Cine este Al Jazira, adversarul din semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor

Al Jazira - Real Madrid

Real Madrid va infrunta miercuri in semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor necunoscuta echipa Al Jazira. Bine, necunoscuta pentru europeni, pentru ca in zona araba, formatia este una foarte populara.

Clubul se afla in proprietatea familiei regale din Emiratele Arabe Unite, la fel ca Manchester City sau New York City din MLS. Presedintele de onoare al echipei este Mansour Bin Zayed, adica fratele mai mare al sefului statului, Sheikh Jalifa Bin Zayed. Alti doi membrii ai conducerii au relatii de rudenie cu seicul .

Clubul s-a fondat in 1974 ca urmare a fuziunii dintre Al Khalidya si Al Bateen. Nu are o traditie atat de bogata precum Al Ain sau Al Ahli, fosta echipa a lui Cosmin Olaroiu. Chiar daca nu are un buget mai mare decat rivalele sale din campionat, Al Jazira l-a dorit pe Olaroiu dupa plecarea de la Al Ain, oferindu-i un contract de 4 milioane de dolari pe an. Cosmin, probabil cel mai bine cotat antrenor din zona araba, a ales atunci Al Ahli, marea rivala a celor de la Al Ain.

Doar doua titluri de campioana a castigat Al Jazira in Emirate, in 2011 si 2017. Actualul antrenor al echipei este Henk ten Cate, fost secund la Barcelona si antrenor la Ajax sau Panathinaikos.

Pentru Al Jazira Club evolueaza si fostul jucator merengue, Lassana Diarra. Celelalte vedete ale formatiei sunt uzbekul Sardor Rashidov, marocanul Mbark Boussoufa si atacantul brazilian, Romarinho, nimeni altul decat fiul lui Romario, fostul atacant al Barcei. In 2013-2014 echipa a fost pregatita si de Walter Zenga, in timp ce in sezonul 2007-2008, Ladislau Boloni a pregatit aceasta echipa.

Atentie! Al Jazira nu este o formatie atat de slaba pe cat lasa impresia numele necunoscut. Formatia lui Ten Cate are jucatori destul de tehnici si rapizi. Golgeterul formatiei, Mabkhout este unul dintre cei mai buni marcatori din zona Golfului, avand o medie de un gol pe meci in acest an. Nu este exclus ca cei din Emirate sa marcheze si in poarta Madridului, ceea ce cu siguranta ar face ca meciul sa se transforme intr-un spectacol cu goluri.

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap