Real Madrid – Juventus 1-1. Auf wiedersehen, Berlin!

Real Madrid a fost eliminata de Juventus Torino in semifinalele Ligii Campionilor dupa 1-2 la Torino si 1-1 la Madrid. Alvaro Morata, jucatorul crescut de gruparea blanco a fost decisiv si in returul de pe Santiago Bernabeu, marcand golul care a calificat gruparea italiana in finala de la Berlin.

Intre Madrid si Berlin sunt 2314 km. O distanta mare, pe care o parcurgi in 22 de ore cu masina sau putin peste 3 ore cu avionul. Distanta care separa insa fotbalul echipei lui Carlo Ancelotti de Mecca fotbalului din acest an, este mult prea mare. Nu e o plăcere sa contrazici un cor atat de numeros, dar Real Madrid 2015 nu e nicidecum o minune, statisticile nu demonstreaza mare lucru, iar fotbalul ramâne un joc extraordinar si fara minunea de pe Concha Espina. Juventus s-a calificat meritat in finala de la Berlin pentru ca a jucat altceva decat lumea se astepta sa o faca. Allegri a gandit “dubla” cu o rigoare incredibila, iar jucatorii lui au executat planul fara un milimetru de abatere. Ancelotti in schimb a indreptat echipa spectaculoasa de la finalul lui 2014 spre un Madrid fara busola, un Madrid somnambulic si plictisitor, dar mai ales previzibil.

Si totul incepuse bine. “Albii” stiau ca au nevoie de victorie si au urcat usor liniile spre poarta lui Buffon. Benzema si Gareth Bale l-au solicitat serios pe legendarul portar italian, apoi Cristiano si balistica sa de mester vechi i-au dat emotii reale lui Gigi. Juve a stat la panda, asteptand avionul catre Berlin. Un avion deturnat pentru putin timp de James Rodriguez si Cristiano. Columbianul a scos penalty-ul pe care Ronaldo l-a transformat cu siguranta, iar Real Madrid obtinea scorul de calificare dorit. Si cam atat…

Pentru ca din acel moment, entuziasmul torinez a pus din nou in miscare avionul deturnat de Ronaldo. Allegri a gasit traictoria dorita si potrivita catre Berlin si Juve a iesit la joc. 1-0 in minutul 23 nu e, pur si simplu, un scor, ci un punct de departajare: de o parte stabilitatea inatacabila a italienilr, de cealalta parte, nesiguranta interna, lipsa de convingere si idei, incapacitatea de a formula un crez sau o atitudine certa si nenegociabila, in plina situatie de avantaj. 1-0 in minutul 23 e un punct de sustinere pe care se sprijina doua baze de joc. Doar una din ele e ajustabila si admite aproape orice involutie sau evolutie. Cealalta e inajustabila si terna. Realul s-a stins vizibil in speranta ca un gol poate face diferenta intre doua semifinaliste deloc apropiate valoric, dirijata cu calm de pe banca de un exponent al fotbalui de respiratie scurta. Italienii au lovit dupa pauza si au facut-o prin acelasi Morata. Pustiul crescut la portile Valdebebasului nu doar ca a marcat doua goluri in “dubla” contra Realului, dar a rasucit cutitul in rana provocata de Ancelotti dupa inlaturarea sa de pe Bernabeu. Era minutul 57 si avionul ghidat de Allegri se apropia vizibil de Berlin. Mai departe, nu putea urma decat triumful liniar si riguros al juventinilor in fata unui Real Madrid lipsit de idei si acuratete in ultimii 30 de metri. Juve a jucat mecanic si corect din acel moment, in timp ce Realul lui Ancelotti si-a impus rutina gratioasa dar insesizabila in fata unui public ucis de cel care pana nu de mult, era intre favoritii tribunei de pe Bernabeu.

Berlinul se indeparteaza incet, dar sigur. Din avion, jucatorii blanco sunt parasutati unul cate unul in necunscut, disparand discret intr-o ceata deasa. Toti acuza o depresie proaspata, si asta ii deosebeste de linistea suverana si progresia geometrica a clasicilor. In aer, in coborare se distinge relieful marunt si mlastinos. Berlinul nu se vede, destinatia e diferita. Singura posibilitate de aterizare ramane muntele de iluzii pe care fotbalistii-pasageri in avionul catre Berlin se cocotasera curajos. Din cabina avionului, se aude o ultima informatie, usor perceptibila chiar si celor aflati in picaj: pilotul italian al celei mai scumpe aeronave din lume, e dat disparut. Aterizarea e brusca si dureroasa. Milionarii transformati in fotbalisti, fotbalistii transformati in pasageri, pasagerii parasutati in necunoscut, sunt adusi la realitate si cu picioarele pe pamant. La Berlin e vreme frumoasa. Orasul se pregateste de finala Ligii, iar avionul lui Allegri ajunge la destinatie.  Auf wiedersehen, Berlin!

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap