Fiabilitate franceză – Karim Benzema

Iubit de majoritatea antrenorilor pentru felul său de a ajuta atacul, posibilitatea de a juca de 10 și 9, cel mai bun atacant francez din toate timpurile ( după cum a declarat Zinedine Zidane ) este un fanatic al pregătirii fizice, lucru care l-a ferit de accidentări multă vreme și a ajuns la niște recorduri extrem de importante în aceste vremuri la Real Madrid unde avem multe exemple de jucători care mai mult nu au jucat decât au făcut-o ( Bale, Hazard ).

În vara lui 2009 când a sosit la Real era greu de crezut că acest jucător va marca o epocă la club. După 11 ani, Benzema despre care s-a spus că pleacă de foarte multe ori, că are casă la Londra, că va fi dat la schimb pentru un alt atacant care să marcheze mai mult, că nu e un 9 suficient de bun pentru Real Madrid, francezul e tot aici și a devenit cel mai bun marcator din lotul curent și baza tuturor atacurilor madrilene.

De când a venit la noi, nimeni nu a jucat mai multe partide decât el. În acest moment are 533 de partide oficiale de când a debutat pe 29 august contra lui Deportivo La Coruna și i-a depășit pe Sergio Ramos (491) și Marcelo (444) în aceeași perioadă. În spatele acestor numere stă o pregătire fizică exemplară care l-a ferit de lovituri și accidentări grave și care l-a făcut la 33 de ani să fie probabil în cea mai bună formă a carierei sale. Cel mai mult a lipsit 39 de zile în 2015 și 29 în 2017. Absența de la Naționala Franței, de unde a fost îndepărtat după un scandal de șantaj cu Mathieu Valbuena, un caz foarte mediatizat, care l-a făcut să se concentreze 100% pe activitatea de la club. Palmaresul lui Karim a ajuns la 261 de goluri, departe de reușitele celui mai bun marcator din istoria clubului, Cristiano Ronaldo (450 de goluri în 438 de partide) cu care a făcut o echipă extraordinară în perioada 2009 – 2018 fiind printre artizanii celor 4 Champions League în 5 ani ale noastre.

Deși are mult mai puține goluri decât Cristiano, curiozitatea este că-l depășește ușor pe acesta la eficacitate. Portughezul a avut nevoie de 1171 de șuturi pentru cele 450 de goluri, deci o efectivitate de 38,42% pe când Karim a avut nevoie de 672 de șuturi pentru cele 261 de goluri așadar o efectivitate de 38,83%.

Deși cifrele sunt seci, jocul lui Karim este mult mai important pentru echipă decât golurile și pasele de gol. După cum singur a recunoscut, este un 9 cu suflet de 10 care are multe de demonstrat în fiecare meci. În anii când a jucat alături de Ronaldo, Karim și-a asumat un rol secundar, de susținere a golgeterului nostru însă o dată cu plecarea acestuia a trebuit să redevină un marcator iar în acest moment tot jocul nostru de atac gravitează în jurul lui.

Contractul îi expiră în 2022 când va avea 35 de ani și am dori să știm părerea voastră despre ce înlocuitor ar trebui să-i găsim cât și despre prestația lui din punctul de vedere al suporterilor, după acești ani.

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap