Real Madrid – Sporting Gijon 5-1. Vitamina Z si nelipsitele vitamine B, B, C, trateaza Madridul

Real Madrid a castigat si cel de-al doilea meci cu Zinedine Zidane la carma echipei. Dupa 5-0 cu Deportivo la Coruna, “albii” au invins categoric Sporting de Gjion cu 5-1, la capatul unui nou meci in care tripleta BBC a facut “ravagii”.

Din 1960 Real Madrid n-a mai condus in campionat in minutul 12 cu 3-0. In plus, nicio echipa spaniola nu a mai bifat un 4-0 atat de rapid, dupa numai 18 minute. Asa a inceput Real Madrid partida cu Sporting Gijon, echipa care in prima etapa a turului smulsese o remiza alba in fata jucatorilor lui Rafa Benitez. Astazi, Madridul a inceput energic si efervescent. Si a punctat repede usurandu-si misiunea in fata unei echipe care s-a pierdut rapid.

A fost un triumf stilist al “albilor”, un triumf frontal care promite si da sperante fanilor lipsiti de sperante. Sigur, lucrurile trebuiesc imbunatatite, iar munca lui Zidane este abia la inceput. Dar pasiunea si apetenta pentru spectacol pe care au aratat-o baietii sai in primele doua meciuri dezvolta o consecinta fireasca si neasteptata: Zidane este pregatit sa aduca inapoi acasa realismul, spectacolul, teama de a te intalni cu Real Madrid ca adversar.

Meciul a decurs, mecanic si corect spre un deznodamant asteptat. Real Madrid a facut demonstratia virtuala a unui nou limbaj invatat in timp record de fotbalistii imbracati in alb. Subtextul acestui joc pare sa deconspire ideea de revolutie, iar Zidane pare sa fie liderul ei. Printr-un fotbal vanjos si alert, de durate rapide, prin hotarare, convingere si entuziasm, Real Madrid a capacitat Bernabeul si a electrizat fanii telespectatori.

Bale, Benzema si Ronaldo s-au distrat vreme de 45 de minute, asa cum parca n-au facut-o pe tot parcursul intregului tur de campionat. Galezul a marcat din nou cu capul si a deschis scorul foarte rapid. A fost al unsprezecelea gol in ultimele opt jocuri pentru Gareth Bale, al saptelea printr-o lovitura de cap. Printr-un fotbal reactiv, de o eleganta indelungata, Madridul s-a desprins usor catre un 5-0 conturat de o rutina gratioasa. Cristiano de doua ori si Karim Benzema de alte doua ori au conturat o repriza aproape perfecta a madrilenilor, salutati entuziast de cei peste 75.000 de fani din tribune.

Fotbalul modern si eficient, vadit nedecorativ, auster si dominat de o dieta aspra bazata pe linii drept, sprinturi agresive si lungi si atacuri deloc haotice ba chiar bine gandite s-a incheiat dupa aproximativ o ora de joc. Real a luat piciorul de pe acceleratie si a permis oaspetilor sa urce liniile si chiar sa marcheze golul de onoare prin Isma Lopez. Senzatia de “bine” a ramas insa la capatul celui de-al doilea joc condus de Zinedine Zidane pe banca tehnica a madrilenilor.

Bale si Benzema au parasit terenul de joc usor accidentati, iar Jese si Kovacic au prin minute dupa pauza. Real Madrid – Sporting Gjion s-a terminat 5-1, iar tripleta madrilena (Bale-Benzema-Cristiano) atinge acum o borna incredibila: mai multe goluri impreuna decat intreaga echipa a Barcelonei.

Despre autor

Tags: , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap