunicare media.” Cine ştie, poate că acesta este motivul pentru care nu pare foarte uimit de schimbarea atmosferei din jurul său, în ultimele luni. După revenirea din Maroc, unde echipa s-a proclamat campioana mondială a cluburilor, suflarea madridistă era euforică, iar prelungirea mandatului lui Ancelotti părea iminentă. Italianul tocmai încheiase anul cu o serie impresionantă de victorii, etalând un joc maiestuos, care ridicase elogiile din presă la un nivel aproape nebunesc: se vorbea chiar despre asemănări între acest Real Madrid şi Barcelona lui Guardiola. În acea perioadă, Carlo apărea binedispus în emisiuni radiofonice nocturne, în octombrie şi în noiembrie.

Însă lunile au trecut, iar popularitatea lui Ancelotti a pierdut puncte importante, mai ales în birourile de pe Concha Espina. Florentino l-a adus pe italian ca pe o soluţie tranzitorie între plecarea forţată a lui Mourinho şi iluzionanta venire pe bancă a lui Zidane. Era un antrenor liniştit, care nu făcea valuri, pentru a aplana tensiunea generată de Mourinho, prin politica de de pârjolire a pământului, din ultima perioada. Câştigarea La Decima l-a obligat pe Florentino să-l menţină pe italian pe bancă, după golul lui Sergio Ramos. Admirat de jucători şi plăcut de tribună, rămânerea sa la cârma echipei era de nenegociat. În acelaşi timp, Zidane avea de rezolvat contratimpii apăruţi în obţinerea certificatului de antrenor.

Fără îndoială, acum Carlo împiedică planurile lui Florentino, care strânge argumente pentru a-l putea debarca. De altfel, junta directivă din jurul său şi-a afirmat în repetate rânduri dezaprbarea faţă de prelungirea contractului lui Ancelotti. Înfrângerea în faţa lui Atletico şi seria negativă de şase partide în faţa acestora fără victorie au adus la capăt răbdarea oficialilor clubului, care au avansat chiar ideea terminării relaţiei contractuale cu italianul înainte de luna iunie. Iar aceste îndoieli, care au mai mult de-a face cu politica internă a clubului decât cu performanţa sportivă a unui antrenor care a câştigat deja o UCL, o cupă a Spaniei si un Campionat Mondial al Cluburilor, au început să fie vizibile şi în sectorul mai puţin răbdător al tribunelor.

Astfel, media din jurul lui Florentino a început deja manevrele de hărţuire pentru debarcarea lui Ancelotti, afrimând, după egalul cu Villarreal, că antrenorul este unicul vinovat în ochii fanilor. Între numeroasele greşeli pe care această parte a presei i le reproşează lui Carlo se numără lipsa ideilor la echipă, absenţa intensităţii, anarhia tactică şi chiar lipsa disciplinei şi existenţa prea multor zile libere.

Mai mult, s-a criticat înlocuirea lui Isco cu Illarramendi, fără să se ia în seamă adevărata eroare a tehnicianului (intrarea lui Jese în locul lui Lucas Silva), motivul real pentru care echipa a pierdut jocul din mână. Între minutele 71 şi 78, când Ancelotti a încercat să contrabalanseze greşeala de la prima schimbare pentru a recupera echilibrul, a avut loc o serie de evenimente care demonstrează că Ancelotti a avut dreptate făcând această a doua schimbare, întărindu-şi linia de mijloc prin introducerea lui Illarramendi: Asenjo a parat două şuturi ale lui Cristiano, în minutele 69 şi 71. În minutul 74, Campbell a şutat puternic de la distanţă, două minute mai târziu Carvajal a primit un cartonaş galben, iar în minutul 77 Vietto s-a trezit singur cu mingea în faţa lui Casillas, dar a alunecat. Imediat, au început să se audă fluierăturile pe Bernabeu, iar antrenorul a reparat greşeala primei schimbări, punându-l pe Illarramendi să îl ajute pe Kroos, în încercarea de a recupera mijlocul terenului. Din păcate pentru el, cel schimbat a fost Isco, iar asta i-a atras criticile

Această inflamare a presei apropiate preşedintelui nu l-a surprins pe Carlo, care ştie că, în acest moment, mai are doar o şansă de a-şi duce la capăt contractul cu Real Madrid; trebuie să facă ceea ce nimeni nu a reuşit până acum, să câştige două UCL la rând. Zinedine Zidane aşteaptă pe margine, pregătindu-se pentru un moment care pare inevitabil. Iar visul lui Florentino de a face din Zidane un Guardiola blanco pare a fi mai aproape ca niciodată. Între timp, Ancelotti a luat cina de mai multe ori cu acel jurnalist, de la începutul articolului. Bun prieten, nemaipomenit jurnalist…

sursa: vozpopuli.com

 • http://batman-news.com Victor Bratu

  Daca imi permiteti:
  muhahahahahahha 🙂 Pai, presa mai buna ca Ancelotti n-a avut nici Del Bosque!!! Am stat trei ani in Spania si stiu cu ce sa mananca rahatul din presa spaniola!!!
  In cotidianele spaniole se cauta vinovati: Ronaldo, Bale, Benzema, absentele,
  accidentarile, ploaia, vantul, episcopia, publicul, delfinii uriasi din
  Magagascar, noptile tarzii, luna, soarele, alimentatia, centrul medical, Zana
  maseluta etc…dar niciodata Ancelotti. Cu un singur aspect sunt de acord: aia
  cu Isco, care mie imi demonsteaza inca odata ce campania agresiva pro Isco se
  duce in presa si cat de usor sunt de influentati marii suporteri pe Bernabeu.
  Adica il huidui pe antrenor ca il schimba pe „magician”, cand trebuia sa-l
  huiduiesi mai devreme pt prostia aia de a-l schimba pe Lucas cu Jese.
  Cunoscatori domne…

  Revenind la presa, asadar:

  „Câştigarea La Decima l-a obligat pe Florentino să-l menţină
  pe italian pe bancă, după golul lui Sergio Ramos. Admirat de jucători şi plăcut
  de tribună, rămânerea sa la cârma echipei era de nenegociat”….pai hai sa ne
  gandim cum am castigat La Decima si cati dintre marii nostri fani il iertau pe
  Carletto daca nu marca Ramos…sigur, de vina e Florentino ca n-am jucat nimic
  in finala…

  „Fără îndoială, acum Carlo împiedică planurile lui
  Florentino, care strânge argumente pentru a-l putea debarca”

  Perez strange argumente, da? Nu e ca si cum antrenorul a
  scapat lucrurile
  din mana, nu? Va spun eu dragi jurnalisti de la vozpopuli: nu e nevoie sa caute
  Perez argumente si sa le stranga, o face Carlo pt noi toti!

  „Astfel, media din jurul lui Florentino a început deja manevrele de hărţuire pentru debarcarea lui Ancelotti, afrimând, după egalul cu Villarreal, că antrenorul este unicul vinovat în ochii fanilor. Între numeroasele greşeli pe care această parte a
  presei i le reproşează lui Carlo se numără lipsa ideilor la echipă, absenţa
  intensităţii, anarhia tactică şi chiar lipsa disciplinei şi existenţa prea
  multor zile libere.”

  Asa si? E vreuna ne adevarata? Toate astea sunt probleme pe care Carlo ar trebui sa le rezolve, nu sa le dezvolte presa…

  „Între timp, Ancelotti a luat cina de mai multe ori cu acel jurnalist”

  Pai el merge la multe cine cu jurnalistii…de-asta nici nu are o presa
  negativa!! La cate cine a fost Mourinho? Capello? Poate stiti voi, domnilor…”

  Pe scurt: o mizerie de articol, scrisa la comanda de vreunul dintre
  prietenii din presa ai antrenorului. Exista vreo intrebare in conferintele de
  presa care sa-l incrimineze pe antrenor? Raspuns: NU. Exista vreun jurnalist
  care l-a invitat in studio si a-l intreba vreodata ceva incomod: Raspuns: NU!
  Exista vreun jurnalist care l-a intrebat: prietene, de ce cade echipa fizic? De
  ce dracu inversezi posturile jucatorilor? De ce exista diferente asa mari intre
  ceea ce juca echipa in decembrie si ce joaca acum? Ai scapat vestiarul din
  mana? Raspuns: NU! Carlo are o presa extraordinara!!! Nu Florentino il va
  concedia, ci rezultatele. Sa va amintesc domnilor jurnalisti ca alti antrenori
  la fel de mari au castigat Ligi ale Campionilor sau Campionate si au fost
  destituiti pt ca echipa nu juca nimic, sau juca urat?

  PS Marele Ancelotti, de cate ori si-a auzit numele scandat pe Bernabeu?
  Ca detractorul Mourinho, fara trofee si cu joc urat si cand a plecat a fost
  adulat de peluze!

  • sanbk2002

   🙂 Big LIKE!

  • gabipetre

   In ultimul meci al lui Mou pe Bernabeu, în campionat, Ultra Sur a cântat tot meciul pentru el!

 • sanbk2002

  Multumim, Daniela, pentru traducere.
  Eu, unul, nu vad deloc o presa ostila lui Carlo. Dar deloc! Daca ma uit la performantele acestei echipe, la felul in care joaca (adica ceva subiectiv), dar si la statistica, nr de puncte, etc (adica ceva obiectiv) si fac un exercitiu de imagine si transpun toate astea in alt mandat decat al lui Carlo ma crucesc.
  Ceea ce era vazut ca o tragedie inainte, acum e invelit in nori pufosi. Totusi, cred ca e explicabil, din doua motive. Primul, subiectiv, caci cu Carlo la echipa presa a primit ceea ce I se refuzase inainte, deci e multumita. Al doilea, obiectiv, caci cu Carlo s-a castigat ceea ce se dorea cu atata ardoare de ani buni.
  Una peste alta, e liniste la echipa. Pentru situatia actuala si pentru traditia de la Real Madrid, e multa liniste. Anormal de liniste. Exact atata liniste cat isi doreau oamenii pe vremuri (nu demult) apuse.

  • http://batman-news.com Victor Bratu

   Asta s-a si vrut, liniste! Da-l dracu de fotbal, liniste sa fie dupa tornada Mourinho! O tornada care nu convenea presei pt ca favoritul lor Sfantul numit si Casillas pentru muritori era condamnat cand facea nazuri.

 • http://batman-news.com Victor Bratu

  Vreau sa le trimit si eu astora de la vozpopuli o intrebare: de ce e jocul lui Real Madrid atat de previzibil? De fapt nu le mai trimit, pt ca imi vor raspunde ca din cauza lui Perez.

 • gogoloius

  Imi amintesc campania impotriva lui Pellegrini . Insa era acontat deja Mou cind au inceput balacarelile. Si era o campanie Marca. Care acum tace.
  De aceea eu am intrebat ieri daca cineva cunoaste acesta sursa. Eu am auzit prima data de ei.
  Acum pe plan tehnic-tactic sunt de acord cu ei. Pe partea cu Zizou… Acum??? no way

 • http://www.last.fm/user/ODirlewanger Alex

  Era frumos daca oferea si exemple, da’ nah, se vede ca a lucrat sub Relano, e d-ala cu “mafia florentinana que se expande como el ebola”

 • http://www.realmadrid.com.ro/ Ionut Florin

  Doamne Ajută!

 • bembiluna

  Nici eu nu cred in conspiratia asta din jurul lui Carlo Ancelotti. Am tradus articolul pentru ca ieri s-a discutat pe seama lui pe comunitate, insa este o parere care trebuie comentata. Personal, cred ca italianul are o presa de zahar pe langa tunurile care s-au pus pe Mourinho si pe familia lui. Poate e o scuza care se pregateste. Daca e asa sau daca Perezu’ e atat de abil, eu il iert. Imi doream sa fie la fel de manipulator si acum un an jumate, in favoarea cuiva pe care il iubesc eu mult. Una peste alta, daca echipa va incepe sa joace, nebunia se va termina. Daca nu, nu. Vorba lui Farfuridi: din dilema asta nu puteti iesi. Am zis.

 • psycho

  oau,razboiul rece si ale sale sale intrigi par frectie in comparatie cu acest club.club imens,interese financiare la fel de mari.totusi varianta pare o teorie a conspiratiei cam fortata si trasa de par.a beneficiat de un noncombat fatis in presa si aa vut parte doar de circumstante atenuante.oricat de greu pare acum isco-disco este numarul 1 la echipa si singurul care poate decide o partida prin sclipiri inviduale.schimbarea lui in meciuri de uitat ca cele recente nu poate fi trecuta cu vederea de tribuna (doar asa realizam disperarea in care se afla acum masa de suporteri) plus ca este si viitorul echipei nationale..le pot intelege subiectivismul.asa cum spune colega bembi singura lui sansa este fotbalul practicat de echipa.oricum cale de reconciliere numai vad indiferent de final.
  un lucru insa incepe sa ma irite ,tandemul perez-zidane.de unde pana cand ne-am dorit noi un guardiola la club? cand mi-am dorit eu ca madridul sa ajunga o copie a barcelonei? daca au un fetish cu pep sa si-l rezolve discret in baie .mai avem acum o copie ieftina de posesie catalana si priviti unde am ajuns.

 • psycho

  ma gandesc ca in ultimii ani presdintele s-a distantat in mod vizibil(cel putin de aici) de presa spaniola si a incercat sa le diminueze influenta in club…vezi prieteniile dintre jucatori si presari.
  acum sa aud ca recurge la ajutorul lor pentru a debarca un antrenor care singur isi face viata grea la echipa prin fotbalul propus pare cam deplasat.semnul de intrebare este insa ceata de hodorogi executivi care stau in spatele sau si fara suportul carora nu cred ca poate misca ceva la club.am mari indoieli ca acele personaje sunt interesate acolo doar de latura pur fotbalistica a problemei.am avut antrenori de tot felul dar niciunul nu a reusit sa aiba un traseu sanatos cu acesti mosi la carma clubului…poate este si aici o problema ce trebuie analizata.cei care cunosc detalii despre organigrama clubului si a puterilor decizionale sa fie liberi sa si le expuna aici,ma intereseaza(nu variantele de pe oficial ca acolo si dupa manita eram nedreptatiti).

 • http://www.madeforsoul.blogspot.ro/ 5inco

  ooo da… ce o sa ma amuz eu de comentatoristii de aici, care si-au dat arama pe fatza… si au ajuns sa-l invinuie imediat STRICT pe Carlo… uitand ca randamentul per ansamblu al echipei este cauzat de lipsa de randament atat a lui Cris, cat si a lui Bale, dar mai ales de lipsa unui mijlocas care sa uneasca bine compartimentele asa cum o facea Modric, si sa il sprijine pe Kroos in acest demers.

  deci ce o sa ma amuz eu.. cand Carlo va va inchide iar gura.. nerushinatzilor care sunteti!!!!

  pai Van Gaal, care la Manchester de o juma de sezon trece printr-o neonoroasa situatie a rezultatelor, nu a fost pus la zid in asemenea mod… voi va treziti hodoronc tronc sa il puneti pe Carlo????

  este adevarat ca are o mana “mai slaba” decat mana de fier a altor antrenori… dar o are tocmai pt ca experienta sa fotbalistica l-a invatzat cum sa puna problema in un vestiar… pentru ca fotbalul in primul rand este un sentiment, nu o ecuatie matematica, cum procedeaza altii… si ca atunci cand grupul se simte ok, echipa e ok… si pentru ca grupul sa se simta bine, trebuie respectat fiecare membru al ei… si in acelasi timp sa existe intelegere pentru faptul atunci cand unii dintre ei isi pierd busola…

  o sa vedeti un alt cristiano si un alt bale… si automat veti uita ca meritul pentru aceasta revenire il are tot Carlo

  sau ati uitat modul in care Carlo a reusit sa-l activeze pe Benz, sau modul in care a scos untul din Modric, sau modul in care Isco a ajuns sa fie o piesa cheie, sau modul in care Jese a fost rulat si rodata sa fie o piesa importanta, sau cum Kroos s-a integrat asa de usor… sau Varane a fost mentinut motivat.. sau Carvajal a devenit o sigurantza.. sau cum echipa a format un tot unitar?????/?

  ce repede ati uitat toate astea…. ras de oameni ce sunteti

  este adevarat ca in anumite meciuri nu a avut inspiratie in schimbari… sau ca in altele a fost incapatzanat intr-un anumit sistem… dar toate astea fac parte din acceptabilul unui curs firesc al lucrurilor

  a se vedea si pantele ascendente si descente ale lui Pep la Bayern, Mou la Chelsea, Pellegrini la City, Allegri la Juve, Benitez la Napoli, Roma, Atletico etc…

  deci despre ce vorbim????

  ori aveti habar de fotbal si intelegeti acest joc.. ori nu stiti decat matematica +3+3+3+3

  fotbalul se joaca in teren si rezultatul se determina in teren
  unele echipe pot pierde chiar si atunci cand joaca prost
  altele pot cat castiga jucand prost, altele castiga cand joaca mai bine, altele fac egal cand joaca incredibil etc…

  va cer oleaca de rabdare si sa stati potol si sa nu mai speculati

  PS: nu mai vorbesc de faptul ca Zidane inca nu e pregatit sa faca acest pas.. si ca nu are rost sa ne facem singuri un rau singuri cum am facut cu del Bosque… dar Florentino stie toate astea si se amuza si el de voi.. 🙂

  • psycho

   unele mai si suteaza spre( pe ) poarta macar odata la 45 de minute.si nu are cum sa uite nimeni disparitia fotbalului si jucatorilor in acest sistem.

Real Madrid Romania