Analizand afirmatia: “La liga esta peligrosamente preparada para el Real Madrid!”

“Veo La liga peligrosamente preparada para el Real Madrid!”. Adica La Liga este pregatita serios pentru a fi castigata de catre Real Madrid. Afirmatia ii apartine lui Diego Pablo Simeone, cel supranumit “Cholo”, actualul antrenor de la Atletico Madrid si a fost facuta la inceputul sezonului 2015-2016. Antrenorul argentinian facea trimitere la favorurile venite din partea arbitrilor care si-ar fi propus in sezonul care urma sa o transforme in campioana pe Real Madrid, echipa care nu mai castiga un titlu din 2012. “Real Madrid nu poate ramane cu un singur titlu in ultimii 7 ani. Este trist, dar asa se va intampla” avea sa continuie talentatul tehnician al “plapumarilor” incercandu-si spiritul de saman prezicator.

Cu trei etape inainte de finalul sezonului, clasamentul in Spania exprima o egalitate aproape perfecta intre echipele de top. Atletico, echipa lui Simeone, are sanse reale la titlu si se lupta cu FC Barcelona si Real Madrid. Deci suspansul exista, iar “pregatirea arbitrilor” pare sa sufere. Niste imbecili daca ma intrebati pe mine pentru ca puteau “lucra” mai bine si poate Real Madrid era deja campioana, nu?

Chiar si in acest context, faimoasa afirmatie a argentinianului ramane controversata si pare sa nu se justifice sub niciun calcul. In fapt, “La liga peligrosamente preparada” este departe de a fi o afirmatie justa. Este o afirmatie murdara si mincinoasa in opinia autorului acestui articol, perfect defaimatoare pe care foarte probabil arentinianul nu si-o va asuma niciodata. Dar…sa discutam concret!

In actualul sezon competitional echipa cea mai avantajata de deciziile arbitrilor este de departe FC Barcelona. Catalanii aduna 19 lovituri de la unsprezece metri in favoarea lor (record absolut in TOATA istoria fotbalului spaniol intr-un an competitional) si doar unul singur impotriva! De partea cealalalta, Real Madrid aduna 9 lovituri de la unsprezece metri, dar si 4 impotriva in timp ce “colchonerii” lui Simeone au primit doar doua penalty-uri in acest an si numai unul impotriva lor.

[ms_alert icon=”fa-commenting-o” background_color=”#f5f5f5″ text_color=”#000000″ border_width=”0px” border_radius=”0px” box_shadow=”no” dismissable=”no” class=”” id=””]12 erori ale arbitrilor asistenti impotriva Realului in acest sezon![/ms_alert]

Istoria este cu atat mai interesanta cu cat FC Barcelona aduna 8 eliminari ale adversarilor in meciurile jucate de trupa lui Luis Enrique si a incasat doar un singur cartonas rosu in acest sezon. Real Madrid pe de alta parte aduna patru eliminari ale adversarilor (doua intr-un singur meci pe teren propriu cu Rayo) si nu mai putin de 5 eliminari ale propriilor jucatori! La acest capitol, Atletico a beneficiat de acelasi numar de eliminari ale adversarilor (patru la fel ca si Real Madrid) si…desi este o echipa mai dura, are doar trei eliminari dictate impotriva sa, fata de cele 5 ale Realului.

Un alt capitol interesant este cel al erorilor comise de arbitri asistenti in favoarea sau defavoarea unei echipe din La Liga. FC Barcelona a beneficiat de nu mai putin de 13 greseli ale arbitrilor asistenti in acest an in favoarea sa, Atletico Madrid de 8 greseli ale acestora in favoarea sa, iar Real Madrid numai de 5 erori de acest gen. Comparativa Real Madrid – Atletico Madrid la acest capitol mai trage un semnal de alarma: Atletico Madrid este beneficiara a doar 4 decizii eronate ale “asistentilor” in defavoarea sa, cu mult mai putine decat Real Madrid, care strange nu mai putin de 12 erori ale arbitrilor asistenti in defavoarea sa.

Tragand linie, as vrea sa explic faptul ca acest articol nu incearca sa caute vinovati si nici sa disculpe sezonul fluctuant al echipei Real Madrid in La Liga, care daca pierde acest titlu o va face pentru ca a gresit la toate nivelurile! Scopul acestui articol este insa unul singur: a avut Simeone dreptate facand acea afirmatie, sau s-a obisnuit sa pozeze in postura de victima? Pentru ca daca este asa, ramane o copie mult mai putin stralucitoare a lui Jose Mourinho, iar astfel de atacuri gratuite nu-i fac cinste mai ales ca stampileaza in negativ si pe un ton mincinos numele unul club (rival) istoric.

Despre autor

Tags: , , ,

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap