Guillem Balague explica transferul lui Cristiano la Real Madrid: “A refuzat Barcelona!”

In ianuarie 2007, la cateva luni dupa ce Madridul isi schimbase presedintele, Ramon Calderon primea vesti bune de la Manchester. Cristiano Ronaldo voia sa plece de la United si isi alesese deja destinul: Real Madrid” se arata in cartea lui Guillem Ballague, lansata la finalul anului trecut. In acel moment, Sir Alex Ferguson a replicat: “Vindem orice jucator pe care ne dorim sa-l vindem, dar nu pe Cristiano. El nu va pleca sub nicio forma!”

In 2007, Dolores Aveiro anunta visul fiului ei: Real Madrid
In 2007, Dolores Aveiro anunta visul fiului ei: Real Madrid

In martie 2007, Cristiano a insistat cu strategia sa: “Toata lumea stie ca imi doresc sa joc intr-o zi in Spania”, dar la numai o luna distanta, starul lusitan isi prelungea contractul cu Manchester United.

E drept, introdusese o clauza in contractul sau preferentiala pentru cluburile mari ale lumii. Atunci a intervenit publci mama fotbalistului, Dolores Aveiro, care a socat printr-o declaratie de mare efect: “Inainte sa mor, vreau sa-l vad pe fiul meu jucand pentru Real Madrid” marturisea femeia intr-un interviu acordat in ianuarie 2008 cotidianului AS. Cuvintele sale nu au cauzt bine celor de la United, chiar daca presa madrilena nota ca gruparea blanco este dispusa sa ofere chiar si 120 de milioane de euro pentru Cristiano.

In interviul din AS, familia fotbalistului explica in 2008: “Noi tinem toti cu Real Madrid, inclusiv Cristiano. Respectam acest club” anunta in mai 2008 Fernao Sousa, nasul starului lusitan. “Cand Real Madrid te cauta, e greu sa nu te gandesti ca vrei sa plec. Nu stiu ce se va intampla, dar cred ca se va intampla ceva” marturisea Sousa, acompaniat de mama fotbalistului: “Real Madrid este echipa mea de suflet, este cel mai mare si mai important club al lumii, vreau sa-l vad pe fiul meu jucand acolo” marturisea Dolores intr-un interviu acordat lui Carlos Forjanes de la AS. Manchester United a reactionat dur in acea perioada, trimitand chiar o scrisoare clubului Real Madrid prin care ii solicita presedintelui Calderon sa renunte la a mai discuta despre Cristiano Ronaldo in public. Era vara lui 2008, iar Jorge Mendes si Cristiano isi definitivau strategia prin care lusitanul urma sa ajunga pe Santiago Bernabeu.

Presa catalana sublinia interesul Barcei in 2008 pentru CR7
Presa catalana sublinia interesul Barcei in 2008 pentru CR7

Dupa ce AS a anuntat ca Real Madrid va plati clauza de reziliere a fotbalistului, Sir Alex Ferguson a izbucnit. Scotianul si-a dat seama ca nu poate sta cu bratele incrutisate si ca trebuie sa faca ceva pentru a-si pastra starul. A plecat in Portugalia pentru a anula discutiile dintre parti, dupa ce cu saptamani in urma incercase sa puna la cale o strategie cu adevarat machiavelica. Ferguson i-a contactat pe cei de la FC Barcelona propunandu-le sa-l transfere pe Cristiano. Legendarul tehnician scotian, recunoscut pentru antipatia sa fata de Real Madrid “ar fi facut orice ca starul sau sa nu ajunga la Madrid” noteaza Ballague.

Cristiano a refuzat insa sa auda de FC Barcelona, in ciuda faptului ca presa catalana deja specula posibilul sau transfer pe Camp Nou. Ronaldo era convins deja ca trebuie sa-si urmeze visul, moment in care Ferguson a acceptat varianta de compromis: “Nu te voi lasa sa pleci anul asta, dar daca iti schimbi comportamentul in urmatoarele 12 luni iar Real Madrid accepta sa plateasca atat cat vrem noi, te voi lasa sa pleci”. Asa a ajuns Cristiano Ronaldo la Real Madrid.

Despre autor

Tags: , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap