S-a facut mare » Borja Mayoral are un debut mai bun la prima echipa ca Morata

Borja Mayoral

A marcat de 4 ori in 437 minute jucate in acest an competitional. Adica a marcat un gol la fiecare 109 minute jucate in acest sezon. Adica minim o reusita, in oricare dintre competitiile in care a jucat. Iar aseara a alergat 12 kilometri intr-un meci, fara miza! Acestea sunt cifrele prin care Borja Mayoral isi cere dreptul la protagonism.

La aproape acelasi nivel cu Benzema

Desi a evoluat de aproape patru ori mai putin decat mult mai titratul sau companion, Karim Benzema, tanarul Mayoral are cu un singur gol mai putin marcat in actualul sezon decat atacantul francez. Canteranul are doua goluri in doua meciuri de Copa del Rey si cate o reusita in La Liga si Uefa Champions League. Plus o pasa de gol in partida pierduta de Real Madrid pe Wembley.

Aseara, contra Borussiei, a bifat abia al treilea meci la Real Madrid in care joaca 90 de minute. Primele doua au fost cele cu Fuenlabrada. In rest, Mayoral aduna cate un minut in partidele cu Alaves, Espanyol sau Malaga, 6 minute cu Valencia, 8 minute cu Villarreal si 9 minute cu Getafe. In singurul meci din campionat in care a jucat mai mult de 30 de minute, Borjita a marcat la Sociedad. Din 22 octombrie, tanarul atacant merengue a bifat doar 9 minute in campionat pentru Real Madrid, perioada in care Los Blancos au inregistrat printre altele doua remize, 0-0.

Borja Mayoral nu este cel mai bun numar 9 pe care Real Madrid il poate avea pentru a-l dubla pe Karim Benzema. Dar cu siguranta, pustiul crescut la Valdebebas ar fi putut oferi mai multe in acest sezon. Iar cand in meciuri cu echipe bune ca Tottenham sau Borussia, Mayoral marcheaza sau paseaza decisiv, atunci lucrurile poate ca nu stau chiar atat de rau. La cei 20 de ani ai sai, “Borjita” are nevoie de mai mult.

Mai bun decat Morata la debut

Ca sa va faceti o idee, cand Alvaro Morata a fost promovat la un alt statut (precum Mayoral) de Jose Mourinho la prima echipa, atacantul spaniol (pe care multa lume il regreta acum) avea un an in plus fata de Borja. Si i-au trebuit 24 de etape pentru a da primul gol in tricoul blanco, incheiind anul cu doar 2 reusite in 15 meciuri jucate. Daca analizam comparativ, Borja Mayoral sta mai bine decat Morata in sezonul de debut si e aproape la acelasi nivel cu Benzema in acest sezon.

Acum ca Real Madrid cauta un back-up la Karim Benzema, inevitabil ma intreb: merita oare mai multe sanse din partea conducerii tehnice si administrative pustiul crescut in La Fabrica? Ca de meritat pana acum, le merita sigur!

Despre autor

Tags: ,

karmen

karmen

Soy madridista y el día que el Madrid pierde, al día siguiente llevo la camiseta con todo mi orgullo. Yo no me escondo, ahí estoy, en las buenas y en las malas, siempre por ti. #HalaMadrid #MadriDay

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap