Despre linșajul mediatic la care este supus Florentino Perez

Salutări! Ca să fim înțeleși de la început. Acest articol nu are ca scop denigrarea lui Iker, mitul Iker, legenda Iker, etc. Nu, pur și simplu, de a spune anumite lucruri pe care mulți le știu, alții care nu le știu și alții care știu, dar preferă tăcerea. Încă ceva. Perez nu e tata, bunicul sau unchiul meu, dar s-au spus multe lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea, așa că am simțit nevoia să intervin.

Nu dețin adevărul absolut, dar unele chestii le știu, așa că-mi permit. Știu că voi omite anumite chestii, dar vreau doar să punctez esențialul.
P.S. Nu am primit niciun ban de la Perez, așa că lumea poate să stea liniștită.

Povestea pleacă în felul următor. După cum bine știți, acum câteva zile, clubul a emis un comunicat oficial prin care ne anunța plecarea lui Iker Casillas. De-aici și până la un război desfășurat pe câmpul online, nu a fost decât un pas. Mulți s-au grăbit să arunce în Perez cu tot soiul de cuvinte, să-i ceară demisia(apropo, Perez nu vă vede mesajele) și să-l facă în fel și chip. Oameni care vorbesc din auzite, de pe la TV, ziar, online. Cine zice că presa nu are capacitatea de a influența o persoană, se înșeală. Din fericire, mai sunt și oameni, jurnaliști care sunt cerebrali, nu scriu la comandă și nu au pretenția ca lumea să stea gura cască la articolele lor. Mai departe. Iker a apărut singur la conferința de presă, cu un discurs și câteva cuvinte în calitate de fost jucător al Realului. Stop. Postalâcii abia au așteptat acest moment ca să-i mai trimită lui Perez o serie de înjurături. Dragii mei, Perez i-a propus lui Iker o ceremonie ca oamenii, deoarece merita, exact precum cea de ieri, dar ghiciți ce? Iker a refuzat. Nu știu motivele, dar îmi permit să-l citez pe Jorge Calabres, un jurnalist foarte apropiat de Real. ”En su despedida, Casillas se refugió en sus palmeros. Se fue solo, sin directivos ni copas ni aficionados. Solo con los aplausos de sus amigos periodistas. El final que quiso.”

Ieri, Iker a apărut, din nou, în fața jurnaliștilor, de data asta, alături de Florentino Perez, care a răspuns tuturor întrebărilor adresate de cei prezenți în sală. Revenim la postalâci. Credeți că s-au domolit? Nici vorbă. La un moment dat, o doamnă blondă (îmi scapă de unde era) l-a întrebat pe Florentino Perez de ce l-a apărat de atâtea ori pe Bale, dar pe Iker nu, când acesta era făcut topo. Perez i-a răspuns, dar postalâcii(o să vedeți acest cuvânt de multe ori), tot nu au fost mulțumiți. Dragii mei, Perez e recunoscut pentru faptul că nu apare zilnic, săptămânal, cum majoritatea dintre voi ați vrea. Personal, nu cunosc un președinte, conducător de club care să apară des la TV. Dacă cineva are un exemplu, e binevenit să-mi zică. Stați că n-am terminat. Nu știu cât de neapărat, între ghilimele fie spus, a fost Iker, având în vedere povestea cu Diego Lopez, Navas, Vecchi, Hierro, Guti, dar asta nu trebuie spus, deoarece dăunează grav imaginii lui Iker.

În ceea ce urmează, îmi voi dedica timpul pentru prietenii noștrii din presă. O să încep cu AS, cei care au fost cei mai vehemenți la adresa lui Perez cu tot soiul de articole. Nu știți cine sunt băieții de la AS? Vă explic eu. AS face parte din trustul PRISA, care pe lângă ei, mai au și ziarele El Pais și Cinco Dias. Din informațiile mele, toate trei la un loc vând zilnic peste 600.000 de mii de exemple, dar să ne raportăm la AS, care vând în medie peste 220.000 de exemplare. Și de-aici, începe frumosul. Director la AS este un nene, pe numele său Alfredo Relano. Mai precis, e director din 1996. Numele nu vă spune multe, și nici nu îmi voi irosi timpul pentru a-l caracteriza, dar ceva știu. În 2002, marele Zidane aducea a 9-a Ligă pentru Real printr-un gol fabulos. Paranteză. Am amici, care nu sunt fani Real, dar când discutăm despre fotbal, le strălucesc ochii când își aduc aminte de acel gol. Zizou a fost un jucător mare, nu mai e cazul să o zic și eu. Vreți să știți ce a zis domnul Relano despre acea finală?

Asta pentru cei care zic că AS-ul e ziarul Realului. Dar nu am încheiat, că după aia postalâcii vor zice că pentru un articol facem atâta tam-tam? Tot la AS e un nene, pe numele său Tomas Roncero. Un domn care l-a înjurat pe Ancelotti când acesta a aflat că urmează să semneze cu Real, iar după La Decima, îi scria scrisori de dragoste. Tot el, pe vremea lui VDB, îl critica pe Perez deoarece acesta l-a dat afară. Uitați cât de mult l-a iubit Tomas pe VDB. Aveti link AICI

Încă o paranteză. Citiți din nou un articol scris de Jorge Calabres despre Real și ceea ce se întâmplă de ceva vreme (articolul il gasiti AICI Mai aveam ceva de zis despre Roncero. În cadrul emisiunii El Chiriguinto, la care distinsul domn e invitat mereu, a luat cuvântul un fan, care fie vorba între noi doi, l-a cam pus la punct. 🙂

Trecând mai departe, nu doar ziarele din Spania și-au acordat timp să scrie despre acest subiect, care e unul de maximă importanță. Ziare precum The Guardian, L’Equipe au avut câte ceva de zis. Credeți că au fost mai buni? Nici vorbă. Ambele sunt foarte respecte în țările lor(le mulțumesc lui Adrian, Ionuț și Gabriel care m-au ajutat cu informații). Aici îmi mai permit o paranteză. Presa din Anglia e foarte tăioasă când vine vorba de Spania, nu doar Real. Nu-ți trebuie 4 facultăți de body language sau de interpretare a scrisului ca să-ți dai seama că aproape fiecare articol scris de cei de-acolo e ori răutăcios sau pur și simplu ironic. Spre final, ca să nu vă plictisesc, am decis să punctez chestiile care mă deranjează, dar m-am luat cu vorba, așa că mă scuzați. Tot presa ar trebui să vorbească despre partea lui Iker pe care mulți nu o cunosc. Conflictul cu Guti, incidentul cu Hierro. Citez: “In the locker room, as the result of the front page of a newspaper”

(Laughs). Yes, that too. There were two incidents. When I was younger, I used to take the metro to get to training; I would go from Móstoles to Begoña (a stop on Madrid’s metro line), which is next to the Hospital La Paz. At that time, the team wasn’t doing so well in the Liga, so the journalists were looking for morbo. So they published a report about me entitled “from the Ferrari to the metro” [it’s here in case you’re interested; I remember it well. But sadly enough, my dream of running into Iker on the Madrid metro never came true. The subtitle says, “the goalkeeper symbolizes the change in mentality”]. When I strolled into the locker room, Hierro threw the newspaper on top of me and said (Iker imitates Hierro’s accent), “but this, this is going to ruin us.” I was like joder, what’s going on, what did I do, I just came here on the metro.

There was another time when we won the Liga, and I took a picture of myself with Cibeles (Iker imitates taking a self portrait). I gave the photos to some media outlets and they published them the next day. Fernando was very upset. But you learn from everything.

Mulți mi-au zis că Hierro s-a luat degeaba de Iker. Oare? Dar cel mai mult și cel mai mult, ar trebui să vorbească cum Iker, căpitanul de-atunci, înaintea meciului cu Barcelona, a trimis un mesaj prietenilor apropiați prin care zicea că citez: ”Con esta alineacion, vamos a rezar.”. În traducere, cu acest prim 11, trebuie să mergem să rugăm. Nu știam că Iker e și analist sportiv. Dacă e așa, atunci să mă iertați. Cineva îmi zicea că bine a făcut deoarece am pierdut acel meci și că Iker vroia să tragă un semnal de alarmă. Ok, așa să fie. Stau și mă gândesc. Cum a înțeles mesajul lui Hierro, dacă el a furnizat în continuare materiale presei? De cercetat.

O altă chestie despre care presa nu scrie. Pardon, nu a vrut să scrie. Despre cum Diego Lopez a fost făcut praf și pulbere în presă, ca să plece mai repede. Asta nu se mai zice? Nici vorbă, dăunează grav sănătății. Sunt întrebări pe care mulți nu și le-au pus, ori nu au vrut.

Dar stați că mai am una. Tot Perez a fost criticat că i-a făcut pași lui Raul. El și Mourinho. Serios? Mourinho după ce a aterizat la Madrid într-o declarație.

“I spoke with Raul already this morning”, Mourinho admitted. “I have not wasted any time. I had breakfast with him at Valdebebas and spoke with him. And between coach and player, the press will not enter.”

“I do not want to say anything about Raul because I have not yet spoken with the club about it,” said Mourinho in his press conference today.

“I arrived today and have not yet done anything for Real Madrid. I am not in Real Madrid’s history; Raul is and I need to respect that. I need to be honest, I cannot treat him as I would any other player.”

Iar Raul îl completează zicând că. “It was my decision to leave,” he said later. “Mourinho wanted me to stay.” Eu nu văd nimic despre Perez, Mourinho că i-au făcut pași.

Ce mă deranjează foarte tare în zilele astea. Perez nu e perfect, să fim înțeleși. Ca fiecare om, a greșit. Cel puțin, de când e la club, dar să-i pui în cârcă anumite chestii, nu mi se pare corect. La fel, presa ar trebui să fie obiectivă și să ne zică cum Iker, cel care a plecat cu coada între picioare, nu mai avea nicio relație cu Diego Lopez, deoarece credea că e omul lui Mourinho. Despre cum Iker mințea într-un interviu că are o relație excelentă cu el, dar pe tunel nici nu-l saluta. Aici e interviul. Poate pare stupid(cum tot la fel au ținut unii să-mi zică), dar adevărul vorbește de la sine).

Vorbeam despre manipulare? Uitați aici cum Deportes Cuatro, un alt ziar care iubește Madridul una zice, și alta face.

Stați așa. Ce avem noi aici? Uitați ce relație există între presă și fani:


Și pentru că trebuia să o fac, câteva cuvinte despre Iker. Are tot respectul ca legendă. Dar ca om, nu. E părerea mea, poate că pe mulți îi va deranja, dar nu mă puteți spânzura în Piața pentru asta. Da, despre Iker vorbim. Cel care mințea că între el și Diego există o relație de respect. În video se vede clar ce respect există între cei doi. Și încă o declarație. Por último, habló sobre su relación con Iker Casillas. “Nunca faltó el respeto entre los dos. La relación no era la misma. Cuando yo llego y se van sucediendo los acontecimientos, la relación cambió. Aún así, nunca hubo un mal gesto entre los dos, pero no era la misma relación que años atrás, cuando quedábamos incluso para cenar. Me siento madridista y pido respeto para Iker Casillas y para todos los que conforman la plantilla del Real Madrid”, concluyó. Același Iker care ne amenința că, dacă situația lui nu se schimbă, se gândește tot mai serios să plece. Tot în interviu găsiți asta.

Mai sunt multe de spus, dar cred că am punctat destule.

Concluzie. Iker nu a fost dat afară. Lui Iker ii s-a oferit o ceremonie, pe care l-a început, el însuși a refuzat-o. Iker a plecat cu o sumă frumușică în conturi, nu cu 100 de lei românești cum zicea cineva. A calculat cineva câți bani a luat Iker în acești ani, mai ales după contractul gras semnat pe vremea lui Calderon? Nu cred. Lui Iker îi va fi plătit în continuare salariul de către club. Unde este tratamentul josnic la care a fost supus? Aștept.

Notă. Îi mulțumesc lui Florin pentru șansa oferită. Cât despre articol, știu că pe mulți îi vor deranja adevărul, dar îi invit să mă contrazică. De preferat, cu argumente, nu cu tot soiul de articole AS-iene și Deportesiene. Inițial, nu vroiam să o fac, dar atacurile repetate la adresa clubului, a lui Perez m-au determinat să o fac.

Hala Madrid!

Despre autor

Tags: , ,

Andrei Sida

Andrei Sida

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap