Interviu cu Rafael Benitez: “Iker a dorit sa plece si i-am respectat decizia”

Rafa Benitez a facut, in Australia, primele declaratii oficiale, pentru site-ul clubului si a comentat astfel plecarea lui Iker Casillas: “ Ca antrenor, trebuie sa respect decizia sa, insa cred ca va ramane in inimile tuturor madridistilor.”

Casillas a parasit clubul dupa foarte multi ani…
R.B: Iker este o legenda vie a Realului si cel mai bun portar din istoria sa, de asemenea. Stim cu totii cat de important a fost in tot acest timp. Insa el a luat decizia de a semna cu un alt club si de a parasi Realul. Ca antrenor, trebuie sa respect hotararea sa si sa ii doresc tot binele din lume. Sunt convins ca Iker va ramane in inimile tuturor fanilor, iar incepand din acest moment, ii doresc succes, sper ca totul va merge excelent pentru el si ca se va bucura sa faca parte dintr-un club mare, asa cum este Porto. Nu sunt prea multe de spus, in afara respectului si a admiratiei pe care le simt pentru el.

Sa vorbim despre echipa. Cristiano s-a alaturat grupului. Ce parere aveti?
R.B: Ronaldo este un jucator fundamental pentru noi. Este o mare satisfactie faptul ca il avem alaturi de noi, acum. L-am cunoscut si am discutat un pic despre ceea ce cred eu, despre ceea ce crede el si cred ca aceste discutii ne vor ajuta in optimizarea dinamicii grupului. Imi doresc sa il cunosc foarte bine, pentru a putea sa-l aducem la maximum de randament, astfel incat echipa sa poata beneficia de potentialul sau.

Ati inceput antrenamentele in Melbourne. Este prima data cand Real Madrid viziteaza Australia. Ce senzatii va incearca?
R.B: Foarte bune. E un loc minunat, mai ales in privinta climei, desi mie, obisnuit sa antrenez mai ales in Anglia, imi place mai mult un teren mai rapid. Am gasit o buna cultura sportiva si disponibilitate spre efort. Aceasta perioada este foarte importanta pentru noi, deoarece avem nevoie sa fim impreuna, sa jucam impreuna. Avand in vedere intensitatea si deschiderea cu care se antreneaza jucatorii, suntem in situatia de a scoate maximum din oportunitatile pe care le avem.

Sunt mai ales zile in care se pune accentul pe munca si pe exigenta…
R.B: Rolul pretemporadelor este acela de a ne cunoaste, de a munci impreuna, iar conditiile pe care le avem aici sunt excelente. Faptul ca nu este atat de cald ca in alte parti (in Australia este iarna), ne permite sa muncim bine; la fel, calitatea terenului de antrenament este optima pentru exersarea circulatiei balonului si a intensitatii cu care vrem sa facem lucrurile.

Care sunt obiectivele acestei pretemporada?
R.B: Ne dorim ca jucatorii sa ne cunoasca si noi sa ii cunoastem pe ei. Vrem sa dam lui Real Madrid o idee, un concept de joc in acord cu ceea ce inseamna acest club. Timpul acest petrecut impreuna este exact ceea ce ne trebuie acum.

Cum va doriti sa arate echipa, la finalul perioadei de pregatire?
R.B: Vreau ca Real Madrid sa fie, cu adevarat, Real Madrid. Sa fie o echipa care sa castige toate meciurile, sa fie protagonista jocului, pozitiva, sa atace la fel de bine ca in acesti ultimi ani si sa se apare un pic mai bine, pentru a aduce acel echilibru care ne va permite sa castigam mai multe confruntari, sa avem sanse mai mari pentru a castiga trofee.

Vezi AICI video de la primele sedinte de pregatire conduse de Rafa Benitez in Australia

Despre autor

Tags: , , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap