Este Danilo un transfer ratat? Comparatie intre Danilo si Carvajal in sezonul 2015-2016

Danilo da Silva a fost pus la zid frecvent in ultima vreme de presa si fani. Dar brazilianul aduce un plus echipei lui Zidane macar la fel de mare ca cel pe care il aduce concurentul sau direct pe post, spaniolul Daniel Carvajal. Per total, de la inceputul sezonului, brazilianul castiga mai multe dueluri unu vs unu cu adversarii directi, are mai multe tackling-uri reusite decat Carvajal si intercepteaza mai multe baloane. De asemenea, Danilo suteaza mai precis la poarta decat canteranul.

Danilo si Carvajal si-au trecut in acest sezon acelasi numar de pase decisive de gol (4), dar spaniolul pare sa se afle intr-o “asociere” mai buna cu ai sai coechipieri din teren, Carva are un procentaj general mai bun de pase reusite si creaza mai mult pericol la poarta adversa. Aratat cu degetul dupa esecul surprinzator din Germania, Danilo nu are insa o evolutie slaba in acest sezon. Ba chiar, la multe capitole, brazilianul are acelasi randament, sau chiar un randament mai bun decat Carvajal. Prin intermediului site-ului de specialitate Squawka am analizat reusitele celor doi jucatori din sezonul 2015-2016.

Trebuie mentionat ca Danilo a strans 25 de meciuri in acest an (adica 2162 de minute) in timp ce Carvajal a strans 23 de meciuri (adica 1789 de minute). Imaginea generala de la televizor sau de pe stadion este ca Danilo se pozitioneaza mai prost in teren decat Carvajal. Squawka explica insa altceva: Danilo castiga 48% din duelurile directe in care se implica in timp ce Dani Carvajal castiga numai 39.5 % dintre dueluri. Si in ceea ce priveste duelurile aeriene, Danilo are un plus: in 61.4% din actiuni, brazilianul se impune, in timp ce Carvajal castiga in medie 44.2% dintre aceste actiuni. La capitolul tackling-uri reusite, Danilo are o medie de 2.2 tackling-uri reusite per joc, in timp ce Carvajal atinge un cota 1.2. Mai mult, un capitol interesant este reprezentat de acest amanunt: ce face fotbalistul cand are posesia mingii si cum continua faza: cu pasa corecta si cu criteriu sau cu pasa gresita, fara criteriu. La acest capitol Squakwa explica faptul ca brazilianul atinge un procentaj de pase reusite cu criteriu de 65.4 % (asa numitele take ons), in timp ce Carvajal are un procent de 44.2%.

In ceea ce priveste faulturile, Danilo comite mai putine infractiuni per meci (1.3 per joc) fata de Carvajal (1.4 per joc), dar canteranul este jucatorul faultat mai des de catre adversari (1.4 per partida fata de 0.6 brazilianul). La capitolul interceptii, Danilo are o medie de 2.4 per meci in timp ce Carvajal atinge 1.7 interceptii per meci.

Pe faza ofensiva, Danilo este inferior lui Carvajal. 89.5% la capitolul procentaj de pase reusite pentru Carvajal in timp ce Danilo atinge un procentaj mai mic. De asemenea, spaniolul creaza mai mult pericol la poarta adversa decat Danilo, desi brazilianul are un gol in plus marat in acest sezon. Carvajal se impune si la capitol “sanse de gol create”, avand in dreptul sau cifra 32, cu zece actiuni in plus fata de brazilian. Danilo trage mai mult la poarta si mai precis decat Carvajal, atingand un procent de 42% in timp ce Carvajal bifeaza un procent de 31%.

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap