Diamantul din vitrina lui FloPer: Marco Asensio prezent si viitor la Real Madrid

Fara a se erotiza comerical, Marco Asensio sclipeste precum un diamant de pret in vitrina Madridului. Un super talent care transmite cu usurinta seriozitatea sa grava ce nu se lipseste nicio clipa de taraboiul neintrerupt din jurul pustilor care la 20 de ani sunt deja considerati superstaruri. “Nu sunt un star, nu sunt un anti star. Sunt un tanar care are suficient noroc sa faca ceea ce-i place”. Cand a rostit aceasta fraza, Asensio nu stia ca are aptitudini de filosof caruia nu-i disparusera inca de pe fata cosurile. Marco insa convinge tribuna si telespectatorul prin fiecare miscare pe care o face pe teren. Si ne convinge ca vorbele sale despre cinstea si cavalerismul aspru ale unui tanar nascut in urma cu 20 de ani pot construi o alta generatie de fotbalisti: super talentati, dar cu mult bun simt.

Sezonul minunat pe care l-a reusit in tricoul lui Espanyol Barcelona a atras numeroase priviri. Marco Asensio se anunta deja un adevarat lider de generatie si un pariu de mare viitor pentru fotbalul iberic si totodata pentru Real Madrid. Cand Florentino Perez a platit in 2014 suma de 4 milioane de euro pentru pustiul de numai 18 ani, lumea s-a mirat. Asensio nu era un titular constant la acea vreme la RCD Mallorca, dar incepuse sa se remarce in tricoul echipei reprezentative. Astazi, cota sa de piata s-a triplat si absolut nimeni nu se simte surprins de progresul sau evident. Ba chiar, presa spaniola considera transferul lui Asensio drept una dintre cele mai bune investitii facute vreodata de Florentino Perez la Real Madrid. Cu doar 4 milioane de euro, FloPer si-a asigurat probabil cel mai promitator fotbalist al unei generatii care anul trecut a devenit campioana europeana. Cu doar 4 milioane de euro, Real Madrid si-a asigurat semnatura celui mai bun fotbalist de la Campionatul European sub 19 ani. Cu doar 4 milioane de euro se poate spune ca Real Madrid si-a asigurat chiar viitorul.

Pentru ca progresul lui Asensio este fulminant. Pustiul minune a crescut atat de bine intr-un an la Espanyol, incat recent, a fost convoncat pentru prima data in cariera sa la echipa nationala a Spaniei: “Sunt foarte fericit, voi incerca sa dau absolut totul pentru ca este un premiu important pentru munca pe care am depus-o in acest an. Vom vedea ce va fi de aici incolo, ma gandesc sa joc bine impotriva Bosniei si sa las o impresie buna”. Emotionat in fata camerelor, Asensio nu este la fel de emotionat pe teren. Pustiul a fost de departe cel mai bun jucator al lui Costel Galca in acest sezon si a avut o contributie uriasa la salvarea de la retrogradare a “Los Pericos”. Marco a bifat 34 de meciuri in La Liga si alte 3 meciuri in Copa del Rey. Un total de 3047 de minute in care a reusit sa marcheze de 4 ori si sa paseze decisiv in alte 15 randuri. Cu 15 pase de gol, Asensio este in topul celor mai buni pasatori decisivi din campionatul Spaniol. Adica acel campionat care da ultimele trei castigatoare de Europa League si Champions League. Consecutiv!

Dar…se va intoarce la Real Madrid? Pentru ca asta e intrebarea care sta pe buzele tuturor. La 20 de ani, cu o proiectie extraordinara in fata, Asensio stie ca Real Madrid inseamna concurenta. Iar concurenta nu e oricare, pentru ca doi dintre cei mai buni jucatori din lume in pozitia sa evolueaza la Real Madrid: “Acum vreau sa ma concentrez pe ceea ce inseamna aceasta convocare la echipa reprezentativa. Apoi vreau sa ma bucur de cateva zile de vacanta. Ce se va intampla, nu stiu. Intentia mea este sa revin la Real Madrid, dar nu am vorbit deocamdata cu Zidane” a anuntat ieri, Asensio.

Pustiul cu dubla cetatenie (spaniola si olandeza) are contract cu Real Madrid pana in 2020. Este un mijlocas ofensiv cu o calitate impresionanta, dar care poate juca atat in stanga, cat si in dreapta. Cand are mingea la picior parca pluteste. Uneori, pare ca danseaza. De cele mai multe ori vizualizeaza solutia inaintea celorlati. Cateodata, chiar si inaintea colegilor. Mister, spectacol, maiestrie, arta, explozie…toate intr-un pusti de 20 de ani abia impliniti care poate fi oricand o solutie de lot pentru Zidane. Insa magia lui Asensio cere protagonism. Este una dintre primele si marile decizii pe care managerul Zizou va trebui sa le ia in vara. Si necesita atentie si spirit de intuitie. Real Madrid are in mana un adevarat diamant. Il va aseaza pe deget pentru a-i lumina calea sau il va impacheta si pastra pentru viitor intr-o cutie de bijuterii?

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap