Xabi Alonso: “Avem nevoie de Cristiano, e un jucator fundamental pentru noi”

Xabi Alonso (32 de ani) omul de incredere al lui Carlo Ancelotti

Si mijlocasul Xabi Alonso a vorbit astazi cu presa inaintea duelului din semifinalele Ligii Campionilor contra lui Bayern Munchen. Iata declaratiile fotbalistului nascut la Tolosa, oferite de colega noastra Daniela Pitigoi:

Circumstante diferite fata de 2012: „ Atunci am jucat acasa in retur, iar intentia noastra acum este sa castigam acest meci. E cea mai buna reteta pentru a iesi invingatori din dubla mansa.”

Fortarea lui Cristiano: „ Va juca daca este 100% apt de joc. E o decizie care ii priveste pe antrenor, pe jucator si corpul medical. Avem nevoie de el, e un jucator fundamental pentru Real. Cristiano ofera echipei explozie, oportunitati de marca. Repet, este fundamental si vom profita de asta daca va juca. Pe de alta parte, in finala Cupei, am vazut ca toata echipa este determinata.”

Bayern, bestia neagra: „ Nu cred ca Real Madrid este victima in aceasta dubla. Bayern este un rival foarte puternic, insa si noi suntem intr-un moment foarte bun. Nu cred ca exista favorita si nu ma intereseaza asta. E ca un zgomot exterior si care nu se aude in vestiar.”

Cum se va juca, pe posesie sau pe recuperare? „ Avem nevoie de implicarea tuturor. Daca nu atacam si ne aparam in bloc cu Bayern, pierdem pozitii importante si asta o stim toti.”

Heynckes si Guardiola: „ Sunt echipe diferite, jucatori diferiti. Nu are sens aceasta comparatie, tot ce trebuie sa stim e ca Bayern este o echipa foarte puternica. Au varietate si flexibilitate in joc si in folosirea jucatorilor.”

Motivatia de a-l infrunta pe Guardiola: „ Cred ca la acest nivel, dupa patru ani in care am atins semifinalele, vrem sa facem un pas inainte. Concentratia este 100% si avem motivatie maxima.”

Schimbarea adusa de Guardiola la Bayern: „ Nu cred ca s-au schimbat foarte multe, pentru ca baza a ramas aceeasi, desi a utilizat tactici diferite. Au multe solutii, insa si anul trecut erau o super echipa, cu un super antrenor, care a facut lucruri minunate pentru club.”

Veti astepta sau le veti lua mingea? „ Vrem sa facem un joc complet. Sa stim cand sa atacam si cand sa ii lovim. Statistica e o chestie relativa pe care trebuie sa o interpreteze altii. Trebuie sa stim sa interpretam jocul.”

Arbitrul Webb: „ Consider ca este un arbitru enorm. Atat noi, cat si adversarii putem sta linistiti din punctul de vedere al arbitrajului.”

Se spune ca Guardiola ar fi afirmat ca nici Cristinao, nici Xabi nu nu trebuie lasati sa aiba balonul: „ Nu ma intereseaza niciuna dintre aceste supozitii. Eu o sa incerc sa imi fac jocul asa cum procedez de obicei, asa ca aceste declaratii nu schimba felul in care voi juca.”

Meritele lui Bale: „ Dincolo de goluri, Bale a fost extrem de important pentru noi. A fost o incercare dificila sa se adapteze la o tara noua si la un alt campionat, iar noi suntem increzatori ca el face foarte bine asta. Suntem mandri de ceea ce a reusit.”

Fanii: „ Imi aduc aminte de returul cu Dortmund de anul trceut. Cand vedem atata lume pe stadion, impulsul este foarte puternic. Ei vor fi acolo, iar noi, pe teren, trebuie sa rasplatim aceasta incredere, cu spirit de sacrificiu. Suportul fanilor in meciuri atat de importante reprezinta un atu pentru noi.”

Castigarea Cupei Spaniei: „ Suntem inca incantati de cucerirea acestui titlu, insa acum ne concentram pe aceasta dubla eliminatorie, pentru ca stim ca este ceea ce ne lipseste. Este extrem de important pentru noi sa trecem aceasta bariera a semifinalelor.”

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap