Editorial Jorge Calabres despre Zidane, Mourinho si Real Madrid

Jorge Calabres, jurnalist la Bernabeudigital dezvaluie in cel mai recent numar tiparit al revistei ca in vara inca se pot rasturna lucrurile in ceea ce priveste viitorul echipei Real Madrid. In cele ce urmeaza va redam integral editorialul spectaculos al lui Jorge Calabres, un jurnalist destul de apropiat de vicepresedintele clubului Real Madrid, Eduardo de Blas, un aspect care mareste credibilitatea scriselor sale.

Mourinho…in asteptare

Jorge Calabres
Jorge Calabres

“Trecerea lui Mourinho la Manchester United este data ca sigura. Totusi, din ceea ce am putut afla, intre lusitan si Manchester United nu s-a semnat inca niciun acord. In ciuda logicii care sustine ca Mourinho se va transforma in viitor in noul Ferguson de pe Old Trafford,o miscare din partea Realului poate schimba lucrurile. Mourinho asteapta ca United sa se califice in Champions League si cantareste cu greu trecerea la o rivala a celor de la Chelsea, insa tentatia e mare si exista. O eventuala participare (destul de posibila) in Europa League a “diavolilor” va atarna greu in decizia portughezului, mai ales ca numele de jucatori vehiculate in vara ar accepta cu greu sa nu joace in Champions League in sezonul viitor. In plus, Mou ar fi pus in situatia de a accepta provocarea de a prelua un gigant aflat intr-o cadere libera, fara a se putea lupta in primul an pentru Liga Campionilor. Iar asta, nu-i place. Fara dubii, aceste detalii ii bantuie mintea lusitanului, care a refuzat deocamdata sa semneze contractul urias propus de United din respect pentru actualul antrenor, Luis van Gaal, una dintre putinele figuri din fotbal pe care Jose le respecta.

jose_mourinhoIn decembrie, inainte de demiterea lui Benitez, Florentino a incercat sa-l convinga pe Mourinho sa revina. Jose a refuzat, dar a lasat usa deschisa pentru iunie 2016. Urgenta cu care Perez avea nevoie de un antrenor pentru a-l inlocui pe Benitez l-a adus in aceasta pozitie pe Zidane, care a acceptat sa preia echipa in mijlocul sezonului. Prima optiune a presedintelui a fost insa Mourinho, cu care are in continuare o relatie foarte buna. Mai devreme sau mai tarziu, Mourinho se va intoarce probabil pe Bernabeu pentru a castiga Liga Campionilor, pentru care s-a luptat atat si care i-a scapat din pricina unui concurs de imprejurari nefericite.

Jucatorii nu se opun revenirii

Mai mult, jucatorii nu par sa fie impotriva revenirii lui Mourinho, care in acest moment, are o disputa personala cu un singur fotbalist, Pepe, pe care il considera un tradator. Fundasul central nu are insa viitorul asigurat la Real Madrid. Mourinho si-a reglat situatia cu Ramos, a scapat de pericolul Casillas si deja discuta cu Ronaldo. Ce il deranjeaza in continuare este insa relatia cu presa si in principal problemele familiei sale de a reveni in Spania. Dar..daca Zidane esueaza de o maniera convingatoare, Florentino Perez are in minte un singur nume: omul care a adus “La Liga de los Records”, pe care il vede singurul capabil sa conduca prin profesionalism, pricepere si seriozitate noul proiect.

Bernabeudigital detine informatii conform carora, atat Jose Mourinho cat si Real Madrid au lasat usa deschisa pentru o posibila revenire a lusitanului. Infrangerea usturatoare prin maniera de joc cu Atletico Madrid a facut ca numele lui Jose sa apara de aceasta data chiar si pe buzele Juntei Directiva.Unul dintre membrii Juntei si-a manifestat mai mult increderea ca il poate convinge personal pe Mourinho sa revina la Madrid.

Este insa foarte adevarat ca aceasta posibilitate este dificil de realizat si ca totul depinde de performanta albilor in Champions League. Daca Real termina campania UCL de o maniera onorabila, Zidane va continua cu sprijinul lui Florentino Perez. Nimic nu este insa exclus daca Zidane nu reuseste sa treaca de sferturi si daca United nu prinde primele patru locuri in Anglia. Portughezul vrea sa ramana acolo, dar lucrurile pot lua o turnura ciudata in curand.”

Mourinho, tare...in meciurile tari
Mourinho, tare…in meciurile tari

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap