Malaga – Real Madrid 0-2. Campeoneees, campeoneees!

Real Madrid campioana Spaniei

Cristiano Ronaldo si Karim Benzema au adus victoria pe La Rosaleda, intr-o seara care a consfiintit succesul pe plan intern dupa o pauza de cinci ani. Real Madrid este din nou CAMPIOANA SPANIEI!

#FeliZidane

18 luni de mandat, 4 trofee, titlul de campion al Spaniei, castigator al Uefa Champions League, doua finale in cea mai importanta competitie intercluburi, 40 de meciuri consecutive fara infrangere, gol marcat in toate partidele de campionat…si lista poate continua. #NoulDiMatteo asa cum era si este supranumit de malitiosi are un palmares exact si impunator la prima sa experienta ca antrenor principal. Madridul ii datoreaza titlul cu numarul #33 in mare parte si lui Zinedine. Cel supranumit astazi in presa iberica #FeliZidane.

Meritele celui fara merite

Marele paznic de caractere de pe Bernabeu nu este insa singurul artizan al succesului. Cineva are un merit poate la fel de mare, dar e perfect ignorat de presa de “specialitate” pentru ca “asa e ordinul”. Florentino Perez are uriasul merit de a fi investit toata increderea sa in Zinedine Zidane, dar si fantastica pricepere de a confectiona un lot formidabil. Real Madrid isi permite sa tina pe banca jucatori care ar putea evolua ca titulari la orice mare club al lumii, iar tot acest context n-are cum sa fie ignorat. Dintr-o data parca, toti marii jucatori legati, cu capul si picioarele, de viitorul sau prezentul fotbalului, s-au adunat la Madrid, iar cel care a sunat din goarna adunarii poarta acest nume: Florentino, urmasul lui Don Santiago.

La Malaga, Real Madrid a incheiat un sezon dificil, cu un succes asteptat de suflarea merengue vreme de 5 ani. De la Liga celor 100 de puncte castigata de Jose Mourinho, Madridul nu mai cunoscuse gustul succesului pe plan intern. Sigur, Uefa Champions League este competitia “prietena” si probabil mai rasunatoare, insa nevoia de succes in Spania era acuta. Fotbalul stilat, gandit in pase scurte si un-doi-uri galactice incarcate de a propos-uri de geniu s-a dovedit a fi o parte din reteta succesului. Cel mai important ingredient a fost insa conexiunea dintre jucatori si banca tehnica. Zidane a pastrat, ba chiar imbunatatit aceasta relatie dezvoltata de Carlo Ancelotti, dar a si punctat in momente importante ale sezonului cu mult curaj si inspiratie, exact acolo unde venerabilul tehnician italian s-a incurcat vreme de doua sezoane. Sub escorta Zeitei Fortuna in anumite momente ale anului, Madridul a facut diferenta in favoarea sa si a condus aproape cap-coada acest campionat, incheind la Malaga cu semnatura unei mari echipe.

Pana nu de mult, Madridul era doar cel mai fastuos loc de parcare pentru masinile de sute de mii de euro ale jucatorilor sai. In ultimii trei ani insa, Real Madrid bifeaza trei finale de Uefa Champions League, doua dintre ele le-a castigat, iar acum Zidane si ai sai au reusit sa aduca in sfarsit si titlul de campioana a Spaniei. Polii puterii in Peninsula Iberica s-au inversat, la fel cum par sa se fii inversat si in Europa. O cotititura generala in directia bunul simt artistic a salvat multe dintre momentele dificile pe care fanii le-au traversat in acest an, iar succesul de la Malaga a pus capat unui sezon pe care Real Madrid il putea incheia mai devreme, dar e bine ca l-a incheiat definitiv intr-un sfarsit.

Sarbatoarea campionilor

De ce tonul ramane unul optimist? Pentru ca mana de megastaruri cu nenumarate zerouri in coada pe care obisnuiam sa-i vedem de multe ori la conferinte de presa atent regizate, sunt capabili astazi sa imbrace hainele unei echipe de muncitori fara acte de identitate. Observam asta meci de meci in atitudinea lui Cristiano Ronaldo, in aplombul lui Luka Modric, in sacrificiul lui Marcelo Viera, in eforturile disperate pe care le depune Gareth Bale, in travaliul extraordinar de care dispune Casemiro sau in raidurile cusute cu ata nebunului, de capitanul Sergio Ramos. Sub comanda lui Zidane, acesti baieti au devenit o mare familie si par capabili sa dezbrace haina de eroi ai celebritatii pentru a imbraca tricourile muncite si murdare de semianonimi perfect modesti si autentici, fara trac si splina.

Pentru orice privitor de bun simt cu dioptrii la locul lor situatia e destul de clara. Pentru orice suporter blanco e si mai clara. Indiferent de deznodamantul finalei de la Cardiff de peste doua saptamani, Real Madrid este astazi puterea absoluta din acest camp de bataie si suferinta muta, pentru ca Florentino Perez si Zinedine Zidane au reusit sa predea gratuit, la cursuri interne fara frecventa, lectia antipublicitara pe care ai lor si-au insusit-o perfect. Lectie pe care acum o recita pe de rost, meci de meci, cu convingerea alergatorului inestetic ce castiga marele maraton la pas.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap