Ideea de reconstructie prinde contur: “Nimeni nu este netransferabil”

Stirile legate de o posibila revolutie in vara la Real Madrid continua sa vina. Ieri doua surse spaniole au confirmat aceste zvonuri prin articole de presa cu un impact se pare deosebit, astazi, jurnalistul Miguel Serrano de la OkDiario merge pe aceeasi idee. In birourile de la Santiago Bernabeu deja se planifica viitorul sezon si sefii echipei blanco sunt de parere ca vina pentru ceea ce se intampla in acest moment in club apartine jucatorilor. Asta nu inseamna ca vor pleca 25 de jucatori si vor veni alti 25, dar exista posibilitatea conform jurnalistului prezentat ca Real Madrid sa faca exact acelasi lucru ca si in 2009. Doar ca de aceasta data, numele care pot pleca sunt foarte grele.

La Real Madrid domneste in acest moment ideea “nimeni nu este netransferabil”. Miguel Serrano sustine chiar ca un membru marcant al Consiliului Director i-a confirmat ca “ascultam din vara oferte pentru orice jucatori din lot, insa nimeni nu va fi vandut decat in conditiile noastre”. Oficialii madrileni sunt constienti ca fara Undecima si cu un nou sezon lamentabil in Primera, echipa are nevoie de sange proaspat. Si de o alta mentalitate. Vedetele echipei, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo sau Luka Modric au facut sau fac 30 de ani (Ronaldo chiar 31), astfel ca Madridul isi cauta noii lideri. Carvajal, Varane, Bale, De Gea, Asensio, Vallejo, Morata sunt jucatori pe gustul oficialilor blanco datorita varstei si profesionalismului sau atitudinii pe care o imbraca.

In 2009 Real Madrid a renuntat la 13 fotbalisti: Cannavaro, Faubert, Saviola, Codina, Javi García, Parejo, Heinze, Míchel Salgado, Huntelaar, Miguel Torres, Sneijder si Robben, reconstruind lotul cu Kaka, Cristiano, Benzema, Xabi Alonso, Albiol, Arbeloa sau Granero. Madridul a investit atunci 250 de milioane de euro, dar mai bine de 100 au fost obtinuti din vanzarile de jucatori.

In acest moment jucatori importanti precum Isco, James, Ramos, Pepe, Marcelo, Modric, Kroos, Benzema si chiar Ronaldo nu au continuitatea asigurata la Madrid. Fie si-o vor castiga in acest final de sezon, fie din vara vor putea parasi echipa. In cazul portughezului, primele indicatii sunt clare: Cristiano vrea sa continuie, iar Real Madrid vrea sa-l pastreze, dar daca se va gasi un inlocuitor pe masura (singurul nume apreciat la un nivel similar pare a fi Neymar), atunci se vor asculta oferte chiar si pentru Cristiano Ronaldo.

Despre autor

Tags:

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap