Sergio Diaz, ultima perla de la Real Madrid Castilla

S-a tot vorbit in aceasta vara despre faptul ca Real Madrid nu a facut transferuri. Dar Real Madrid a mutat si dincolo de sosirile de la prima echipa care au purtat numele Alvaro Morata, Marco Asensio si Fabio Coentrao, gruparea blanco si-a asigurat semnaturile a doi tineri fotbalisti sud-americani de mare perspectiva: Sergio Diaz si Federico Valverde.

Paraguayanul Sergio Diaz este insa omul care a atras toate privirile la primele meciuri ale Castillei in noul sezon. La numai 18 ani, Diaz a fost transferat de Real Madrid de la Cerro Porteno, avand in spate titulatura de cel mai promitator jucator paraguyan sub 20 de ani. Pe numele sau complet Sergio Ismael Diaz Velazquez, atacantul nascut pe 5 martie 1998 la Itaugua, a inceput fotbalul la Tacuary in 2006, insa dupa numai doi ani a ajuns la cel mai important club paraguayan, Cerro Porteno. De aici a fost convocat la echipele reprezentative de tineret ale Paraguayului, acolo unde a fost remarcat de marile cluburi ale Europei.

Se spune ca Real Madrid a avut concurenta serioasa pentru transferul lui Sergio Diaz. Curtat de Arsenal si Manchester City, Diaz a ales pana la urma Real Madrid, club care a platit 5 milioane de euro pentru achizitionarea copilului de numai 18 ani al celor de la Cerro. Diaz poate evolua ca varf impins, dar este un jucator versatil, care se misca bine in spatele unui alt varf impins, atat ca al doilea atacant cat si ca jucator de banda stanga. La nationala Under 17 a Paraguayului a evoluat ca numar 9, insa la Under 20 a evoluat ca al doilea atacant. Si a reusit pentru Paraguay Under 20 sa marcheze macar o data la doua meciuri. La Castilla, Solari l-a folosit ca varf impins in prima etapa, apoi l-a coborat putin mai jos. In trei meciuri pentru echipa secunda a clubului a marcat deja de trei ori si a pasat o data decisiv. In ultima etapa de campionat insa a reusit acest super – golazo, laudat de toata presa spaniola. Priviti-l:

Pentru spanioli, golul de mai sus a fost “faza saptamanii”, dar pentru Diaz, acest capitol inseamna doar o recidiva. El a mai fost protagonistul “fazei saptamanii” si in urma cu cateva zile dupa ce a reusit aceasta faza de mai jos:

Despre autor

Tags: ,

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap