Espanyol – Real Madrid 1-0. Fara chef, fara fotbal, fara puncte

Espanyol-Real Madrid 1-0

Pentru Real Madrid, campionatul pare sa fie un chin. Cel putin asta este impresia pe care o lasa jucatorii blanco in acest moment al sezonului, in care lupta pentru titlu e deja de mult timp, inchisa.

Pe Cornella El Prat, Zidane a trimis o formatie in care s-au regasit si fotbalisti care au jucat mai putin. In niciun caz insa echipa Realului de aseara nu a fost o “echipa de rezerve”.

Sigur, au lipsit Casemiro, Cristiano, Kroos, Modric, Marcelo sau Benzema, insa pe teren, Real Madrid a inceput cu Navas, Hakimi, Varane, Ramos, Nacho, Kovacic, Llorente, Isco, Lucas, Bale si Asensio. Nu arata a echipa de rezerve, nu?

Llorente, surpriza placuta

Jucatorul cu cele mai putine minute din primul 11 de aseara a facut si cel mai bun joc al unui madrilen pe Cornella. Marcos Llorente a avut un procentaj de pase reusite de 88.3% aseara, adica cel mai bun dupa Kovacic. Nu mai putin de 60 de pase reusite a avut tanarul mijlocas spaniol si trei recuperari, iar conform raportului oficial de joc, nu a comis nici macar un fault in 94 de minute de joc. Mereu cu capul sus, atent pe recuperare si minutios la constructie, Llorente lasa impresia ca jucand mai des si mai mult, poate fi un real castig pentru Real. Probabil ca restul campionatului ar trebui sa fie al lui.

Dezamagirile Bale si Isco

Daca Llorente a lasat o impresie foarte buna, dezamagirile serii s-au numit Bale si Isco. Nici macar presa spaniola nu l-a “salvat” pe Isco, un favorit al cotidianelor centrale, MARCA si AS. Isco a jucat aseara doar 55 de mingi (adica mai putine decat mijlocasul defensiv) si a avut un procentaj de pase reusite de 84%. De departe, cel mai slab procentaj dintre mijlocasii aflati pe teren. Daca Asensio nu a fost nici el intr-o zi fasta, dar a fost singurul initiator real al actiunilor ofensive merengue (patru dintre ele au plecat din piciorul sau), Bale a fost o alta dezamagire. Folosit in postura de numar 9, galezul s-a tras mereu in banda si n-a jucat teoretic rolul de nouar. La el au ajuns doar 17 mingi, o cifra uluitoare pentru acest nivel, dar si graitoare pentru prestatia super modesta a echipei in care Navas a jucat cu 13 mingi mai multe ca Bale. Apropos de Asensio, de care vorbeam mai sus, el macar a reusit asta:

Apropos de Isco, in momentul in care a fost inlocuit, desi mai erau 20 de minute din meci si scorul era egal, fotbalistul a ezitat sa iasa rapid de pe teren si a facut-o agale, ca si cum ar fi tras de timp.  Se pare ca la finalul meciului, colegii i-au reprosat asta lui Isco. Spaniolii au cronometrat ca Isco a iesit de pe gazon in 46 de secunde!!

Posesie inutila, dominare sterila si ineficienta

62% posesie a avut Realul pe Cornella el Prat si doar 5 suturi pe poarta, niciunul cu adevarat periculos. “Albii” au avut 8 cornere, dar nicio secunda n-au aratat ca doresc sa castige acest joc.

Un element definitoriu pt incapacitatea echipei de a se exprima si castiga este faptul ca Sergio Ramos si Raphael Varane au schimbat 155 de pase, iar Isco si Asensio doar 105 !!!

La final, Real Madrid a pierdut dupa ce gazdele au marcat prin Gerard Moreno in prelungiri. 7 puncte distanta de Atletico Madrid, 14 de Barcelona (ambele cu un meci in minus) si un posibil loc 4 daca Valencia bate la Bilbao in aceasta runda.

Altfel, ne ramane Parisul si Uefa Champions League. Dar fara doar si poate, lotul actual are nevoie de modificari din vara.

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fĂștbol, el pĂșblico se cansa de sus grandes figuras antes que Ă©stas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap