Comisia de apel a respinsul recursul Realului in cazul Denis Cheryshev

Comisa de apel spaniola a respins recursul clubului Real Madrid la decizia prin care vicecampioana Spaniei a fost eliminata din Cupa Spaniei, dupa folosirea lui Denis Cheryshev in partida de la Cadiz. In urma acestei decizii, Real Madrid va urma si alte doua cai de atac legale in incercarea de a evita dezastrul cauzat de prezenta rusului in deplasarea de pe terenul echipei de liga a treia. Pentru inceput, clubul blanco se va adresa Tribunalului Administrativ Sportiv Spaniol, acolo unde sansele de schimbare a deciziei par la fel de mici. Real Madrid pare insa sa se bazeze pe decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

[su_pullquote]Din punctul meu de vedere, jucatorul trebuia sa cunoasca sanctiunea. Real Madrid poate fi acuzat de neglijenta, insa vina se imparte intre jucator si federatie pentru mine – Luis Figo[/su_pullquote]Prin hotararea de ieri, Comisia de Apel a certificat decizia din prima instanta prin care Real Madrid este eliminata din Cupa Spaniei si obligata sa plateasca o amenda de 6000 de euro. Ieri, printr-un comunicat oficial postat pe site-ul oficial al clubului, gruparea merengue a anuntat ca a facut deja recurs asupra deciziei la Tribunalul Administrativ al Sportului Spaniol: “Real Madrid Club de Futbol a primit rezolutia Comisiei de Apel si odata analizata, se confirma sanctiunea jucatorului Denis Cheryshev, dar se certifica si faptul ca jucatorul nu a fost anuntat in prealabil despre imposibilitatea de a evolua in acest meci, aceasta fiind unica forma prin care sanctiunea respectiva poate sa aiba efect. Drept urmare, Real Madrid Club de Futbol a prezentat recursul catre Tribunalul Administrativ al Sportului si va urma in continuare caile de atac corespunzatoare si legale” se arata in comunicatul oficial al echipei madrilene.

Real Madrid se bazeaza pe Ordonanta FIFA care intr-adevar certifica faptul ca “jucatorul trebuie anuntat in mod legal si direct de catre Federatia de Fotbal asupra sanctiunii de indisponibilitate”, o notificare pe care internationalul rus se pare ca nu a primit-o. Cu toate acestea, caile legale de atac din Spania ofera sanse infime clubului Real Madrid spre a obtine un raspuns favorabil, astfel ca singura sansa reala a madrilenilor de a mai continua in Cupa Spaniei se leaga de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. TAS de regula se raliaza rationamentelor juridice si legale din fiecare tara, iar o eventuala schimbare a pedepsei administrate gruparii blanco ofera si posibilitatea de modificare a regulamentului prin care Federatia decide eliminarea din competitie pentru folosirea unui jucator suspendat. Intre campionatele importante din lume, Spania este singura tara unde aceasta decizie se poate lua asupra unui club. De remarcat si faptul ca Osasuna Pamplona, primul club eliminat din Copa del Rey pe aceeasi cale nu a facut ulterior apel la TAS.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap