Cristiano de Aur: oficialii blanco impresionati de superstarul lusitan

Chiar daca zvonurile care il dadeau plecat in vara se inmultisera teribil de la o vreme incoace, Cristiano Ronaldo nu pare conform OKdiario sub nicio forma pe picior de plecare. Prestatia memorabila de marti impotriva germanilor de la WfL Wolfsburg a fost una impresionanta inclusiv pentru membrii conducerii administrative a clubului merengue. Dincolo de golurile sale care au insemnat calificarea in semifinalele Ligii intr-un moment de maxima importanta si mai mult decat important al sezonului, Ronaldo a impresionat si prin atitutudine si spirit de sacrificiu. OKdiario noteaza de altfel performanta incredibila a lusitanului care a alergat in partida de marti mai bine de 12 km in acest joc! Prin comparatie, starul Barcelonei, Leo Messi a bifat cu doar 2 kilometri mai mult decat propriul goal-keeper, Mark Andre Ter Stegen, aseara!

In acelasi timp, sursa respectiva, care a avut trimisi speciali in loja rezervata presei pe Santiago Bernabeu, noteaza si cateva dintre reactiile oamenilor importanti din conducerea merengue in timpul sau la finalul partidei contra germanilor. Ambitia, devotamentul si atitudinea sa incredibila a facut ca lucrurile imposibile sa para posibile marti seara, iar oficialii merengue au savurat fiecare clipa. Fara a preciza un nume, OKdiario noteaza afirmatia facuta de unul dintre vicepresedintii clubului la finalul jocului: “Cristiano Ronaldo nu doar ca este cel mai bun fotbalist al lumii, dar este jucatorul care reprezinta ca nimeni altul valorile clubului Real Madrid” ar fi spus acesta intr-o discutie privata cu un influent om din Guvern.

Oficialii clubului s-au bucurat de “revenirea” lui Cristiano in “cel mai potrivit moment al sezonului”, iar printre cuvintele mari adresate in timpul jocului s-au auzit “ambitie”, “caracter”, “clasa” sau “spirit de lider”. Un alt oficial a fost auzit in timpul meciului spunand: “dar nu ne-am indoit niciodata de el, mereu a evoluat asa, doar ca acum a fost foarte vizibil”. In drumul spre birouri, un alt membru marcant al Consiliului de Administratie a facut si el trimitere la Ronaldo: “Cand ai un asemenea fotbalist in echipa, poti visa la absolut orice. Undecima nu e un vis imposibil”.

 

Doboara recorduri dupa recorduri la 31 de ani

 

Cristiano Ronaldo, Real Madrid
Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Ajuns la 31 de ani, Cristiano Ronaldo continua sa impresioneze la toate capitolele. Lusitanul a bifat in acest sezon 3779 de minute in 42 de meciuri, marcand de 46 de ori si pasand decisiv in 15 situatii. In UCL, Ronaldo este aproape sa-si doboare propriul record de 17 goluri intr-un sezon, adunand pana acum 16 reusite in 10 meciuri de Liga Campionilor 2015-2016. In acest sezon, Ronaldo are o medie foarte buna de pase cheie pe meci (mai buna ca in ultimele doua sezoane, 1.6 in 2015-2016) si un procentaj al paselor reusite superior anului trecut in acelasi moment al sezonului (80,2 % fata de 79% anul trecut in aceeasi perioada).

Starul lui Real Madrid a depasit pentru a doua oara in cariera bariera de 15 goluri intr-un sezon de Champions League, fiind singurul fotbalist din istorie care reuseste asta! Mai mult, Ronaldo a inscris 40 de goluri în UEFA Champions League pe Santiago Bernabeu in 35 de partide! Cu reusita din lovitura libera din meciul cu WfL Wolfsburg, Ronaldo a devenit jucatorul cu cele mai multe goluri la acest capitol din istoria competitiei (11 reusite, devansandu-i pe Rivaldo, Juninho, Beckham sau Roberto Carlos). In plus, lusitanul a devenit cel mai bun marcator din istorie in Europa impotriva echipelor din Germania, transformandu-se intr-o adevarata “bestia nera” prin cele 16 goluri marcate in poarta acestora.

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap