James Rodriguez a bifat meciul 50 in La Liga si l-a sarbatorit cu gol si pasa decisiva

“Lui James Rodriguez i s-a schimbat fata dupa jocul de pe Coliseum” sustine Marca. Abatut inainte de meci, columbianul a parasi arena madrilena cu zambetul pe buze onorat de jocul bun impotriva echipei lui Esnaider si de laudele lui Zidane, care a remarcat la finalul partidei progresul inregistrat de starul columbian. James a profitat de sansa oferita de Zizou si a reusit un meci excelent pe Colliseum, incununandu-si evolutia cu un gol si o pasa de gol decisiva la prima reusita a serii. A fost meciul 50 pentru “El 10” la Real Madrid in campionat, iar James nu arata ca un transfer esuat.

Conform statisticii prezentate de MARCA, James Rodriguez a reusit in cele 50 de meciuri bifate in tricoul blanco in La Liga sa marcheze de 19 ori si sa paseze decisiv in 21 de situatii. “Cifre care vorbesc de la sine despre talentul sau, un talent de care nimeni nu se indoiese la Valdebebas” sustine aceeasi sursa. Pentru James situatia nu este insa deloc confortabila, tinand cont de actualul statut pe care il “imbraca” la Real Madrid. Fotbalistul nascut la Cucuta insa ramane optimist si incearca de fiecare data sa-i demonstreze noului antrenor ca merita sa fie bagat in seama. Fie ca joaca 5 minute, fie ca joaca 20, fie ca intra de la inceput, James nu comenteaza in fata lui Zidane si “corre” cum spun spaniolii. Contra lui Eibar a fost intre primii trei jucatori ca numar de kilometri alergati, acelasi lucru repetandu-se si pe Coliseum Alfonso Perez.

In actualul sezon competitional, James aduna 7 goluri si 8 pase decisive in 1515 minute jucate in doua competitii. Comparativ, unul dintre cei mai in voga jucatori din fotbalul european, viitorul nostru adversar, Kevin de Bruyne de la Manchester City, bifeaza 2264 de minute in ambele competitii marcand de 9 ori si pasand decisiv de 10 ori. Sezonul lui De Bruyne e considerat de presa “entuziasmant”, in timp ce sezonul lui James este catalogat drept “catastrofal”. Adevarul este ca nici sezonul belgianului nu e neaparat entuziasmant si nici sezonul lui Rodriguez catastrofal. Per total, de cand a ajuns la Real Madrid, James strange 70 de jocuri in tricoul merengue reusind 24 de goluri si 26 de pase decisive. Raportandu-ne din nou la o comparatie, Angel di Maria, jucatorul in locul caruia practic a fost adus James Rodriguez a reusit in primele doua sezoane 16 goluri si 36 de pase decisive in 86 de jocuri, deci intr-un numar de minute (5543 a bifat Di Maria cu mai bine de 600 de minute in plus fata de columbian). Tragand linie, James nu evolueaza pe masura sumei platite de Real Madrid pentru el, dar primele sale doua sezoane sunt departe de cuvantul “catastrofal”. Ramane de urmarit ce se va intampla insa din vara in privinta starului columbian.

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap