EDITORIAL Juanma Rodriguez: Diego Lopez şi mitul

Diego Lopez si Iker Casillas

Întrebarea care mi se pune cel mai des în această vară este dacă Iker Casillas pleacă de la Real Madrid. Iar răspunsul meu a fost întotdeauna acelaşi: „ Depinde de el.” Şi aşa şi este, a depins mereu doar de Iker dacă va rămâne sau dacă va pleca, pentru că niciun preşedinte de club, cu atât mai puţin Florentino Perez, nu va fi atât de imprudent să îi spună să plece, asumându-şi riscul unei drastice scăderi a popularităţii. E adevărat că Iker a pierdut încrederea unui sector al madridismului şi este clar că ultimele sale sezoane nu au fost cele mai bune dintr-o carieră foarte lungă, însă continuă să fie unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria clubului blanco, a câştigat tot ce se putea şi niciun conducător nu s-ar expune riscului de a-l da afară pe uşa din spate.

Ar fi fost cu totul altceva daca Iker însuşi ar fi ieşit în prim-plan şi ar fi spus că etapa lui Real s-a terminat, că îşi doreşte o schimbare. Însă această schimbare de aer ar fi trebuit să vină acompaniată şi de o sumă mare de bani, pentru că Iker este unul dintre cei mai bine plătiţi portari din lume, are un salariu galactic şi nimeni nu s-a arătat dispus să îl plătească la acest nivel. Cu venirea lui Keylor Navas, a devenit clar că unul dintre cei doi portari trebuie să plece. Ideea că ar trebui să rămână încă un an amândoi ar presupune încă un sezon de tensiuni, pentru că un mare portar ar trebui să stea pe bancă şi un alt mare portar să joace. Iar clubul nu mai vrea această situaţie dureroasă şi înţeleg de ce.

Pentru Diego indiciul a venit de la Carlo Ancelotti, care a anunţat că portarul titular în Supercupa Spaniei va fi Casillas. Este primul trofeu din acest sezon şi Ancelotti, care nu şi-a ascuns niciodată planurile până în ultima secundă, nu a crezut că e un incovenient să anunţe că va juca Iker, „deşi Diego este ok.”. Iar la orice spune Ancelotti acum, noi trebuie să răspundem cu „amin”, aşa să fie, din două motive: unul, pentru că, deşi abia venit la club anul trecut, a decis să îl ţină pe Iker pe bancă şi să joace cu Diego, iar al doilea, pentru că este antrenorul care ne-a adus La Decima. Diego, căruia îi voi dedica un articol atunci când va pleca la Monaco sau la alt club, nu e într-o situaţie uşoară. Nu a făcut nimic rău, dimpotrivă. Lopez este un portar fenomenal, însă Iker este un mit, şi aici Diego pierde meciul. Până la urmă, era ceva ce ştiam toţi dinainte, nu? Sau nu?

traducere de Daniela Pitigoi

Despre autor

Tags: , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap