Bomba la MARCA: Directorul Oscar Campillo a fost demis!

Unidad Editorial a decis sa schimbe directorul la MARCA. Oscar Campillo, unul dintre dusmanii declarati ai presedintelui Florentino Perez a fost demis din functia de sef al celui mai important cotidian sportiv spaniol urmand a fi inlocuit de Juan Ignacio Gallardo. Oficial, Unidad Editorial a decis demiterea lui Campillo in urma celui mai slab an din punct de vedere al vanzarilor inregistrat de MARCA in ultimele doua decenii. Neoficial, sefii Unidad Editorial ar viza sa stopeze campania agresiva anti Real Madrid din ultimii ani. La ultima analiza, MARCA aduna in acest moment doar 2.337.000 de cititori, un numar mai mic spre exemplu decat cel inregistrat de cotidianul Adevarul de la noi. Cifra inseamna ca MARCA a pierdut 16% dintre cititori numai in 2 ani de zile.

Cand Campillo a ajuns la carma cotidianului MARCA, acesta inregistra cele mai mari cifre din istoria sa. Antipatia evidenta si declarata fata de Real Madrid si campania condusa impotriva presedintelui a condus catre o indepartare vizibila a publicului atat in mediul online cat si in cel offline se arata intr-un articol publicat azi de agentia EFE. Conform indicatorului OJD la finalul anului 2010, MARCA avea un tiraj de 245.600 de ziare in toata Spania, in timp ce astazi cifra atinge doar 122.385 de mii. In acelasi timp diferenta in materie de vanzari fata de principalul competitor AS, s-a micsorat alarmant, Campillo scapand lucrurile de sub control in special in 2011 si 2012.

Noul director, Juan Ignacio Gallardo lucreaza pentru MARCA din 2001, iar din 2007 este unul dintre redactorii sefi ai cotidianului iberic. Gallardo s-a remarcat prin cateva carti scrise despre Real Madrid in anii 2000 si prin editorialele de senzatie scrise dupa castigarea Uefa Champions League de gruparea blanco in aceeasi perioada.

Despre autor

Tags: , , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap