Real Madrid – Deportivo la Coruna 5-0. Debut plin de speranta pentru Zinedine Zidane

Zinedine Zidane a debutat pe banca tehnica a lui Real Madrid cu o victorie categorica in fata revelatiei sezonului din Primera Division, Deportivo la Coruna. A fost seara lui Gareth Bale, starul galez care a marcat de trei ori, a continuat partida aruncandu-se in fata mingii sutate de Bergantinos si a primit in momentul inlocuirii un adevarat “Standing Ovation”.

In ciuda faptului ca “plange dupa Rafa Benitez” asa cum sesizase in mod total neinspirat presa iberica, Bale a demonstrat in aceasta seara ca este complet devotat si increzator in noul antrenor. In afara golurilor marcate in poarta lui Lux, Bale a facut o risipa de efort impresionanta si cu acuratete si pasiune s-a converit vreme de cateva minute intr-un veritabil fundas atunci cand Carvajal primea ingrijiri medicale pe marginea terenului. Insa nu doar Bale a aratat o pofta nebuna de joc pe Bernabeu in aceasta seara. Fotbalistii lui Zidane au inceput partida sus, in terenul advers si au demonstrat o pofta extraordinara de fotbal ofensiv inca din primele minute ale jocului.

Daca Bale si Benzema au iesit in evidenta, Cristiano Ronaldo n-a reusit sa puncteze, desi si-a trecut in cont sase ocazii de gol printre care si o bara. Implicarea starului portughez este insa demna de semnalat, Ronaldo avand momente de meci in care a alergat chiar si la 4-0 dupa mingi care pareau complet pierdute. Remarcabil si jocul binomului Kroos-Modric precum si revenirea lui Dani Carvajal, cel care a centrat decisiv la unul dintre golurile lui Bale.

Pentru Zidane totul a inceput bine. A fost ovationat la scena deschisa in momentul in care l-a statia de amplificare a fost anuntat numele sau. Apoi, Karim Benzema (cine altul, daca nu un francez) a reusit deschiderea scorului in fata unui adversar care a aratat ca nu se teme. Disciplinati si bine asezati in teren de fostul madrilen Victor, oaspetii au raspuns prin doua contre reusite de Lucas Perez si Cartabia, insa fie Navas a intervenit salvator fie imprecizia a pastrat tabela in avantaj pentru Los Blanco. Bale a marcat apoi pentru 2-0, in urma unei centrari de manual a lui Carvajal, pentru ca dupa pauza, galezul sa reuseasca printr-o executie splendida sa duca scorul la 3-0.

Tot Gareth Bale avea sa marcheze si pentru 4-0 si tot printr-o lovitura de cap, confirmand forma excelenta pe care o traverseaza la Real Madrid. Cota 12 pentru atacantul galez si cota 40 pentru tripleta BBC numai in Primera Division. Si asta pentru ca in minutele de prelungire, Karim Benzema avea si el sa recidiveze si sa marcheze pentru a doua oara in acest meci si a 14-a oara in La Liga.

Dupa multa vreme, Madridul a terminat un meci in ovatiile publicului, iar antrenorul Zinedine Zidane si-a primit evident runda finala de aplauze. Cu acest succes, Real acumuleaza 40 de puncte si ramane pe locul trei in clasament, in spatele echipelor fruntase, Barcelona si Atletico Madrid. Deportivo sufera abia a patra infrangere din acest sezon (cea mai dura) si se claseaza pe locul 9 in campionatul spaniol.

Despre autor

Tags: , , , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap