6 lucruri pe care Zinedine Zidane le-a schimbat ca antrenor principal la Real Madrid

Salutare madridisti. Haideti sa trecem in revista principalele lucururi pe care noul antrenor, Zinedine Zidane, pare sa le fii schimbat de cand a ajuns pe banca tehnica a echipei noastre. Noi am descoperit sase detalii pe care va invitam sa le comentam impreuna in cele ce urmeaza. Asadar:

1 Imbunatatirea mijlocului.

Un detaliu important in aspectul jocului, si aici o să vorbim despre cîteva poziții. In primul rind nici un fel de nebunie cu schema 4-2-4  pe care Benitez a decis sa o joace in acel meci dezastruos meci impotriva Barcelonei. Cum lui ia venit in cap sa joace presing sus cu 2 mijlocasi si sa alinieze un atac din 4 jucatori? Si asta impotriva Barcelonei.

In al doilea rind  nici o schimbare pe parcurs. Benitez a incercat diferite scheme (4-4-2, 4-2-4, 4-2-1-3) insa nu a gasit echilibrul.  Problema consta  in ideea nesanatoasa de a-i folosi pe Kroos si Modric in calitate de jucatori de pressing inalt.

În cele din urmă Zidane a refuzat să utilizeze presingul înalt in toate meciurile fara nici o exceptie . Să dam un exemplu simplu, meciul împotriva lui “Atletico Madrid,” asa arăta construcția lui Benitez :

1

Trei mijlocasi ai Realului se află in spatele centrului terenului de la inceputul atacului adversarului de parcă ar crea presiune asupra adversarului. Problema consta ca o pasa filtrantă in spatele lor ar duce la distrugerea mijlocului și apararii care s-ar trezi la distanta mare una de alta . Zidane a facut altceva. Kroos ramane ceva mai retras pentru a proteja,  permițând atacului să porneasca de la picioarele lui Isco si Modric. Mai mult de atit toata echipa se intoarce in apărare în momentul cind adversarul atacă, inclusiv Ronaldo. Rezultatul arată cam așa :

2

3

Nici urma de  4-2-4 nu se poate oberva.  O echipa calmă care ataca împreuna și se apară la fel impreună. Odata ce am pornit discuția despre atac  nu pot sa nu menționez ideea neinspirată a lui Benitez și libertatea pe care i-o acorda lui Danilo. Atașez mai jos imaginea :

4

2 FORMA FIZICA

Acest subiect il putem dezbate din doua puncte de vedere .

În primul rând, aproape toți jucătorii sub conducerea lui Benitez nu au jucat la capacitățile lor fizice reale. Cel mai frustat pe teren părea Ronaldo , care in loc sa alerge  pe teren doar mergea la pas. Zidane de multe ori a evidențiat de lipsa de pregatire fizică a jucatorilor și pentru revenirea la conditia fizica optimă Zidane a avut nevoie de circa 4 săptămâni . In acest moment jucatorii par sa iși fi restabilit condiția fizică. Adevăratele schimbări se pot vedea la James si Ronaldo. Chiar după un meci Luka Modric a ținut să evidentieze urmatoarele :

,, Noi am alergat pe teren mai mult  decât am jucat fotbal in sezonul de pregatire ”

In al doilea rând jucătorii Realului au inceput să se miște mai mult. Aceasta se poate observa dupa statistica a unor meciuri. AS-ul a titrat :

as

3 RELATIA CU JUCATORII
In loc de o mie de cuvinte:

5

Zidane prin personalitatea si felul sau de a fi, prin acțiuni, expresii, este acolo, pe teren cu jucătorii. Le acorda suport complet, nu există un control total, mai mult pune accent pe libertate și acțiuni.

4 IDEEA DE JOC

In timpul lui Benitez  echipa juca ca la academie. El este tactician , profesor , dacă se poate spune așa. Zidane a adus o idee simplă :

,, Atacul se desfășoară in schema 4-1-2-3 , in aparare revin toti jucatorii ,,.

Si asta a functionat. Francezul l-a lasat pe Kroos in spatele atacului , consolidându-i pozitia pe teren. Lui Isco i-a dat libertate deplină in atac, dar i-a indicat pozitia lui pe faza de aparare. S-a imbunătățit înțelegerea jucatorilor in atac, lucru imposibil de negat . Zizou incearca sa implementeze idei simple. O confirmare în acest sens este declaratia lui Isco dupa meciul cu Gijon :

,, Sunt convins ca acum jucatorii inteleg mai bine ce doreste de la noi antrenorul ”

Cred  că aceasta idee Zidane a mostenit-o de la Ancelotti  care mereu declara că (atacam toti in 4-3-3 , si ne aparam in 4-4-2).

 

5 NU SE TEME SA IL SCHIMBE PE RONALDO

Despre acest punct nu se poate sa nu vorbim. In primul rind , Ronaldo acum nu execută toate  loviturile libere, numai cele din partea stinga a atacului. Șansele lor le primesc James si Bale. In al 2-lea caz  Zidane poate sa-l schimbe cum a fost in meciul de la Roma. In al 3-lea rind el poate sa isi spuna liber parerea sa.

,, Ronaldo avea nevoie doar de mai multă muncă”

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 SUSTINEREA JUCATORILOR , SUPORTERILOR , PRESEDINTELUI :

James R. ,, De la schimbarea antrenorului a cistigat toata echipa , nu numai eu ”

Z.Z. ,, Le vorbesc jucatorilor sa nu-si piarda concentratia , ca le-a mai ramas de jucat doar 10 ani”

Z.Z. ,, Messi sau Cristiano? Cristiano cel mai bun din lume ”

Carlos Valderrama : James nu juca cu Benitez deoarece  Benitez nu-l placea.

Carlo Ancelotti : Zidane are totul pentru a deveni un antrenor bun .

David Trezeguet : Zidane are tóate calitatile pentru a avea succes la Real .

Modric : ,, Zidane era idolul meu cind eram copil”

Articolul de mai sus a fost trimis pe adresa redactiei noastre de catre prietenii de Madridistas Moldova si poarta semnatura lui Andries Vasile. Le multumim pentru colaborare!

Despre autor

Tags: ,

Vasile Andries

Vasile Andries

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap