Florentino Perez: “Cand l-am cumparat pe Zizou, mi-au zis ca sunt nebun. Apoi am facut 300 de milioane!”

zidane-florentino-2016

Presedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a acordat un interviu pentru FOX Deportes in care a vorbit despre actualitatea de la Real Madrid. Iata cele mai importante declaratii ale sale:

“In anii 2000, Realului ii lipseau jucatorii cu adevarat mari. Mai exact, ii lipseau jucatorii stelari, care creaza acea imagine pe care noi am construit-o in anii 2000. N-am castigat multe trofee, dar acea echipa a facut multi copii sa iubeasca Madridul. Asa ceva nu poti cumpara cu bani. Figo, Zidane, Beckham, Raul…toti in aceeasi echipa. Astazi, imi doresc ca ei toti sa fie ambasadorii nostri, fiecare la un anumit nivel. Am incercat sa pastram acelasi nivel stelar si dupa prin Cristiano Ronaldo, Kaka, Benzema, Gareth Bale…”

“Cand am platit 75 de milioane de euro pentru Zidane la acea vreme, am fost super contestat. Mi-au zis ca sunt nebun sa platesc acea suma in 2001. Mi-au zis ca puteam cumpara 11 jucatori cu banii aia. Eu le-am zis ca da, poti cumpara o echipa, dar nu si cel mai bun jucator din lume. La fel s-a intamplat si cu Ronaldo, care a creat alaturi de Zizou un fenomen incredibil. Am facut imediat saltul la venituri de peste 300 de milioane de euro. Este poate cea mai importanta mostenire a mea aceasta filosofie”

“Cand l-am anuntat pe Figo, nu m-a crezut nimeni. Nimeni n-a crezut ca o sa vina Florentino Perez si o sa plateasca 60 de milioane de euro Barcelonei. Dar eu vorbisem cu el si l-am convins. Cum zicea Valdano: a fost ca un cutit infipt in inima. Ce i-am zis? Ca noul Real Madrid se construieste in jurul sau. Asa a fost”

“Cred ca in urmatorii ani vom avea ligi puternice si in Statele Unite si in China”

“Manchester United, Bayern Munchen si FC Barcelona. Acestea sunt cele trei echipe care se lutpa cu noi in Europa, cel putin asta cred eu. Dar, nu vreau sa scot din ecuatie Juventus Torino, Paris Saint Germain si Manchester City. “

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap