Cadiz – Real Madrid 1-3. Victorie si eliminare

Noapte frenetica, agitata si rusinoasa pentru Real Madrid la Cadiz. Vicecampioana Spaniei nu a pierdut meciul de Cupa de pe terenul echipei de liga a treia, dar risca sa fie eliminata din competitie pentru folosirea unui jucator care nu ar fi trebuit sa joace. Titularizarea lui Denis Cheryshev in acest meci arunca Real Madrid in aer, intr-un moment in care butoiul cu pulbere era deja pregatit. Incredibil, dar adevarat, cel mai mare club din istoria fotbalului a tratat acest meci asa cum nu se face probabil nici in liga judeteana din Romania.

[su_pullquote align=”right”]”Benitez intreaba inainte de fiecare meci care e situatia, logic acest lucru s-a intamplat si azi. Din pacate, Miguel (n.r Chendo, Delegatul Echipei) nu stia care este realitatea, pentru ca noi, Real Madrid n-am stiut, n-am fost anuntati, nici de Federatie, nici de Villarreal si nici de jucator. Nu am primit nicio notificare oficiala!” (Emilio Butragueno)[/su_pullquote]Denis Cheryshev era suspendat pentru meciul din aceasta runda a Cupei Spaniei dupa trei cartonase galbene acumulate in sezonul trecut in tricoul lui Villarreal. Real Madrid se apara, sustinand ca nici Federatia, nici Villarreal si nici jucatorul nu au anuntat Real Madrid de starea de imposibilitate de joc. Fanii cauta un vinovat si l-au gasit in antrenor (Rafa Benitez) sau presedinte (Florentino Perez) desi este evident ca antrenorul nu se ocupa de astfel de detalii nici macar la cele mai mici nivele, ce sa mai vorbim de presedinte. Adversarii in schimb si-au asumat rolul de “atacatori” si au contestat in aceasta dimineata dreptul de joc al rusului. Cel mai probabil, Comisia le va da dreptate, iar Real Madrid va suferi o eliminare rusinoasa din Cupa Regelui Spaniei, desi pe teren castigase fara emotii la Cadiz.

Doua pase de geniu marca James Rodriguez, doua goluri frumoase reusite de Isco si inca unul marcat de … Cheryshev au consfiintit succesul unui Madrid improvizat la Cadiz. Un succes care nu va mai conta insa atunci cand se va trage linie, pentru ca foarte probabil Real Madrid va fi eliminata din Cupa Spaniei prin decizie federala. Cea mai “optimista” varianta lansata in aceasta dimineata de presa iberica suna in felul urmator: Madridului i se va da sansa unui meci retur, dar va pierde partida tur cu 0-3. Totusi, varianta anuntata de un post de radio spaniol pare sa nu existe in regulamentul Federatiei Spaniole pentru Cupa Regelui Spaniei. Iata trei cuvinte foarte importante: Cupa Regelui Spaniei. Pentru ca asa se cheama competitia pe care Real Madrid a tratat-o aseara cu o lipsa crasa de profesionism. Tocmai Real Madrid, clubul care se presupune ca-si datoreaza numele Casei Regale, tocmai Real Madrid care este un sustinator al valorilor si traditiei regale in Spania. Tocmai Real Madrid care a fost este si ramane clubul cel mai important al lumii. Tocmai Real Madrid!

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap