Sergio Ramos : “Critici? Suntem plini de critici din toate părţile!”

Sergio Ramos a vorbit pentru emisiunea radiofonică El Larguero, la mai mult de 24 de ore distanţă de El Clasico de pe Camp Nou. A vorbit despre înfrângere, despre huliganii de la Valdebebas şi despre alte subiecte la ordinea zilei.

Aţi fost puşi în centrul reflectoarelor: tu, Iker, Bale, aproape toată echipa: Respect pe toată lumea, am trăit ani de zile suportând critica şi cred că îmi este folositoare, mă face mai puternic, mă face să progresez. Nu îmi pasă dacă sunt pro sau contra curentului mourihnist, nu mă interesează cine ne critică. Normal că se iau de noi, suntem în atenţia tuturor, pentru că suntem reprezentanţii echipei, căpitanii. Însă cei care ne cunosc ştiu că atunci când este greu, noi am răspuns, iar faptul că pe mine mă critică este de admirat, însemană că vor mai mult de la mine.

Prelungirea contractului. Am vorbit deja o dată despre asta, eu nu am cerut clubului să îmi prelungească contractul. Mai am doi ani, sunt super fericit, aşa că nu am de ce să mă agit în acest sens. Nu sunt îngrijorat, nu mă văd în alt tricou decât în cel al lui Real Madrid. Vreau să fiu la cel mai înalt nivel.

A jucat Realul mai bine decât Barcelona: O înfrângere e mereu ceva trist, dar putem scoate şi o concluzie bună de aici. Duminică am ieşit înfrânţi, dar cu capul sus, pentru că Real Madrid a jucat un fotbal bun. Din ceea ce am văzut eu, am făcut o primă repriză foarte bună. Ne-a lipsit finalizarea, faptul că nu am ucis meciul atunci şi am pierdut. Ne-am pierdut cumpătul la al doilea gol primit.

De ce il apăraţi atât de mult pe Carlo Ancelotti? Nu vreau să vorbesc despre diferenţa faţă de anteriorul antrenor. Nu imi plac nedreptăţile, daca suntem vinovaţi, să plătim toţi, daca nu, nu. Pentru Carlo, vorbesc rezultatele.

Este Madridul mai bine primit pe alte terenuri din Spania? Asta se vede, e clar pentru toată mişcarea madridistă.

Petrecerea lui Cristiano, cinele târzii…te deranjează că s-a vorbit de ele? Pe mine nu mă mai deranjează. De zece ani sunt aici şi fiecare chestie care se întâmplă devine un eveniment de mărime naţională. Poate că unii s-au simţit deranjaţi. Sunt cu conştiinţa foarte liniştită, vreau să învăţ din greşeli.

Citeşti presa? Nu prea mult. La începutul carieirei mele, citeam toată presa sportivă: As, Marca, Mundo Deportivo, El Mundo pentru a şti ce opinie au colegii voştri despre mine. Nu mă distruge o critică, dar nici nu mă urc pe nori când sunt lăudat. E imposibil să fiu de acord cu toţi, sunt critici pe care mi le asum şi altele pe care nu le pot înţelege. Suntem în permananţă expuşi comentariilor publice şi trebuie să respectăm aceste opinii, chiar dacă nu suntem de acord cu ele.

Ce aţi simţit după El Clasico: Poate că vom putea ieşi la un momentdat cu capul sus. Am dat totul şi nu ne-am ales cu nimic. A fost un meci mare, împortiva unei echipe mari. Au fost surprinşi de controlul pe care l-a exercitat Realul, dar au câştigat prin micile detalii. Au avut ocazii mari în a doua repriză, iar greşeala noastră a fost că nu am închis meciul în prima repriză.

Cristiano a zis după meci că aţi făcut o treabă foarte proastă, toţi. La finalul unui meci e normal că eşti mai nervos, dar e tocmai momentul în care trebuie să te stăpâneşti. Nu e constructivă o astfel de atitudine, pentru că daca e ceva greşit, trebuie să încercăm să construim.

Cum a fost în vestiar? A fost un moment de tăcere totală, pentru că ştiam că am făcut tot ce puteam şi nu câştigaserăm. Am stat în linişte, e cel mai bine aşa, în astfel de momente.

Ce v-a zis Ancelotti? Că sezonul e lung şi important e cum se termină. Aşa cum am mai zis, s-au câştigat campionate şi s-au pierdut şi la diferenţe mai mari de atât.

Ce v-a zis Florentino? Întreabă-l tu. Îţi va răspunde, că e prietenul tău.

De ce ies mereu să vorbească aceeaşi jucători? Nu e o chestie de plăcut sau nu. În ceea ce priveşte Realul, toată lumea are câte o opinie şi trebuie să iasă cineva să vorbească. Dar uneori e bine să vezi şi jucători pe care de obicei nu îi auzi. Trebuie să rămânem cu capul sus, chiar dacă lucrurile ne-au ieşit bine sau rău.

Cum a fost călătoria cu avionul după El Clasico? Stau mereu cu Iker, vorbim despre meci. Facem o balanţă, încercăm o analiză, şi eu, şi Iker, în măsură egală. Cei doi care animă această echipă sunt căpitanii, adică eu şi Iker, mereu.

Incidentul de la Vadebebas: Nu am stat să îl analizez. Am văzut doi sau trei oameni, am văzut că se îndreaptă spre Jese. Am tras maşina mea lângă cea a lui Jese. I-am spus să nu se enerveze, pentru că îl cunosc. I-am întrebat care era problema.

A lipsit securitatea la baza sportivă? Ceea ce s-a întâmplat a fost pe stradă. Cred că ar fi trebuit luate măsuri dinainte, măcar să fi chemat cineva poliţia.

E publicul de pe Bernabeu excesiv de exigent? Vorbesc doar din punctul meu de vedere. Nu mă afectează. Nivelul de exigenţă al acestei instituţii în general a fost mereu la un nivel foarte înalt, iar publicul ne-a criticat întotdeauna când nu am fost la nivelul la care îşi doreau ei. Au fost fotbalişi care nu au simţit şi dragostea acestui public şi poate că s-au simţit afectaţi, dar eu cred că dacă cer mai mult, e pentru că ştiu că putem mai mult. Trebuie să trăim cu această idee, fie că ne place, fie că nu. Afecţiunea publicului este extrem de importantă.

 

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap