Gracias Defensacentral!!! Traducerea integrala a interviului oferit presei spaniole

Realmadrid.com.ro si Defensacentral.com isi continua colaborarea la cel mai inalt nivel. Prin amabilitatea redactorului-sef de la pagina tuturor madrilenilor din Spania, domnul Jaime de Carlos, in editia online de astazi a Defensacentral.com a aparut interviul pe care am avut placerea si onoarea de a-l acorda distinsului domn, de Carlos. A fost o discutie agreabila, primita cu simpatie in Spania si cu interes in Romania. Proiectul Juntos Ganamos Siempre Romania merge inainte, iar Realmadrid.com.ro multumeste tuturor celor care cu mic, cu mare, contribuie la nasterea fan-clubului atat de astepat de catre romani. Va prezentam mai jos, traducerea integrala a interviului (care pe Defensa a aparut in doua parti) realizat de Jaime de Carlos cu subsemnatul, care pe aceasta cale tine sa aduca multumiri atat redactiei Defensacentral cat si spaniolilor sau romanilor din Spania care ne-au scris astazi pe adresa de email juntosganamosiempre@yahoo.com. Cele doua parti ale interviului in varianta spaniola le gasiti aici: Partea I si Partea II

DC: Cine eşti şi care este rolul tău în noua Peña pe care o formaţi?
Mă numesc Florin Codreanu şi voi fi preşedintele noii Peña pe care o organizăm în România.

DC: În ce stadiu sunteţi acum, în ceea ce priveşte formarea organizaţiei? Ce cerinţe are clubul blanco pentru afilierea voastră?
Un reprezentant al nostru s-a deplasat până la Madrid, unde Departamentul care se ocupă de asociaţiile suporterilor i-a înmânat documentele şi instrucţiunile necesare petru a pune pe roate proiectul din România. Cerinţele ne sunt destul de familiare; practic, vorbim de un minimum de 50 de persoane pentru a forma o peña, un sediu oficial în care să ne putem reuni (avem deja acest loc, în Galaţi) şi cel puţin 30 de membri care să aibă carnet de madridista. Prietenii mei din România au fost foarte receptivi şi acum putem spune că avem mai bine de 50 de membri cu carnete. Cred că suntem pe drumul cel bun.

DC: Câţi oameni fac parte din grupul vostru? Cum aţi început să vă organizaţi?
Am început acum 5 ani, prin intermediul siteului nostru, care avea mai bine de 3000 de vizitatori, fani Real Madrid. Alături de doi buni prieteni, oameni care trăiesc prin Real Madrid şi care sunt, de asemenea, oameni de afaceri, Costel Străinu şi Radu Dranga, am format Asociaţia Juntos Ganamos Siempre, titulatura pe care, de altfel, o va purta şi organizaţia noastră. În acest moment, suntem 52 de membri, dintre care cel puţin 30 deţin cardul de madridista.

DC: Care este imaginea clubului Real Madrid în România?
Real Madrid are o dimensiune importantă atât naţională, cât şi internaţională, iar în România, aşa cum este normal, este considerat cel mai mare club din lume. Pentru noi, madridiştii din România, Bernabeul este templul nostru, istoria acestui club este motiv de mândrie, iar viitorul său ne oferă speranţă. Real Madrid este cu adevărat marea noastră dragoste, nebunia fiecăruia dintre noi.

DC: Care sunt, în opinia ta, trei termeni care ar putea defini Real Madrid?
Istorie, măreţie, excelenţă.

DC: Vă întâlniţi să vedeţi meciurile echipei?
Câţiva dintre noi s-au mai întâlnit, în grupuri mici, pentru a urmări partidele de fotbal, însă, fără îndoială, anul viitor vom fi din ce în ce mai mulţi.

DC: Care este amintirea cea mai preţioasă pe care o aveţi? Cum aţi trăit finala de la Lisabona?
Pentru noi, ca români, o amintire de neuitat este meciul pe care Steaua Bucureşti l-a disputat cu Real Madrid în faza grupelor UCL, în anul 2006. Însă cucerirea La Decima, la Lisabona, împotriva lui Atletico Madrid, este amintirea noastră cea mai de preţ, aşa cum cred că va rămâne în memoria oricărui fan al acestei echipe. Când Sergio Ramos a marcat, cu capul, acel gol istoric al egalării, am plâns şi am strigat, din cauza atâtor emoţii stăpânite până atunci, de emoţie şi de speranţă. E destul de greu să ne susţinem echipa favorită de departe, însă nici noi, la fel ca Real Madrid nu vom renunţa niciodată. A fost o noapte de neuitat, imposibil de descris, plină de bucurie pentru toţi fanii blanco din România.

DC: Care este opinia voastră despre poziţia clubului la nivel instituţional în acest moment (aspectul economic, cel care ţine de preşedinte)?
Florentino Perez este cel mai bun preşedinte pe care îl putem avea, deşi nimeni nu e, desigur, perfect. Din punct de vedere economic, cred că se face o treabă extraordinară. E clar pentru toată lumea că Real Madrid are o forţă economică impresionantă şi că, în materie de vânzări şi de marketing, clubul nostru este numărul unu. Florentino mi se pare un preşedinte excelent, care a făcut din Real Madrid clubul cel mai grandios din lume, însă cred că ar trebui să se preocupe mai mult de organizaţiile fanilor. Însă un om care ţine clubul pe primul loc, economic, care menţine o stare sănătoasă a finanţelor, ştiind mereu ce trebuie făcut, pentru mine e perfect.

DC: Ce credeţi despre Carlo Ancelotti, actualul antrenor al Realului?
Ca persoană, este un om minunat, iar ca antrenor, una dintre legendele acestui sport. De exemplu, nu am văzut niciodată o conferinţă de presă în care jucătorii să intervină pentru a sărbători alături de antrenor, iar asta vorbeşte clar despre atmosfera excelentă din vestiar. Este un bun antrenor, care ştie bine ce vrea de la echipa sa, este ajutat uneori de noroc, iar acest aspect trebuie apreciat în fotbal, căci nu mulţi antrenori se pot lăuda cu asta. Bineînţeles că mai comite şi erori, însă rezultatele sale confirmă faptul că este un mare antrenor. De aceea, a ştiut să gestioneze excelent puţinele probleme pe care le-a întâmpinat. Sper să continuie în acest fel.

DC: Cum apreciaţi începutul de sezon al echipei?
Am început destul de slab, însă, cum am mai zis, antrenorul a ştiut să rezolve problemele pe care le-a întâmpinat. În acest moment, avem o echipă incredibilă şi trebuie să profităm de acest lucru. E nevoie să fim răbdători şi să ne susţinem echipa până la capăt, în toate meciurile. Am multă încredere în acest proiect sportiv şi am toate motivele să cred că vom trăi un sezon cel puţin la fel de bun ca anteriorul.

DC:Care credeţi că va fi parcursul echipei în acest an în UCL? Vor reuşi madridiştii să obţină toate trofeele pe care le vizează?
Cred că este un sezon bun pentru a strânge trofee. Ştiu că UCL este o competiţie extrem de puternică, însă am mare încredere în Carlo şi în jucătorii săi. Mai mult, după cum zice şi antrenorul nostru, cred că este foarte important să credem că putem câştiga La Undecima. În liga spaniolă, Real este mereu favorită şi cred că sezonul acesta vom fi campioni.

DC: Cum vi se pare echipa de anul acesta şi ce părere aveţi despre noile achiziţii, Kroos, James, Chicharito şi Navas?
Toni Kroos mi se pare o achiziţie incredibil de bună. La fel, James şi Keylor, cel mai bun portar al sezonului trecut în La Liga. Era necesar să vină un portar foarte bun, după plecarea lui Diego Lopez. Kroos s-a adaptat imediat, potrivindu-se stilului Realului ca o mănuşă, chiar de la debut; munceşte mult, greşeşte extrem de puţin, execută foarte bine cornerele, poate juca un rol defensiv şi ofensiv în acelaşi timp…cred că este cel mai bun transfer al Realului, de mult timp. James mi se pare, de asemenea, un crack, un jucător care se adaptează la ceea ce îi cere antrenorul, care dă randament şi nu protestează. Mai mult, este un apropiat al clubului de mult timp, fiind cunoscută afecţiunea sa pentru Real Madrid, ceea ce mă încântă. Pare că la Madrid nu joacă mereu pe postul său preferat, dar, chiar aşa, îşi îndeplineşte cu merit sarcinile de joc: atacă, se apără, şutează, dă pase decisive şi marchează, fiind, după Kroos, jucătorul care aleragă cel mai mult într-un meci. Un transfer foarte ieftin, faţa de ceea ce aduce! Chicharito este un exemplu, pentru că nu renunţă niciodată, mă încântă modestia sa. E un om extraordinar (cel puţin aşa cred eu) şi cred că este un atacant foarte valoros.

DC: Crezi că Ronaldo este în cel mai bun moment al carierei sale? Va putea să îşi păstreze Balonul de Aur?
Crsitiano e Cristiano. Mereu. Mi-ar plăcea să le pot spune copiilor mei, peste ani: eu l-am văzut jucând pe Cristiano Ronaldo! Ce se mai poate spune despre el ? E o maşină de goluri. Pentru mine, este cel mai bun, cel mai complex fotbalist din lume. În fiecare meci, demonstrează că este într-o formă incredibilă, aşa că nu am niciun dubiu, merită Balonul de Aur în acest an.

DC: Recenta accidetare a lui Modric va afecta randamentul echipei?
Cred că lipsa lui se va vedea, căci nimeni nu poate face ceea ce reuşeşte el la mijlocul terenului. Este genul de mijlocaş care îndeplineşte toate sarcinile la procentaj maxim. Este un bun organizator al jocului, cu o viziune excelentă, viteză bună pentru a da ultima pasă, şutează periculos de la distanţă. Este cu adevărat un jucător-cheie în proiectul lui Ancelotti, termometrul echipei. Însă am încredere maximă în Illarramendi, care este un jucător foarte bun şi, la fel, îmi pun speranţe în Khedira şi în Medran.

DC: Cum vedeţi cantera de la Real Madrid? Crezi că echipa se bazează suficient de mult pe tinerii pe care îi creşte?
Cantera pare mai bună, în fiecare an. Nu cred că există un club care să ofere fotbalului atât de mulţi jucători de valoare, care joacă în atât de multe campionate din Europa. Să ne amintim că, practic, toate cluburile din Spania au câte un jucător format în La Fabrica, iar acest lucru se întâmplă şi la echipe bune din Italia sau din Anglia. Normal că îmi doresc să văd ieşind de la cantera un alt Raul sau Guti, un alt Carvajal sau Jese, însă cred că totul ţine de exigenţele crescute la un club ca Real Madrid. La cel mai mare club din istorie, este nevoie să fii un mega jucător ca să ai şansa să joci la prima echipă.

DC: Cum vi se pare iniţiatva de reconstrucţie a noului Bernabeu şi problemele pe care le întâmpină clubul în iniţiativa sa?
Cred că acestă iniţiativă a divizat, din nou, fanii blanco, între romanticii şi fanaticii care consideră un sacrilegiu să se adauge un alt nume stadionului, alături de cel al marelui Santiago Bernabeu. Mi se pare un proiect interesant, deoarece noul stadion promite să fie incredibil. Mai ales, să ne gândim că acest proiect, prin planul lui Florentino, presupune costuri zero pentru club, în schimbul adăugării unei noi titulaturi stadionului. Mai mult, acesată dezvolatare a stadionului presupune, din nou, venituri suplimentare pentru Real Madrid.

DC: Cum vă simţiţi ca fani ai Realului din străinătate? Ce relaţii aveţi cu alte organizaţii ale fanilor merengue?
Aşa cum am mai spus, nu cred că Real este doar o afacere, căci se adaugă o dimensiune naţională şi mondială considerabilă, aşa că ar trebui să ne facem legături puternice cu toate organizaţiile fanilor, mai ales cu cele din Spania. Ar trebui ca această relaţie să fie foarte fluidă. Ne place mult felul în care spaniolii trăiesc fotbalul şi cum îşi exprimă afecţiunea pentru Real Madrid. Am purtat discuţii cu unii dintre prietenii cei mai apropiaţi, Peña Madridista de Bonares şi Peña madridista San Pedro del Pinatar şi a fost o experienţă impresionantă. E bine să discutăm despre valorile care ne unesc, mai ales prin prisma modestiei şi a respectului.

DC: Ce aţi schimba sau aţi îmbunătăţi la club?
Nu prea multe. Dacă aş avea un cuvânt de spus în această privinţă, aş milita pentru ca preţurile biletelor la meciurile echipei să fie mai accesibile. De exemplu, în Anglia sau în Germania, un meci se poate vedea în schimbul a 15 euro, iar stadioanele sunt mereu pline.

DC: Aveţi de gând să participaţi la vreun meci pe Santiago Bernabeu, odată ce veţi deveni Pena oficială?
Da, cu siguranţă vom ajunge acolo.

DC: Lasă, te rog, un mesaj, pentru toţi fanii Real Madrid din lume.
Pentru mine, madridismul este cel mai înalt concept fotbalistic care există. Să vă bucuraţi în continuare şi să susţineţi mereu echipa, fraţi ai noştri! O îmbrăţişare caldă tuturor madridiştilor din Spania. Hala Madrid y nada mas!

Despre autor

Tags: , , , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap