Cristiano Ronaldo este o maşină de făcut bani: peste 80 de milioane de dolari pe an incasări in 2013 anunţă FORBES

Cristiano Ronaldo

Pe vremea cand avea doar 10 ani, Cristiano Ronaldo era transferat de la Andorinha la Nacional de Madeira pentru un sac de mingi de fotbal. Astazi, revista Forbes a publicat topul celor mai productivi sportivi din lume, iar Cristiano Ronaldo ocupa loul doi in acest clasament cu venituri anuale de peste 80 de milioane de dolari. Este fotbalistul care incaseaza anual cei mai multi bani din publicitate datorita contractelor pe care le are cu Nike, Samsung, Tag Heuer, Fly Emirates sau Herbalife. El ii devanseaza clar pe Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Neymar, Falcao si Gareth Bale urmatorii cinci clasati.

Singurul sportiv care il depaseste pe Cristiano Ronaldo in 2013 este deja legendarul boxer, Floyd “money” Mayweather cu incasari care depasesc 100 de milioane de dolari pe an. Ronaldo depaseste insa in clasament sportivi formidabili precum Le Bron James, Kobe Bryant, Tiger Woods, Roger Federer, Phil Mickelson, Rafael Nadal si Matt Ryan.

Cristiano are in proprietate o casa extrem de luxoasa in cel mai bogat si ilustru cartier din Madrid, La Finca, dar si 20 de masini spectaculoase. Din partea clubului Real Madrid, Cristiano Ronaldo incaseaza anual peste 20 de milioane de dolari, dar contractele cu cele unsprezece companii de top din lume ii aduc cea mai mare parte din venituri. Forbes mentioneaza ca super starul portughez participa cu donatii active la campaniile contra fumatului, alcolului, cancerului, dar si pentru fundatia Save the Children. Conform cotidianului spaniol Ecodiario, Cristiano Ronaldo a facut in 2013 donatii in valoare de cinci milioane de euro prin intermediul surorii sale.

Tot in topul Forbes, Gareth Bale (24 de ani) a inregistrat o crestere uriasa dupa transferul la Real Madrid. Galezul a intrat in topul select al celor mai bine 10 platiti fotbalisti din lume si ocupa locul 6 in topul fotbalistilor care produc cei mai multi bani de-alungul anului. Numai pentru turneul promotional de 5 zile desfasurat in Asia, Bale a incasat 2,5 milioane de euro, iar imaginea sa se vinde extraordinar din Asia si America centrala.

Despre autor

Tags: ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap