Cine este jucatorul pe care Ancelotti il striga “El Profesor”

Xabi Alonso (32 de ani) omul de incredere al lui Carlo Ancelotti
Xabi Alonso (32 de ani) omul de incredere al lui Carlo Ancelotti
Xabi Alonso (32 de ani) omul de incredere al lui Carlo Ancelotti

De la sosirea lui Carlo Ancelotti, „ceasul” Xabi Alonso si-a insusit o noua porecla. Mister il striga „El Profesor” si il considera conform multor surse de incredere, adevaratul capitan al echipei madrilene. Anul trecut, Real Madrid suspina dupa el, iar debutul dubios de sezon 2013-2014 poate fi incontestabil pus si pe seama absentei sale din teren. Coincidenta sau nu, de la revenirea sa pe gazon, Real Madrid a strans 31 de meciuri fara a cunoaste gustul infrangerii, dintre care 18 meciuri le-au disputat madrilenii in La Liga, un campionat in care a recuperat ecartul ce-o despartea de FC Barcelona, ba chiar s-au distantat la patru puncte in fruntea clasamentului.

Multumita lui Alonso, a carui revenire a coincis cu accidentarea grava a lui Sami Khedira, liderul din Primera, nu doar ca si-a imbunatatit din punct de vedere estetic jocul, dar, asa cum prognostica tehnicianul italian, Madridul si-a redobandit invincibilitatea. Referinta principala de la mijlocul terenului, omul de echilibru fotbalistic si psihic, Don Alonso este vital in conceptia de joc a lui Carlo Ancelotti datorita jocului sau la recuperare, experientei, inteligentei si capacitatii sale pentru a pasa lung, corect si exact.

Indiscutabil in zona sa de teren, Alonso are capacitatea de a comanda si dicta ritmul unei partide, acoperind zona din fata apararii si din jurul lui Modric si Di Maria: „Combinam jucatorii fantastici din atac cu un excelent echilibru median, o defensiva solida si portari de calibru mondial” spunea Xabi in El Pais, atunci cand a fost rugat sa descrie in cateva cuvinte jocul madrilenilor din 2014. Maine, Real Madrid va primi vizita celui mai mare rival al ei, FC Barcelona, intr-un Clasico aproape decisiv in lupta pentru suprematie in Spania. Catalanii sunt de altfel, ultima echipa invingatoare in fata madrilenilor in acel Clasico jucat pe 30 octombrie 2013 la Barcelona.

A fost un joc in care Alonso n-a evoluat, impiedicat fiind de o accidentare serioasa. Ancelotti n-a putut juca ceea ce si-a dorit in acel meci si a improvizat gresit cu Serigo Ramos in linia mediana. Acum va putea evolua in deja obisnuitul 4-3-3 si va conta pe „el profesor” inca din primul minut.

Dupa cinci luni de pauza, o operatie de pubalgie si inca una suferita la al cincilea metatarsian al piciorului drept, Alonso s-a alaturat coechipierilor sai si n-a intarziat sa devina aceeasi piesa de rezistenta in centrul liniei mediane. Fara el, Madridul a suferit singurele sincope din acest sezon (infrangeri cu Barcelona si Atletico Madrid ) dar a suferit si ca joc impotriva unor adversari realmente modesti. „Cel mai frumos cadoul de sarbatori pentru mine este prelungirea acordului dintre Real Madrid si Xabi Alonso” anunta in urma cu putin timp, Carlo Ancelotti. Iar mijlocasul in varsta de 32 de ani nu i-a inselat increderea niciun moment.

Cu un procentaj de 91.5% al paselor corecte si de 89,9% al paselor reusite in treimea adversa, cu o medie de 17.2 recuperari per joc, cu un procentaj de 3.4% al tacklingurilor reusite in propria jumatate, faultand de numai 1.4 ori in medie per meci si driblat unu contra unu in medie, odata per partida, Alonso si-a pus serios amprenta pe revirimentul madrilenilor. Iar in El Clasico de maine, se anunta din nou „o piesa de rezistenta” in masinaria gandita de reputatul tehnician italian.

Despre autor

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap