Florentino Perez a actionat in instanta cotidianului madrilen AS

Conform presei spaniole, presedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez a actionat in instanta cotidianul AS, pentru publicarea unui interviu “aranjat” cu economistul Gay de Liebana. In cadrul respectivului interviu, economistul, care sustin unele surse este un apropiat al directorului Alfredo Relano de peste 30 de ani, a insinuat ca transferurile unor jucatori sud americani la Real Madrid au legatura cu imaginea companiei conduse de Florentino Perez (ACS) in acele tari.

Directorul cotidianului AS, Alfredo Relano
Directorul cotidianului AS, Alfredo Relano

Perez si-a contactat avocatii imediat dupa publicarea articolului, dar acestia au depus actiunea in

Economistul spaniol, Gay de Liebana
Economistul spaniol, Gay de Liebana

instanta ceva mai tarziu dupa strangerea unor alte probe “covarsitoare” anunta unele surse spaniole. Pe 25 septembrie 2014, cotidianul madrilen AS a publicat un interviu cu Liebana in care s-a afirmat cu lux de amanunte ca transferul columbianului James Rodriguez si al mexicanului Chicharito Hernandez la Real Madrid s-a produs ca urmare a intereselor economice pe care compania de constructii prezidata de Florentino Perez le are in Columbia si Mexic.

Liebana a legat transferul columbianului de o afacere a ACS in Columbia care se ridica la 6 miliarde de dolari, insa economistul nu s-a oprit aici. El a acuzat ca Perez are astfel de interese si in Costa Rica, de-acolo de unde Real Madrid l-a adus pe Keylor Navas, cel mai popular jucatori costarican si incontestabil cel mai valoros. Practic, interviul a subliniat faptul ca intre afacerile presedintelui de la Real Madrid si transferurile clubului blanco, exista o puternica si stransa legatura.

Pe baza acestor afirmatii, considerandu-se complet nevinovat, Florentino Perez si-a mandatat avocatii sa-i actioneze in civil pe cei de la AS (in frunte cu directorul Alfredo Relano) pe Gay de Liebana precum si grupul editorial Prisa. Perez considera ca i-a fost afectata imaginea si cere daune morale “modice” de 100.000 de euro doar cotidianului sportiv. Insotit de avocatii sai (printre care si unul dintre vicepresedintii clubului) Perez a depus marti actiunea in civil. Printre altele, Perez a declarat in scris ca nu l-au interesat niciun moment astfel de conexiuni, ca transferurile clubului se fac dupa o analiza stricta intre antrenori si conducerea executiva si a prezentat documente din care reiese ca cifra de afaceri a companiei sale este mai mare decat intregul PIB al statului Costa Rica! In urmatoarele cateva saptamani se va cunoaste o prima decizie in acest caz. Sursele El Confidencial nu au confirmat daca Florentino Perez a cerut si o dezmintire publica din partea cotidianului respectiv. De remarcat ca in urma cu 3 ani, Florentino Perez a castigat un proces cu cotidianul El Pais (cel mai important cotidian spaniol), dar si cu francezii de la Le Monde.

Despre autor

Tags: , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap