Conferinta de presa a lui Rafa Benitez inainte de derby-ul cu Atletico Madrid

Inainte de meciul cu Atletico Madrid de maine, antrenorul Rafa Benitez a sustinut o conferinta de presa in care a discutat despre lot, accidentati si partida derby de pe Calderon. Iata cele mai importante declaratii:

Despre James: “A avut probleme si joi, cand noi am facut antrenament. Nu va juca probabil duminica. Din fericire, selectionerul Columbiei s-a deplasat la Madrid pentru a vedea care este starea sa. Au primit un raport amanuntit si cred ca au realizat ca nu este in conditii optime pentru a juca pentru Columbia. Nu va juca pentru noi si probabil nici pentru Columbia”

Despre Ramos si Bale: “Amandoi s-au antrenat si vor intra in lot pentru derby. Daca vor fi titulari sau nu, decidem maine. Sunt apti de joc, insa ritmul competitiei inseamna altceva, antrenamentele sunt altceva. Am vorbit cu Gareth si se simte bine. Este un fotbalist care are mereu o dorinta extraordinara de a juca de a ne ajuta. Pana maine nu vom decide insa nimic”

Despre derby: “Jucam fiecare meci pentru a castiga. O putem face in mai multe feluri. Putem merge sa atacam din start, putem astepta greseala adversarului. Atletico este o echipa foarte mare, un club urias, care a evoluat foarte bine in acest ani. Echipa are un antrenor excelent si pregatit pentru astfel de meciuri. Vom iesi foarte concentrati. Este un meci care solicita caracterul tuturor, pasiunea fiecaruia. Daca va fi un meci deschis? Vom vedea, depinde cum vom corespunde tactic.Ei au o echipa bine organizata, ordonata, care joaca mereu cu intensitate. Trebuie sa raspundem jucand fotbal, dar respectand partitura tactica. Daca ne vor astepta ei pe noi, trebuie sa conducem jocul, insa fara a ne neglija atributiile defensive. Am vazut Atletico foarte capabila sa puna presiune, si atunci e posibil sa nu putem avea posesia. Situatie in care avem alte arme. Vad echipa foarte montata, evident ca mereu putem gasi lucruri de imbunatatit, insa cifrele pe care le am, imi dau senzatia ca lucrurile merg bine. Meciul depinde de noi, daca ei se vor apara compact cum o fac, trebuie sa gasim solutii si sper sa gasim cheia pentru a desface o aparare excelenta precum a lor. Ce s-a intamplat anul trecut s-a intamplat. Sper ca de data asta lucrurile sa se schimbe”

Pe cine ar scoate de la Atletico din primul unsprezece: “Pe nimeni, nu ma intereseaza ce echipa au, ma intereseaza ca ei mei sa joace bine”

Pase foarte multe cu Malmo. Este acesta stilul sau: “Incercam sa jucam, sa plimbam cat mai mult adversarul, dar fara a alerga noi mai mult decat alearga mingea. Am dat peste 800 de pase in Suedia pentru ca putem face asta, iar jucatorii mei inteleg ca pot face asta si e bine. Dar nu asta inseamna forta unei echipe, ci capacitatea de a stii sa te adaptezi in functie de fiecare adversar in parte”

Kovacic sau Kroos: “Cred ca Toni joaca mai bine de la un meci la altul. Din punct de vedere tactic este ireprosabil. Norocul dumneavoastra este ca aveti iata posibilitatea sa intrebati: joaca Toni sau Mateo?Asta inseamna ca am transferat bine si ca avem jucatori excelenti. Kovacic poate complica viata titularilor, iar pentru mine, asta e bine”

Despre Cristiano: “Numerele sale vor creste, l-am felicitat si i-am zis ca stiu ca va marca si mai mult de acum incolo. Faptul ca il avem langa noi si ca face parte din istoria acestui club este onorant si ma bucura”

Importanta unui astfel de derby pentru el: “Prima mea prima la Real Madrid a fost dupa un astfel de meci. Mi-au dat 50 de pesetas in doua monede de 25 de pesetas dupa un egal cu Atletico in care am murit cu totii pe teren. Stiu ce inseamna un astfel de meci, credeti-ma ”

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap