De ce Cristiano Ronaldo nu este intr-un moment atat de prost pe cat se spune

30 de goluri si 10 pase decisive aduna in acest sezon Cristiano Ronaldo, intr-un moment in care presa de specialitate si contestatarii sai au prins voce. Tradat in permanenta de limbajul sau corporal, Cristiano lasa impresia ca a imbatranit si nu mai are aceeasi anvergura din ultimele sezoane. Adevarul pare prins undeva la mijloc, insa cifrele oferite de compania de specialitate Opta reliefeaza ca starul portughez nu traverseaza deloc un moment slab al carierei sale.

Cu statistica in mana, Ronaldo ramane unul dintre primii fotbalisti ai lumii, daca nu chiar primul adunand cifrele sale din acest an. Sigur, se poate vorbi mult despre importanta meciurilor in care Cristiano a marcat, insa daca vom trage linie si vom aduna punctele pierdute de Real Madrid in acest an cu echipe mici, probabil ca vom realiza cat de mult gresim cand afirmam ca Ronaldo s-a specializat “in a marca goluri neimportante contra echipelor foarte mici din Spania”.

[su_quote cite=”Artiz Aduriz, Athletic Bilbao (unul dintre golgeterii La Liga cu 13 goluri in acest sezon)”]”Mi se pare ofensator la adresa mea ca fotbalist profesionist sa aud ca Ronaldo poate fi contestat. Este jignitor! Nu il poate nimeni contesta pentru nimic in lume. Suntem foarte prost obisnuiti cu totii pentru ca Ronaldo ne-a obisnuit prost. Vorbim de realizari si cifre astronomice in cazul sau si totusi exista oameni care il critica. E jenant” [/su_quote]La Cristiano Ronaldo trebuie remarcat in acest sezon faptul ca are cifre defensive mai bune decat in 4 din cei sase ani petrecuti la Real Madrid. 0.5 tacklinguri reusite pe meci, o medie de 0,3 interceptii per joc, 0.6 faulturi comise si 2.9 faulturi suferite per partida. Trecand la capitolul ofensiv, Opta evidentiaza procentajul bun al paselor reusite in treimea adversa de Ronaldo, 81,2%, mai bun decat in sezonul trecut (79,8%). Anul trecut Ronaldo avea o medie de 6.9 suturi pe poarta, anul acesta a coborat procentajul la 6.7% per joc, insa daca anul trecut castiga in medie 1.2% dueluri aeriene, anul acesta atinge borna 1.4%. In acest an, Cristiano a fost surprins in offside in numai 1.3% din situatii, iar la capitolul mingi pierdute, Cristiano are o medie de 1.5% fata de 1.9% in sezonul precedent (numai 1% din propria eroare).

La capitolul goluri marcate si pase de gol, Cristiano atinge o medie comparabila cu sezonul 2013-2014 in care Real Madrid a castigat La Decima. In acel an, Ronaldo a pasat de 18 ori decisiv, dar nu atinsese nivelul celor 10 pase decisive de gol in luna februarie. De asemenea media golurilor marcate este similara cu media reusitelor din anul in care Real Madrid a cucerit La Decima. In acest sezon, Cristiano Ronaldo a jucat cu 2610 minute in timp ce marele sau rival, Leo Messi a strans 2310 minute.

Ronaldo are 30 de goluri marcate si 10 pase decisive, in timp ce argentinianul a strans 24 de goluri marcat si 11 pase decisive. De remarcat de asemenea ca singura echipa “mare” cu care Messi a marcat in acest sezon este Atletico Madrid! Diferenta esentiala pare insa la nivelul discutie publica, acolo unde doar Cristiano Ronaldo este evidentiat ca fiind intr-o pasa proasta a carierei sale…

 

Despre autor

Tags: ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap