Dezbatere – lotul Real Madrid pentru sezonul viitor.

După o etapă foarte bună în care liderul a pierdut acasă cu Levante iar rivalii de pe 3 au făcut egal acasă cu Cadiz, Real Madrid se apropie la 3 puncte ( dar și un meci în plus ) de Atletico Madrid. Victoria foarte importantă dar greu obținută pe Pucela contra echipei Real Valladolid crește speranțele echipei pentru Campionat. Urmează o etapă extrem de importantă în care ATM va merge să joace la Villareal, Barcelona la Sevilla iar noi vom primi acasă pe Real Sociedad. În cazul în care rezultatele vor fi cele așteptate, echipa noastră poate juca meciul din deplasare cu ATM cu posibilitatea de a trece pe locul 1.

Meciul de la Valladolid a adus din păcate o prestație foarte slabă a atacanților noștri, Vini Jr., Mariano și Asensio ne având nici măcar un șut pe poartă, Mariano marcând de 2 ori dar de fiecare dată din poziție de offside. Salvarea a venit ca de obicei în ultimele etape din partea lui Thibault Courtois, cu 5 parade de senzație, și de la mijlocașii care au ținut în spate toată echipa. Kroos cu câteva pase decisive, dintre care una a fost transformată în gol de Casemiro, și Modric sunt la un nivel spectaculos.

Aducerea lui Mbappe și Haaland în această vară ar însemna o investiție totală de 825 de milioane de euro, luând în calcul suma de transfer ( aproximativ 300 de milioane împreună ) dar și salariile celor doi, în cazul în care ar semna pe 6 ani. Salariul lui Mbappe ar trebui să fie 432 milioane ( 72 brut pe an ) și 120 milioane ( 20 de milioane brut pe an ) în această perioadă. Trecând peste aspectul sportiv unde aducerea celor 2 ar însemna o creștere calitativă extrem de importantă a echipei, la partea financiară, masa salarială în acest moment este de 448 de milioane de eur anual iar încasările au scăzut în acest timp de pandemie la 617 milioane de Eur. Nu trebuie uitat faptul că Gareth Bale va reveni la echipă după împrumutul la Tottenham ( 30 mil brut / an ) iar Eden Hazard are un salariu similar.

Problemele din lot nu sunt doar cele la nivelul atacanților, Ramos este cu un picior în afara lotului, Rafa Varane intră în ultimul an de contract, Carvajal se accidentează foarte des în ultima perioadă iar înlocuitorul lui, Odriozola, la fel. In acest moment titular este Lucas Vasquez care și el termină contractul în acest an. În același timp, unul dintre motoarele echipei noastre, Luka Modric ( 35 de ani ) mai are și el doar un an de contract, înlocuitor la Casemiro nu avem iar Toni Kroos face și el 30 de ani. Se anunță o vaă extrem de interesantă la Madrid, mai ales că vor fi și alegeri prezidențiale, Florentino dorindu-și un nou mandat, dar pentru care va trebui să ofere un proiect sportiv de amploare. Nu trebuie uitat că în acest moment avem și stadionul în reconstrucție, pentru care s-a luat un împrumut de 537 de milioane de Eur, ce va trebui rambursat începând cu 2023. Cu pierderile financiare deja asumate, cu scăderea drastică a veniturilor din cauza pandemiei și cu serviciile medicale din ce în ce mai contestate, chiar și de banca tehnică de curând, Florentino va trebui să riște foarte mult și să facă niște mutări pe care să le calculeze foarte bine. La acestea se adaugă și nevoia de împrospătare a lotului și la basket, ciclul câștigător al lui Pablo Laso apropiindu-se de final, cu mulți jucători peste 36 de ani și cu tineri care încă nu au făcut pasul spre elita basketului mondial. Fotbalul feminin este de asemenea un nou capitol de interes al clubului, acesta fiind se pare în discuții avansate cu firma Qiddiya din Arabia Saudită pentru un contract pe 10 ani în valoare totală de 150 de milioane de Eur.

Ca atare am dori să știm părerea voastră despre cum ar putea arăta lotul echipei de fotbal masculin Real Madrid pentru sezonul viitor.

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap