Gonzalo Higuain aduce in continuare bani pentru Real Madrid

 Transferul record al lui Gonzalo Higuain de la Napoli la Juventus Torino este marea afacerii de pana acum a verii in fotbalul international. Ceea ce putina lume stie insa este ca Real Madrid va avea de profitat chiar si de pe urma acestui transfer. Conform Regulamentului despre Statutul si Transferul Jucatorului va incasa un procentaj din acest transfer pentru faptul ca a contribuit la formarea jucatorului Gonzalo Higuain intre 19 si 23 de ani, perioada in care argentinianul era jucatorul echipei madrilene.

Pretul de transfer vehiculat in cazul lui Higuain este de 95 de milioane de euro, adica exact clauza sa de rezilere cu Napoli, dar se pare ca cele doua cluburi ar fi discutat si Juventus ar fi reusit sa salveze o mica parte din aceasta suma uriasa. 90 de milioane de euro ii va costa pe juventini aducerea lui Gonzalo Higuain de pe San Paolo, ceea ce inseamna ca Real Madrid va incasa un procent de 2.5% din transfer adica undeva la 2.77 milioane de euro. Daca suma de transfer va fi mai mare de 90 de milioane de euro, Real Madrid va incasa de asemenea un comision mai mare, de chiar peste 3 milioane de euro.

In aceste conditii, Real Madrid va incasa in total pentru Gonzalo Higuain peste 50 de milioane de euro, dupa ce argentinianul a evoluat timp de sase ani pe Santiago Bernabeu si a marcat de 121 de ori in 264 de meciuri. 40 de milioane de euro a fost suma fixa pentru care Higuain a plecat de la Real Madrid la Napoli, alte 9 milioane de euro au fost incasate ca urmare a bonusurilor prevazute in contractul fotbalistului, iar comisionul pe care Madridul il va incasa in aceasta vara poate duce afacerea Gonzalo Higuain la 52 de milioane de euro.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap