Cel mai bun trident ofensiv din lume

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema si Gareth Bale au marcat impreuna in acest sezon 2013-2014, 97 de goluri, mai multe decat orice trident al celor mai puternice echipe din primele cinci ligi ale Europei.

“Au facut un sezon fantastic, au marcat o multime de goluri, au pasat decisiv de atatea ori, n-ai cum sa nu fi multumit” a anuntat Carlo Ancelotti atunci cand a fost rugat sa descrie evolutia tridentului BBC. Pe langa cele 97 de goluri marcate, cei trei au reusit si 48 de pase decisive catre colegii lor.

Prin comparatie, tridentul Barcelonei, Messi, Alexis Sanchez si Pedro au inscris de 81 de ori, tridentul celor de la Paris Saint Germain (Ibrahimovic, Cavani si Lavezzi) de 78 de ori, la fel de mult ca tridentul celor de la City (Aguero, Dzeko si Yaya Toure). Evolutia celor trei a fost decisiva pentru ca Real Madrid sa puna mana in acest sezon pe Cupa Regelui Spaniei si Cupa Campionilor Europeni. Dar pe langa acest aspect, cei trei au reusit sa imbunatateasca cifrele in Europa ale uriasilor Di Stefano si Puskas.

Cristiano Ronaldo a fost inca odata omul numarul 1 al Madridului prin cele 51 de goluri marcate (17 dintre ele in Champions League, record fara precedent in istoria fotbalului) in timp ce Benzema si Bale au cifre excelente pentru campania recent incheiata: 24 de goluri pentru francez, 22 pentru galez la debutul sau in tricoul merengue.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap