Savio: “Neymar e cel mai bun, dar nu cred ca Madridul are nevoie de el, acum”

Savio

 [ms_dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8″ class=”” id=””]S [/ms_dropcap]avio Bortolini, fostul mijlocas al madrilenilor a vorbit despre posibilitatea ca Neymar sa ajunga pe Santiago Bernabeu. Brazilianul care a strans cinci ani in tricoul merengue a trecut in revista actualitatea de la Real Madrid.

Pe Savio nu e greu sa ti-l amintesti. Cu eleganta si inventivitatea sa, prin driblingul sau agil si centrarile aproape vecine cu perfectiunea, Savio a fost mereu unul dintre preferatii fanilor de pe Bernabeu. A jucat la Madrid intre 1998 si 2003 si a venit pe filiera Flamengo, aceeasi pe care o urmeaza acum Vinicius Junior. Considerat de brazilieni “noul Zico” si adoptat rapid de spanioli drept “ingerul blond”, Savio a facut parte din era galactica si si-a trecut in cont trei trofee Uefa Champions League pe Bernabeu, un titlu de campion al Spaniei, o Cupa Intercontinentala, o Supercupa a Spaniei si o Supercupa a Europei.

Acum, la 44 de ani, Savio pare neschimbat. Si isi aduce aminte cu placere de perioada petrecuta la Real Madrid, al carei fan declarat a si ramas: “Cand am debutat, am facut-o intr-un meci cu Betis. La primul contact cu mingea, Otero m-a luat pe sus, “cu fulgi cu tot”. Imi amintesc ca Roberto Carlos a venit atunci langa mine si mi-a zis “Bine ai venit in Spania” 🙂 ” isi aminteste Savio, cu zambetul pe buze: “M-a ajutat acea intrare a lui Otero” recunoaste brazilianul.

La fel de sincer si de modest ca si in perioada in care era fotbalist profesionist, Savio marturiseste ca inca nu intelege de ce fanii blanco il iubeau atat de mult: “Inca ma intreb, iti spun sincer, inca ma intreb. Aveam 3 luni la echipa, jucam derby pentru primul loc cu Deportivo si am obtinut un penalty. Heynckes mi-a facut semn sa bat eu … si am ratat. La urmatorul meci pe Bernabeu m-au ovationat. ” marturiseste fostul numar 11 de pe Bernabeu.

Evident ca jucatorii de banda de la Real Madrid au devenit instantaneu subiectul de discutie in dialogul cu Savio: “E dificil sa compari cele doua epoci, sunt diferite” marturiseste brazilianul, care continua: “Asensio si Lucas pot decide meciuri intr-o singura faza, insa imi imi place Bale. E diferit de restul, intotdeauna te poti astepta de la el la ceva special: o lovitura libera, un sut puternic, o lovitura de cap bine plasata”. Subiectul Neymar e de asemenea inevitabil, iar Savio explica: “La Real Madrid trebuie sa joace intotdeauna cei mai buni fotbalisti. Neymar e fantastic, din punct de vedere individual si din punct de vedere a imaginatiei pe care o are in teren, mi se pare cel mai bun din lume. Dar nu cred ca in momentul asta Madridul are nevoie de el”.

Savio are o favorita si in Uefa Champions League: “Fara indoiala, Real Madrid. Si nu, nu pentru ca am jucat acolo. Dar Madridul are o echipa excelenta si o experienta extraordinara. In plus, o vad favorita pentru toata istoria pe care o are in aceasta competitie. Anul trecut, multa lume o vedea pe Juve favorita in finala, eu am fost sigur ca nu poate fi favorita in fata Madridului. Trebuie sa respecti mereu Madridul, nu doar pentru ceea ce inseamna in fotbal ci pentru imensa calitate a lotului pe care clubul o are la dispozitie” a adaugat Savio Bortolini.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap