Când și „răul” are părțile lui bune

Foarte bune chiar. Să definim mai întâi ce înseamnă „rău”. În cazul de față … este vorba de Rafa Benitez, antrenorul care a avut dificila misiune de a-i fi succesor lui Papa Carlo, acel foarte iubit antrenor care ne-a adus La Decima. Și care a fost mai mult părinte decât antrenor, dar nu face contextul acestui articol.

3 iunie 2015. Surprinzător sau nu, Florentino Perez îl prezintă pe Rafa Benitez ca noul antrenor al lui Real Madrid. O pălărie prea mare pentru el, ar spune unii, având oarecum dreptate.

Dar de ce vorbim despre Rafa, astăzi, 7 martie 2018, după victoria de pe Parc de Princes (prima înfrângere a lui PSG acasă din 20 martie 2016, dupa doi ani…), nu?! Ei bine, e simplu. Benitez, pe lângă tot „răul” pe care ni l-a făcut, a luat și trei decizii care au avut un impact enorm.

Când? Ieri!

Cum, ce? Da. Casemiro, Kovacic, Lucas Vasquez. Toți au fost titulari. Toți au făcut un meci foarte bun. Ei bine, ce au în comun aceștia? Toți au fost aduși la cererea ‘expresa’ a lui Rafa Benitez. Da, în 2015, toți acești trei ‘merengue’ au (re)venit la Real Madrid.

Restul, cel puțin în cazul lui Casemiro, e istorie. Trei Champions League-uri câștigate în tot atâtea sezoane petrecute în tricoul nostru.

Așadar, chiar dacă mulți te-au considerat o pată neagră în istoria frumoasă a noastră, acum, după doi ani, două luni și două zile (dacă facem referire la data meciului, 6 martie), munca și o parte dintre deciziile tale dau roade. Gracias, Rafa!

P.S. Dragi madridistas, vă urez, din nou și din nou, „Feliz cumpleaños”. Sper să avem ocazia să celebrăm : la #13!

Despre autor

Tags: , , , ,

Mircea Solovastru

Mircea Solovastru

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap