Perioada senzationala pentru Gareth Bale si Karim Benzema

A marcat de 10 ori in ultimele 7 meciuri si a iesit dupa hattrick-ul in fata lui Depor in aplauzele unui intreg Santiago Bernabeu. Gareth Bale traverseaza o forma excelenta in acest sezon la Real Madrid, iar presa de specialitate in sfarsit vorbeste la superlativ despre starul galez.

Parte integranta a tripletei de vis a madrilenilor (BBC), Bale nu a plecat capul in fata criticilor din ultimul an si a revenit parca si mai puternic in actualul sezon competional. In conditiile in care a lipsit in 9 meciuri jucate de Real Madrid in acest an, galezul aduna in 2015/2016, 14 jocuri in campionat si alte doua in Uefa Champions League. In total 16 meciuri in acest sezon, iar statistica este impresionanta: 12 goluri si 10 pase decisive. Cel mai bun pasator decisiv din campionatul Spaniei si cel mai bun marcator prin lovituri de cap din fotbalul mondial in actualul sezon. Bale marcheaza in acest an o data la 101 minute si are o medie fara precedent in perioada sa la Madrid de pase cheie pe meci: 2.6 per partida.

“Expresul de Cardiff” aduna sase goluri in acest an marcate in urma unor lovituri de cap, mai multe decat orice jucator din cele mai puternice campionate din lume. 50% dintre loviturile sale de cap isi ating tinta, un procent impresionant pentru un jucator care din 56 de goluri marcate in perioada Tottenham, doar 5 au venit in urma unor astfel de executii.

Daca Ronaldo este protagonist in aceasta perioada prin prezenta sa pe podium din nou la Balonul de Aur, cel de-al treilea component al BBC, Karim Benzema, traverseaza si el probabil cea mai buna perioada a sa la Real Madrid. Votat de Cristiano Ronaldo drept cel mai bun jucator din lume in 2015 (nu si de selectionerul Frantei, care nu l-a inclus in top 3), Benzema a oferit in acest an prestatii extraordinare in tricoul merengue.

Spre exemplu, daca scoatem golurile marcate din lovituri de pedepsa de ceilalti jucatori (Benzema nu executa penalty-uri la Real Madrid), francezul este cel mai bun marcator din Spania. Dintre cei patru jucatori de top care conduc clasamentul golgeterilor in La Liga, Benzema este singurul care nu are niciun gol marcat in penalty. In plus, dintre fotbalistii care sar de zece goluri marcate in acest an, Benzema este jucatorul care are nevoie de doar trei suturi pentru a marca, cea mai buna medie dintre toti jucatorii din fruntea clasamentului golgeterilor din Primera. Atat Benzema cat si Bale au marcat 26 de goluri in acest campionat, dar niciunul din penalty!

Karim aduna in acest sezon 14 jocuri in La Liga si 4 in Champions League. Adica un total de 18 meciuri, in care a marcat de 18 ori. Etapa viitoare de campionat, Karim Benzema va bifa meciul cu numarul 300 la Real Madrid. Pana in prezent, dincolo de cifrele sale de golgeter impresioneaza la francez si altruismul sau fantastic, Benzema fiind unul dintre cei mai combinativi atacanti din fotbalul mondial, distribuind 88 de pase decisive coechipierilor sai in toata aceasta perioada!

Despre autor

Tags: , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de vergüenza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap