Investitiile cluburilor spaniole: Real Madrid isi poate acoperi cheltuielile verii daca il vinde pe Di Maria

Primele trei cluburi spaniole, Real Madrid, FC Barcelona si Atletico Madrid au investit sume colosale in transferuri in aceasta vara. Campioana Europei a investit mai putin decat Barca, dar mai mult decat Atletico si daca il vinde pe Di Maria pe suma vehiculata, va deveni echipa cu cele mai echilibrate investitii din aceasta vara.

FC Barcelona i-a cumparat in aceasta vara pe Ter Stegen pentru 12 milioane de euro, Claudio Bravo (12 milioane de euro), Jeremy Mathieu (20 de milioane), Ivan Rakitic (18 milioane), Alen Halilovic (2,5 milioane) si Luis Suarez (90 de milioane). Investitia totala a catalanilor se ridica la 150 de milioane de euro.

Atletico Madrid a pierdut trei piese esentiale: Courtois, Filipe Luis si Diego Costa, insa doar ultimii doi au adus bani in conturile campioanei Spaniei. Trupa lui Simeone i-a transferat pe Moya pentru 3 milioane, Jan Oblak (16 milioane euro), Siquiera (10 milioane), Mario Mandzukic (22 de milioane), Antoine Griezmann (30 de milioane), Cristian Ansaldi (8 milioane) si Angel Correa (suma nu a fost data publicitatii, dar atinge se pare 10 milioane). Investitie: aproape 100 de milioane de euro

Real Madrid a cumparat pana acum doar trei jucatori. Este vorba despre Toni Kroos (25 de milioane de euro), James Rodriguez (75 de milioane de euro) si Keylor Navas (10 milioane). Investitia depaseste cu putin 100 de milioane de euro, dar numai vanzarile lui Di Maria, Casemiro si Morata (deja transferat pentru 20 de milioane de euro) ar putea sa acopere cheltuielile verii pentru Real Madrid.

Al patrulea club ca investitii in Spania in aceasta vara este Real Sociedad. Bascii l-au cumparat pe Alfred Finnbogason pentru 8 milioane de euro si i-au achizitionat definitiv pe Granero si Vela pentru 16 milioane de euro. In total, investitii de 24 de milioane de euro.

FC Sevilla, viitoarea adversara din Supercupa Europei a madrilenilor n-a impresionat la capitolul achizitii. Andaluzii i-au adus pe Pareja (2.5 milioane de euro), Vidal (3 milioane de euro), Barboas (150.000 euro) si Krychowiak (6 milioane de euro). In plus au obtinut imprumuturile lui Suarez si Iago Aspas.

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap