Ei sunt cei 4 tineri fundasi urmariti de Real Madrid pentru a-l inlocui pe Nacho

Real Madrid este aproape de despartirea de Nacho Fernandez, jucator curtat cu insistenta de AS Roma si Valencia. Dupa ce i-a imprumutat pe Diego Llorente si Jesus Vallejo la Malaga, respectiv Eintracht, gruparea blanco se vede nevoita sa apeleze la transferuri pentru a acoperi eventuala plecare a fotbalistului nascut la Madrid.

Pe lista echipei pregatite de Zinedine Zidane figureaza mai multe nume de fotbalisti interesanti, patru dintre acestia fiind insa jucatori extrem de tineri si cu un potential evident in fata. Cei patru sunt urmariti de cel putin un an de staff-ul echipe blanco, insa nu reprezinta neaparat tinte primordiale pentru inlocuirea lui Nacho. Alaturi de jucatorii despre care vom vorbi mai jos, Real Madrid studiaza si alte doua piste de jucatori trecuti de 23 de ani cu o experienta competitionala mult mai inalta. Alte trei nume de fundasi cunoscuti au fost propusi prin intermediari, dar au fost respinsi de conducerea tehnica a clubului. Care sunt cele patru nume de tineri fundasi centrali aflati pe lista larga a echipei madrilene, aflam mai jos.

1. Daniele Rugani (21 de ani, italian, Juventus Torino)

Daniele Rugani va implini in aceasta luna 22 de ani. A impresionat in tricoul lui Empoli, dar a fost achizitionat de Juventus care nu ar prea vrea sa-l lase sa plece. Vazut drept unul dintre fundasii de mare viitor ai fotbalului italian, Rugani a trezit interesul unor echipe ca Arsenal, Milan, Everton sau Chelsea, este international de tineret italian, iar in 2014, la numai 18 ani a fost declarat cel mai bun fotbalist din Serie B, o performanta impresionanta. Cota sa de transfer in acest moment depaseste conform presei italiene 20 de milioane de euro. Inalt, puternic, verstail si excelent din punct de vedere fizic, Rugani este foarte bun in jocul aerian, atat ofensiv cat si defensiv. Este apreciat pentru spiritul sau de anticipatie deosebit si pentru capacitatea de a-si marca adversarii in ciuda faptului ca nu are o mobilitate deosebita. In 2015, Don Balon l-a desemnat cel mai bun tanar jucator din lume dintre fotbalistii nascuti dupa 1994.

2. Victor Lindelof (22 de ani, suedez, Benfica Lisabona)

Fundasul suedez este foarte bine vazut la Madrid. La 22 de ani impliniti pe 17 iulie, Lindelof a fost titular pentru nationala sa la Euro 2016 si este unul dintre cei mai promitatori tineri fundasi din lume. Curtat de echipe importante din fotbalul european, Lindelof are insa o cota uriasa: este evaluat la 30-35 de milioane de euro de portughezi. Foarte puternic, cu o buna abilitate tehnica, intuitiv si rapid, Lindelof este una dintre variantele pe care Real Madrid le urmareste cu atentie. Nordicul a fost remarcat si de Zinedine Zidane inca din vara anului trecut.

3. Jairo Riedewald (19 ani, olandez, Ajax)

Are 19 ani, este nascut la Haarlem in Olanda si joaca din 2007 la Ajax Amsterdam. Este considerat noul produs de top al Academiei Ajax si la varsta sa aduna deja peste 50 de meciuri in tricoul legendarei echipe olandeze. Din 2015, Jairo a fost conovcat si la echipa nationala, debutand intr-un meci contra Turciei. Riedewald are origini surinameze, dar mama sa este jumatate olandeza, jumatate indoneziana. Rapid, tehnic si foarte inteligent, Riedewald poate evolua si ca fundas stanga, iar cota sa de transfer atinge 15 milioane de euro.

4. Jorge Mere Perez (18 ani, spaniol, Sporting Gijon)

Nascut pe 17 aprilie 1997, Jorge Mere este unul dintre cei mai promitatori jucatori spanioli ai momentului. Evolueaza la Sporting Gijon din 2012, insa a debutat abia in 2015 pentru prima echipa, la 18 ani. Fundas central foarte mobil, cu o detenta excelenta si foarte tare pe picioare, Mere este proaspat international de tineret sub 21, iar in sezonul trecut a bifat 26 de meciuri pentru prima echipa a lui Sporting. Fundasul a fost convocat chiar la nationala mare pentru amicalul impotriva Bosniei, dar nu a apucat sa evolueze primele minute in tricoul La Roja. Cota sa de transfer atinge de asemenea 15 milioane de euro.

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap